14th September 2012, 16:29
1 out of 1 members found this post helpful.
Tom, aceeasi reactie am avut-o si eu acum ceva vreme cand a intrat pe booking... Si e greu sa nu fii frustrat cand te chinui, bagi bani, etc si vine unul, chiar daca e cel care iti pune la dispozitie infrastructura, si se baga in fata. Nu ai cum sa ramai indiferent si sa zici, asta e! Dar, pe de alta parte, pe mine nu m-ar incalzi nici daca ar juca corect, pentru mine finalul ar fi acelasi. Pentru ca chiar ar avea capacitatea sa joace corect si sa isi fac adwords de exemplu, si sa puna un cpc de 100$ si la revedere... Apare primul oricum... Eu sunt "la pere", nu am clienti, am inchis... Parerea mea e ca fiecare ar trebui sa faca ceea ce stie mai bine si el face bine search-ul... Lasa-i frate pe altii sa faca asigurari, lasa-i pe altii sa faca booking, etc ...
Foarte proasta gandirea cu "eu nu am afacere bazata pe online, nu ma afecteaza" ... Ba va afecteaza, pe toti, indirect... Nici eu nu am o afacere bazata pe benzina, dar ma afecteaza maxim pretul din ce in ce mai mare! Nu traim intr-o lume individuala, nu te poti descurca singur, nimeni nu e independent, nici macar la el in casa.
Google e de ceva vreme in postura "cainii latra, ursul merge" ... pierde procese, plateste amenzi, dar in continuare isi mentine linia si strategia. Pana la urma tot el castiga... Din pacate suntem parte a unei lumi monopolizate de G, totul facandu-se cu ajutorul nostru, exact la la auschwitz - lagarele au fost construite chiar de cei care urmau sa stea in ele, la fel si camerele de gazare... Singuri ne-am construit aceasta lume si acum suntem prizonierii prostiei noastre.
Ce e de facut? Mi-e teama ca eu nu am capacitatea de a "da o solutie"... Ma vad total legat de maini...