Cererea de reconsiderare - buna sau rea?
Personal, cred ca e o "afacere rea" sa faci reconsiderare la google. Am sa motivez concluzia la care am ajuns prin doua exemple:
Exemplu 1. Site de anunturi, penalizat manual. Dupa 8 luni de zile in care mi-a scazut traficul pana la 15%, am reusit sa scot penalizarea, dar traficul nu a crescut deloc, ba chiar a mai scazut putin.
Stiu, veti spune ca site-urile de anunturi sunt penalizate de panda, dar daca numai panda mi-a scazut traficul pana sub 15% din valoarea initiala, atunci ce rost a avut sa mai scap de penalizare? Imbunatatiri nu au fost ...
Exemplul 2, ceva mai concret: Un site pe o nisa foarte competitiva, ajunsesem sa deranjez branduri mari in domeniu .. pana in momentul in care s-au intamplat 3 lucruri:
- am primit email de notificare cum ca as avea unnatural links catre site, cu 2-3 exemple de link-uri din comentarii pe bloguri
- au venit animalele peste mine
- un concurent binevoitor a trimis peste 1 milion de link-uri catre mine de la un IP (asa apare in WT)
Care au fost urmarile? Am disparut de tot de pe cautarea principala, pe cateva cautari secundare am ajuns pe pagina 40, pe alte cateva cautari secundare am ramas pe pag 1-2, iar cu paginile interne am scazut de pe prima pagina pe pag 2-5
Ce am facut ulterior? - urmatoarele lucruri sunt scrise in ordine cronologica
- Am scos aproape toate link-urile sitewide catre site, unele le-am pus nofollow
- Am inceput sa aduc link-uri de calitate peste medie catre site, intr-un ritm lent, cu ancore diversificate
- Am verificat link-urile ciudate catre mine, le-am blocat din htaccess (o buna parte din ele)
- Am inceput sa urc pe cautarile secundare de pe pagina 40 pana pe pagina 10-12
- Am inceput sa urc cu paginile interne pana pe pagina 2-3, unele chiar si pe prima pagina.
- Am facut o lista frumoasa si lunga si am folosit instrumentul de disavow links
- Am facut cerere de reconsiderare la google - in 2-3 saptamani primesc raspuns ca inca am link-uri care incearca sa manipuleaze valoarea PR-ului sau ca particip la scheme de link-uri
Si acum partea nasoala: Dupa cateva zile de la primirea raspunsului, TOATE rezultatele cu care inca rankam bine au disparut din cautari, ceea ce ma face sa cred ca actiunea mea a facut 2 lucruri:
- a confirmat lui Google ca cineva se ocupa de site, ceea ce implicit inseamna ca cineva incearca sa manipuleze rezultatele cautarilor si valoarea PR-ului
- a mai primit o bulina neagra (manuala) deoarece site-ul inca nu respecta TOS
Concluziile le puteti trage singuri .. sau puteti completa aici cu experiente asemanatoare care sa confirme sau sa infirme cele spuse de mine!