Pagina 6 din 13 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul
Rezultate 51 la 60 din 128

Subiect: Google? E frumos ce faci? NU

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Mie mi se pare ca Google face o "romaneasca".
    Eu sunt un investitor, daca imi prezentati planurile voastre de afaceri, o sa va finantez.
    Dupa ce am toate planurile voastre de afaceri, va spun tuturor ca sunt naspa si va trimit la plimbare, eventual va pun si bete in roate.
    Desigur, aleg ce e bun si fac singur, doar n-o sa impart o afacere asa buna cu "prostimea".

@slobodan - aceeasi poveste era si cu microsoft, care impingea un browser preinstalat in sistemul de operare. Economie de piata, e sistemul lui de operare, face ce vrea cu el. Surpriza - a pierdut procesul.

Nu e asa de greu de inteles ca "moralitatea" ARE ce cauta in afaceri, altfel ar fi o jungla. N-ar mai fi afaceri, ar fi japca.
    Bine, nu ma mir ca sunt atatea mentalitati cu "e ok sa fie jungla, jungla = afaceri". Dar asta se intampla in Romania si sper ca e doar temporar. Cei care au trait si in alte tari sau lucreaza frecvent cu clienti straini stiu ce e aia moralitate in afaceri.
    Trust, but verify.

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post
    Pentru cei care au afaceri pe net, da, e un lucru foarte naspa. Dar din punct de vedere al user-ului, e chiar foarte ok.
    E un alt aspect pe care noi webmasterii il trecem cu vederea desi e f important. Noi privim totul prin ochii de webmaster "wow, ce naspa pinguinul asta, wow ce naspa cu panda, ne-a facut praf!" dar uitam ca in timp ce unele site-uri au fost facute muci, altele le-au luat locul, pentru altii acesti algoritmi au fost mana cereasca. Dar nu, noi ne vedem doar pe noi.

Pe urma uitam cu totul se user, userul care habar n-are ce e ala SEO, backlink sau director web, el stie ca vrea sa gaseasca repede "bianca dragusanu" sau ce mai cauta el pe acolo. Ori Google e facut in primul rand pentru utilizatorul final si nu pentru "parazitii" de webmasteri .

De aia mi se pare ridicola orice idee de boicot din moment ce noi suntem 0,1% in comparatie cu marea masa de utilizatori care intra pe Google sa caute "youtube.com" si pentru care panda si pinguin sunt doar 2 animale de la Zoo .

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Cristi G, pe principiul asta (ca webmasterii sint rai si profita), zic sa il lasam pe Google sa faca totul numai el si noi doar sa consumam.

slobodan, e monopol. Te folosesti de o pozitie sau o facilitate ptr a omora competitia si piata. Deci nu e "economie de piata" cum zici tu. Ar fi fost daca Google ar fi concurat corect cu alti competitori, dar nu face asta.

Din punctul meu de vedere, lucrurile de mai sus nu sint ok. Evident, un procent mult mai mare de alte lucruri sint pozitive la Google..dar asta nu inseamna ca nu putem incerca sa corectam unele lucruri (mentalitati mai degraba).
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Mie mi se pare ca Google face o "romaneasca".
    Desigur, aleg ce e bun si fac singur, doar n-o sa impart o afacere asa buna cu "prostimea".
    Si ce ti se pare in neregula? Tu imparti totul cu "prostimea" sau tu ai voie pe cand Google trebuie sa dea socoteala fiecarui webmaster?

@slobodan - aceeasi poveste era si cu microsoft, care impingea un browser preinstalat in sistemul de operare. Economie de piata, e sistemul lui de operare, face ce vrea cu el. Surpriza - a pierdut procesul.
    Si acum Windows vine fara explorer?

Nu e asa de greu de inteles ca "moralitatea" ARE ce cauta in afaceri, altfel ar fi o jungla.
    Cred ca incurci legalitatea cu moralitatea. Ma opresc aici pentru ca depasim subiectul topicului, let`s agree that we disagree .

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    ...
    slobodan, e monopol. Te folosesti de o pozitie sau o facilitate ptr a omora competitia si piata. Deci nu e "economie de piata" cum zici tu. Ar fi fost daca Google ar fi concurat corect cu alti competitori, dar nu face asta.
    ....
    Cum sa concurezi cu firme care te trimit in propriul lor motor de cautare direct din sistemul lor de operare sau direct din yahoo messenger?
    Asta e corect?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

Implicit

Legal vorbind nu mi se pare niciun monopol. Monopol ar fi daca de ex. ar fuziona cu Yahoo sau cu Facebook. Insa Google are monopol in ograda lui, ceea ce e aproape un pleonasm, nu vad cum l-ar putea obliga cineva ca la el acasa Google sa adopte alte reguli decat cele pe care le crede de cuviinta.

Daca site-urile afectate se plang de monopol se pot muta oricand cu promovarea pe Yahoo sau FaceBook.

Revin cu aceeasi intrebare, daca tu ai un director web si la linkuri premium iti pui niste site-uri de ale tale, o fi moral si legal? Eu zic ca da...

