@ Cristi, daca ce face gogole pentru user e perfect, atunci sa ramana doar google, ca e ok! Eu nu va inteleg logica. Stai pe un forum seo, activezi online, banuiesc ca doar ca user, si cand vb de afaceri, tu vb de ce bun e google pt tine. Dar pentru afacerea ta e bun? Afacerea aia online, mai exista cand concurentul tau e google?
Eu nu discut daca ce face google pt user e ok sau nu, eu discut de afacerile si nisele pe care google le inchide, si unde intra puternic in postura de monopol. Citeste topicul, si nu mai sarii direct la ultimul post, ca pierzi subiectul.
@slobodan.
Nu cred ca e economie de piata, e prea complex sa-ti explic. Cand tu oferi un serviciu in postura de gazda, si nu stai la coada, ci te bagi in fata, atunci da, mie imi pasa de ce fac restul de afaceri (magazine online), pentru ca in comparatie cu multi de pe forum, eu fac afaceri online si abia dupa sunt (activez ca) user.
Nu ai ce sa intelegi, pentru ca nu are legatura subiectul asta cu "busitul". Penalizarea oricaruia dintre site-urile mele, a fost corecta, si o respect. (Cam de cate ori crezi ca "cade" o gimnasta pana sa-i iasa exercitiul la bara, sol, barna....) Surprinzator m-a ajutat atat de mult si ca strategie, cat si ca abordarea, incat chiar ii multumesc (din postura de owner), si e principalul motiv pentru care "scoaterea" penalziarii nu intra in discutie! Nu pot da mai multe exemple, ca stric tot topicul.
Eu nu mi-a construit afacerea in jurul lui Google, ci PE Google. Daca google decide sa nu ma mai alse sa folosesc resursele lui, nu comentez. Dar daca google decide sa-mi faca concurenta neloiala, COMENTEZ!
Nu am inteles fraza cu "furatul" clientilor.
Ma astept de la Google, sa "joace" cu cartile pe fata! Si nu sa le scoata din maneca!
Adica: sa functioneze pe principiile si regulile lui, sa se promoveze, sa creeze content UNIC (al lui), sa ofere userilor site-uri deosebite, sa-si optimizeze traficul si conversiile, sa se "bata" cu concurenta........ si nu sa-mi arunce un site pe locul 1!
Eu daca as fi patronul unui restaurant, mi-as platii tot timpul consumatia, ca orice alt client! Cred ca e o alegere logica, daca vrei un busienss ok. Bine, nu romaneasca
Daca google vrea sa ofere servicii, care au competitie, sa se "bata", pe fata, curat, sau sa-si creeze propriile branduri pentru servicii, cum fac amazon, samsung.....
Mai avem timp, inainte sa devenim simplii useri, pentru ca de plecat nu ai cum, netul e net
. Doar ca se va face (fortat) trecerea de la afaceri online la useri. Afacerile se muta intr-o singura directie. Raman cele mici, pentru liga 2.
offtopic: Rugamintea mea la cei care raspund pe diverse subiecte, este,sa o faca DOAR daca sunt direct implicati, au experienta sau expertiza, pe subiectul respectiv, iar daca nu sunt sa specifice. Cand discutam de optimizare pe nise grele, nu-mi plac sfaturile de la cei care au un singur blog, si "fac" seo de cateva zile, sau considera ca seo = inscriere in directoare, ma INDISPUN. Daca discutam de implicarea google in afacerile online, cei care nu au (avut) inca o afacere online (angajati, costuri, incasari, taxe...strategie, buget, dezvotlare web...) sa citeasca, si sa renunte la sfaturi sau pareri inutile!
Sunt destui care citesc subiectele, si sunt bulversati, pentru ca nu inteleg nimic. In loc sa mentinem un subiect, sa discutam LA subiect, aberam si vorbim vorbe, fara sa aducem ceva constructiv.
Ultima modificare făcută de Tom; 14th September 2012 la 15:34.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.