Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 35

Subiect: Cererea de reconsiderare - buna sau rea?

Afișare hibrid

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    65

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit Cererea de reconsiderare - buna sau rea?

Personal, cred ca e o "afacere rea" sa faci reconsiderare la google. Am sa motivez concluzia la care am ajuns prin doua exemple:

Exemplu 1. Site de anunturi, penalizat manual. Dupa 8 luni de zile in care mi-a scazut traficul pana la 15%, am reusit sa scot penalizarea, dar traficul nu a crescut deloc, ba chiar a mai scazut putin.
    Stiu, veti spune ca site-urile de anunturi sunt penalizate de panda, dar daca numai panda mi-a scazut traficul pana sub 15% din valoarea initiala, atunci ce rost a avut sa mai scap de penalizare? Imbunatatiri nu au fost ...

Exemplul 2, ceva mai concret: Un site pe o nisa foarte competitiva, ajunsesem sa deranjez branduri mari in domeniu .. pana in momentul in care s-au intamplat 3 lucruri:

- am primit email de notificare cum ca as avea unnatural links catre site, cu 2-3 exemple de link-uri din comentarii pe bloguri
    - au venit animalele peste mine
    - un concurent binevoitor a trimis peste 1 milion de link-uri catre mine de la un IP (asa apare in WT)

Care au fost urmarile? Am disparut de tot de pe cautarea principala, pe cateva cautari secundare am ajuns pe pagina 40, pe alte cateva cautari secundare am ramas pe pag 1-2, iar cu paginile interne am scazut de pe prima pagina pe pag 2-5

Ce am facut ulterior? - urmatoarele lucruri sunt scrise in ordine cronologica

- Am scos aproape toate link-urile sitewide catre site, unele le-am pus nofollow
    - Am inceput sa aduc link-uri de calitate peste medie catre site, intr-un ritm lent, cu ancore diversificate
    - Am verificat link-urile ciudate catre mine, le-am blocat din htaccess (o buna parte din ele)
    - Am inceput sa urc pe cautarile secundare de pe pagina 40 pana pe pagina 10-12
    - Am inceput sa urc cu paginile interne pana pe pagina 2-3, unele chiar si pe prima pagina.
    - Am facut o lista frumoasa si lunga si am folosit instrumentul de disavow links
    - Am facut cerere de reconsiderare la google - in 2-3 saptamani primesc raspuns ca inca am link-uri care incearca sa manipuleaze valoarea PR-ului sau ca particip la scheme de link-uri

Si acum partea nasoala: Dupa cateva zile de la primirea raspunsului, TOATE rezultatele cu care inca rankam bine au disparut din cautari, ceea ce ma face sa cred ca actiunea mea a facut 2 lucruri:

- a confirmat lui Google ca cineva se ocupa de site, ceea ce implicit inseamna ca cineva incearca sa manipuleze rezultatele cautarilor si valoarea PR-ului
    - a mai primit o bulina neagra (manuala) deoarece site-ul inca nu respecta TOS

Concluziile le puteti trage singuri .. sau puteti completa aici cu experiente asemanatoare care sa confirme sau sa infirme cele spuse de mine!
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    48

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Eu, dupa cum probabiul stiti, mi-am luat-o acum 6-7 luni, pe turismo ... Am primit notificare in WMT cum ca am linkuri nenaturale, ca particip in scheme de linking, and all the usual shit, pe care oricum, ORICE site il face... Sa nu imi spuna mie UNUL ca el nu face, ca el are linkuri naturale, etc ..

Ma rog, am zis ca e o chestie, fara importanta, si, nu am dat atentie prea mare. La fix o saptamana de la mesaj, am disparut pe main keyword, am inceput sa cad pe cuvintele secundare, am cazut pe long tail... Practic, incet si sigur, am disparut pentru orice cautare, mai putin numele domeniului

In disperare, la panica, am actionat gresit, si anume am facut reconsiderare, gandindu-ma ca e o penalizare automata, si, daca intru la manual, omul nu o sa ma penalizeze, practic siteul meu este ca ~99% din siteuri dpdv al linkurilor... ) Gresit!

Desi imi mentin afirmatia ca nu sunt cu nimic mai rau (dpdv al siteului/linkurilor/moralitatii) decat concurenta, faptul ca am intrat la manual a fost fatal: au trecut atatea luni in care la toate cele 5-6 reconsiderari primesc acelasi raspuns: Siteul dvs are linkuri nenaturale, etc, bla bla bla...

Evident ca am scos foarte multe linkuri, foarte multe au ramas cu nofollow, etc ... Degeaba.

Daca stateam cuminte in banca mea, si faceam ce am facut (scos linkuri, pus nofollow, adus linkuri bune, etc) cu exceptia reconsiderarii, sunt 99% convins ca scapam la urmatorul update...