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de slobodan Vezi Post
    Si ce ti se pare in neregula? Tu imparti totul cu "prostimea" sau tu ai voie pe cand Google trebuie sa dea socoteala fiecarui webmaster?
    Problema e ca ideile sunt ale "prostimii", eu neavand nici un merit in elaborarea planurilor de afaceri.
    Cum spuneam, in Romania fenomenul este perceput asa: afaceri = japca = jungla

Ce este si mai ingrijorator este ca in Romania, daca nu exista o lege care sa acopere subiectul, ne doare in fund de "moralitate".
    (Moralitate - ideea pe care s-au construit legile in primul rand).
    Trust, but verify.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Vali D Vezi Post
    Eu nu am o afacere in care sa depind de google. Chiar DELOC! Dar imi pare rau de (exemplu) kidu. Care se bazeaza pe EL. Imi pare rau de oamenii care au incredere in ei.
    tu ai o afacere ce depinde de afacerile unora ce se bazeaza pe google (organic sau PPC), daca lor le merge prost si tie iti va merge prost, daca ei dau faliment aisi tu mari sanse sa dati faliment.
    Trebuie sa invatati sa priviti o situatie in ansamblu.
    Cand o companie cu 100 de angajati da faliment vor rezulta 300 de someri, si inca 1000 de oameni cu veniturile reduse, orice crestere sau scadere se transmite si la partenerii companiei respective, si la partenerii partenerilor.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

N. Iulia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th February 2012
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    35
    Posturi
    222
    Putere Rep
    28

Implicit

Ar fi fost daca Google ar fi concurat corect cu alti competitori, dar nu face asta.
    Factura adwords "prestator google" - "beneficiar google" ? nu ai sa vezi niciodata. E total absurd !!! Crezi ca profm, sport.ro si voyo.ro platesc pentru reclama la protv ?? NU !!! isi promoveaza proiectele proprii dupa bunul plac.
    Anunturi gratuite online de mica publicitate, anunturi auto cu masini second hand de vanzare, dezmembrari si piese auto.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@ Cristi, daca ce face gogole pentru user e perfect, atunci sa ramana doar google, ca e ok! Eu nu va inteleg logica. Stai pe un forum seo, activezi online, banuiesc ca doar ca user, si cand vb de afaceri, tu vb de ce bun e google pt tine. Dar pentru afacerea ta e bun? Afacerea aia online, mai exista cand concurentul tau e google?

Eu nu discut daca ce face google pt user e ok sau nu, eu discut de afacerile si nisele pe care google le inchide, si unde intra puternic in postura de monopol. Citeste topicul, si nu mai sarii direct la ultimul post, ca pierzi subiectul.

@slobodan.

Nu cred ca e economie de piata, e prea complex sa-ti explic. Cand tu oferi un serviciu in postura de gazda, si nu stai la coada, ci te bagi in fata, atunci da, mie imi pasa de ce fac restul de afaceri (magazine online), pentru ca in comparatie cu multi de pe forum, eu fac afaceri online si abia dupa sunt (activez ca) user.

Nu ai ce sa intelegi, pentru ca nu are legatura subiectul asta cu "busitul". Penalizarea oricaruia dintre site-urile mele, a fost corecta, si o respect. (Cam de cate ori crezi ca "cade" o gimnasta pana sa-i iasa exercitiul la bara, sol, barna....) Surprinzator m-a ajutat atat de mult si ca strategie, cat si ca abordarea, incat chiar ii multumesc (din postura de owner), si e principalul motiv pentru care "scoaterea" penalziarii nu intra in discutie! Nu pot da mai multe exemple, ca stric tot topicul.

Eu nu mi-a construit afacerea in jurul lui Google, ci PE Google. Daca google decide sa nu ma mai alse sa folosesc resursele lui, nu comentez. Dar daca google decide sa-mi faca concurenta neloiala, COMENTEZ!

Nu am inteles fraza cu "furatul" clientilor.

Ma astept de la Google, sa "joace" cu cartile pe fata! Si nu sa le scoata din maneca!
    Adica: sa functioneze pe principiile si regulile lui, sa se promoveze, sa creeze content UNIC (al lui), sa ofere userilor site-uri deosebite, sa-si optimizeze traficul si conversiile, sa se "bata" cu concurenta........ si nu sa-mi arunce un site pe locul 1!

Eu daca as fi patronul unui restaurant, mi-as platii tot timpul consumatia, ca orice alt client! Cred ca e o alegere logica, daca vrei un busienss ok. Bine, nu romaneasca Daca google vrea sa ofere servicii, care au competitie, sa se "bata", pe fata, curat, sau sa-si creeze propriile branduri pentru servicii, cum fac amazon, samsung.....

Mai avem timp, inainte sa devenim simplii useri, pentru ca de plecat nu ai cum, netul e net . Doar ca se va face (fortat) trecerea de la afaceri online la useri. Afacerile se muta intr-o singura directie. Raman cele mici, pentru liga 2.

offtopic: Rugamintea mea la cei care raspund pe diverse subiecte, este,sa o faca DOAR daca sunt direct implicati, au experienta sau expertiza, pe subiectul respectiv, iar daca nu sunt sa specifice. Cand discutam de optimizare pe nise grele, nu-mi plac sfaturile de la cei care au un singur blog, si "fac" seo de cateva zile, sau considera ca seo = inscriere in directoare, ma INDISPUN. Daca discutam de implicarea google in afacerile online, cei care nu au (avut) inca o afacere online (angajati, costuri, incasari, taxe...strategie, buget, dezvotlare web...) sa citeasca, si sa renunte la sfaturi sau pareri inutile!

Sunt destui care citesc subiectele, si sunt bulversati, pentru ca nu inteleg nimic. In loc sa mentinem un subiect, sa discutam LA subiect, aberam si vorbim vorbe, fara sa aducem ceva constructiv.
    Ultima modificare făcută de Tom; 14th September 2012 la 15:34.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 6 din 13 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. nume-frumos/ & nume-frumos/index.php
    De alexrus în forumul Server side
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st December 2011, 22:29
  2. Analiza - www.leusor.ro - Blogul celui mai frumos bebelus!
    De gemanaru în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 28th January 2009, 21:00
  3. Google stie ce faci! Tu stii ce face Google?
    De Mircea Budean în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 26th August 2008, 13:21
  4. Cum Sa Faci Sa Fi Banat De Google
    De andypopa în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 21st December 2005, 00:44

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii