10th October 2012, 15:08
4 out of 4 members found this post helpful.
Optimizarea onpage

Postat în original de
Tom
Seo on-page ajuta pe long tail, dar
doar daca paginile interioare cu care concurez,
NU au linkuri catre ele. In momentul in care paginile interne (long tail) au linkuri, valoare
seo-onpage nu mai conteaza!
In mod normal ti-as fi dat dreptate, dar o experienta recenta mi-a reconfirmat puterea optimizarii on-page in ceea ce priveste cresterea relevantei paginii pentru cuvintele-cheie vizate (si vorbesc de un middle tail, nici macar long tail).
Acestea sunt datele de la care plecam cu optimizarea pentru un keyword compus din 2 cuvinte, cu destul de mult potential de trafic si cu o surprinzatoare rata de conversie:
Google: .com
Keyword: 74,000 exact match monthly searches, 2-word phrase
Keyword type: non-brand, "money-maker"
Competition: medium to high
Conversion rate: high
Site: brand, high authority
Page targeting keyword: product page (3rd tier in site architecture), high authority, links from ~200 domains
Targeted keyword anchor text (exact match): ~5%
Branded keyword anchor text (product name, exact match): ~10%
Vreme de cateva luni i-am adus link-uri optimizate (exact match keyword, phrase match) ca sa balansez profilul de link-uri existent. S-a mentinut pe prima pagina in Google.com cu un Google dance pe pozitiile 8-9.
In urma cu 3 luni am facut modificari on-page care vizau o mai buna amplasare a keyword-ului exact match in title tag si body copy (textele din pagina de descriere a produsului).
Imediat s-a dus direct pe pozitia #1 si ramane acolo de 3 luni incoace, fara Google dance. M-am oprit din a ii mai aduce link-uri, deoarece nu vroiam sa stric echilibrul paginii in vreun fel.
Studiu de caz concret. Nu stiu altii cum sunt in aceasta privinta, dar pe mine m-a pus pe ganduri. Singura explicatie este ca am crescut relevanta paginii pentru acel keyword, folosindu-ma de body copy si nu (neaparat) de anchor texte.
Ultima modificare făcută de Cristina Andrei; 10th October 2012 la 15:13.