Postat în original de
Razvan Badu
As zice mai degraba cerere "degeaba"..... singura noastra sansa este sa speram ca dupa 1 an va expira penalizarea.
- Am site unde nu am facut cerere de reconsiderare care tot nu si-au revenit nici dupa 6 luni: am schimbat ancorele din money keyword in proportie de 80 % si am scos linkurile cumparate.
- Am si site unde am facut cereri de reconsiderare degeaba: aici in prealabil am scos linkurile, de la 5000 de domenii unice, am ajuns la 1000 de domenii unice si de la peste 200.000 de linkuri la 30.000 din care 20.000 de linkuri care le-am considerat de slaba calitate, le-am bagat in disavow links. Pentru domeniul asta, inainte sa fac prima cerere de reconsiderare, am asteptat 2 luni cu speranta ca-si va reveni. Si a doua cerere de reconsiderare am facut-o dupa alte 3 luni de la prima cerere, dupa ce au disparut linkurile din WMT si au trecut si doua saptamani de cand am incarcat lista in disavow link.
Raspunsurile la cererile de reconsiderare sunt clasice:
"Solicitare de reevaluare pentru xxx: site-ul încalcă regulamentul Google privind calitatea
Stimate proprietar sau webmaster al xxx,
Am primit o solicitare de la un proprietar de site pentru a reevalua xxx din punctul de vedere al respectării Regulamentului Google pentru webmasteri.
Am examinat site-ul dvs. și am constatat că există în continuare linkuri către site-ul dvs. care încalcă regulamentul nostru privind calitatea.
Mai exact, căutați eventuale linkuri artificiale sau neobișnuite care trimit la site-ul dvs. și care ar putea fi create pentru a manipula valoarea PageRank. Asemenea cazuri pot include cumpărarea de linkuri destinate să treacă de sistemul de evaluare PageRank sau participarea la schemele de linkuri.
Vă recomandăm să efectuați modificări, astfel încât acesta să respecte regulamentul nostru privind calitatea. După ce ați efectuat modificările, trimiteți o solicitare de reevaluare a site-ului pentru a apărea în rezultatele Căutării Google.
Dacă ați găsit linkuri neobișnuite către site-ul dvs. pe care nu le puteți controla sau elimina, introduceți aceste informații în solicitarea dvs. de reevaluare.
Dacă aveți întrebări suplimentare privind modul în care puteți rezolva această problemă, consultați, pentru asistență, Forumul de ajutor pentru webmasteri.
Cu stimă,
Echipa pentru asigurarea calității Căutare Google"