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    61

Implicit

pe acceasi idee, dupa ce am trimis o solicitare de reconsiderare traficul din google e zero ... noroc ca mai vin 100 -200 din yahoo (un site de jocuri )
    Dar raspunsul lor e tampit
    Am primit din partea unui deținător de site o solicitare de reconsiderare a modului în care indexăm următorul site...
    Am examinat site-ul dvs. Când examinăm un site, verificăm dacă acesta încalcă <a href="http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=35769&hl=ro">Regulamentele noastre pentru webmasteri</a>. Dacă nu găsim probleme, vom include din nou site-ul în indexul nostru. Dacă site-ul dvs. tot nu apare în rezultatele căutării noastre, <a href="http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=34444&hl=ro">pentru pașii pe care trebuie să-i urmați consultați Centrul nostru de ajutor</a>.

florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    43
    Posturi
    355
    Putere Rep
    28

Implicit

"- Am verificat link-urile ciudate catre mine, le-am blocat din htaccess (o buna parte din ele)", tu vorbesti serios cu asa ceva? Imi poti spune ce trebuie scris in hataccess ca sa blochezi un link?
    Si mai e o chestie. Am facut si eu o lista si am trimiso cu disavow links, dar nu se cunoaste nimic. E nevoie de reconsiderare deaia trimisa?

/////////////////////////////

Toto si eu am patit la aproape toate siturile ce zici tu. Numai ca nu am primit nici mesaj nici nu am facut reconsideare. Aduc linkuri pe brand acum si incerc sa scad din procentajul cuvintelor cheie care fac spam. Pare sa functioneaza catusi de putin. Acum sa vad ce se intampla pana la capat. Ciudat e ca pe unii ii lasa in pace si pe altii ii tranteste rau

Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de florea Vezi Post
    "- Am verificat link-urile ciudate catre mine, le-am blocat din htaccess (o buna parte din ele)", tu vorbesti serios cu asa ceva? Imi poti spune ce trebuie scris in hataccess ca sa blochezi un link?
    Si mai e o chestie. Am facut si eu o lista si am trimiso cu disavow links, dar nu se cunoaste nimic. E nevoie de reconsiderare deaia trimisa?
    Florea, era de ajuns sa cauti putin pe forum si ai fi gasit raspunsul: Test blocare backlinks

Si DA, trebuie si reconsiderare trimisa pentru a fi luate in considerare link-urile trimise prin unealta "disavow links"

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de AntonioTony Vezi Post
    Florea, era de ajuns sa cauti putin pe forum si ai fi gasit raspunsul: Test blocare backlinks
    Nu-ti mai bate capul cu treaba aia, ca n-are cum sa mearga. Google nu trimite referrer, nici n-ar avea cum pentru ca ar trebui sa-ti descarce aceeasi pagina pentru fiecare link separat.
    Caut cu jingle.ro.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

DAca este penalizare automata (ca in majoritatea cazurilor) nu trebuie sa faci cerere de reconsiderare dupa ce ai utilizat "disavow links"
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    DAca este penalizare automata (ca in majoritatea cazurilor) nu trebuie sa faci cerere de reconsiderare dupa ce ai utilizat "disavow links"
    Ai un exemplu concret? Ai folosit disavow si ti-au disparut acele link-uri din WT fara sa faci reconsiderare?

Ideea e ca nici daca ai site penalizat manual nu ai certitudinea ca acele link-uri vor fi indepartate daca folosestia cel tool .. iar daca penalizarea nu e manuala, cu atat mai mult acele link-uri nu vor fi indepartate ..

Si pana la urma asta e subiectul topicului, de care ne tot indepartam .. are rost sau nu sa faci reconsiderare la google?

Are cineva vreun exemplu pozitiv? Si-a revenit traficul vreunui site dupa ce s-a scapat de penalizare?
    Ultima modificare făcută de AntonioTony; 6th December 2012 la 17:36.

adriant este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Constanta
    Posturi
    117
    Putere Rep
    27

Implicit

esti sigur de faptul ca in cazul penalizarilor autormate nu este nevoie de cerere de reconsiderare?
    Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Recomand cel mai frumos magazin online de cosuri Craciun din Romania. Alege GourmetGift cand vrei sa oferi cadouri.

florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    43
    Posturi
    355
    Putere Rep
    28

Implicit

Sunteti siguri ca merge asta? Tu blochezi dar google tot vede ca vine de acolo. Asa ar fi flaore la ureche, ar face toti. nu cred ca merge

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

E de la Panda, pinguin penzalizarea. Oricum nu fac nici reconsiderare nici nu astept sa faca ceva disalow links

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Buna
    De lStudio în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 21st May 2011, 21:29
  2. Buna seara Romania, buna seara Budapesta!
    De machete în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 7th October 2010, 15:30
  3. reconsiderare googl
    De voidcode în forumul Adsense
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 1st August 2009, 12:03
  4. Buna seara prieteni, buna seara Seopedia
    De aucr în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th May 2009, 20:21
  5. Buna!