Citat Postat în original de slobodan Vezi Post
Nu e obligatoriu dar cand Google vede ca o pagina are linkuri si vizitatori care vin de pe retelele astea, isi da seama ca e o pagina apreciata de vizitatori si in ultima vreme incearca sa dea o mai mare importanta comportamentului vizitatorilor decat factorilor SEO clasici. Cel putin asta e parerea mea dupa ce am vazut ca linkurile aduse pe pagini interioare mai mult ma afecteaza pe cand un articol nou popularizat pe FB si care mai si primeste niste Likeuri, ajunge in pozitii fruntase.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Dupa titlu si text?
Sa inteleg ca daca am o dacie 1300, nu mai am voie sa circul pe strada? Dar daca scriu pe ea "audi q7" (titlu), pot circula?

NU cred ca Google sau orice motor de cautare tine cont de "articol nou popularizat pe FB si care mai si primeste niste Likeuri", in afisarea rezultatelor. E stupid, iar "inginerii" lor tocmai asta incearca sa evite. Daca numarul de linkuri ar oferii pozitii fruntase, atunci tot altgoritmul google e inutil.

Nu poti tine cont de like's, tweets, ..... in afisarea rezultatelor, mai mult de 0.01% din altgoritm, si oricum daca o faci, trebuie sa incluzi si optiunea de "cumparare", deci implicit de "inselaciune". Am peste 100 de clienti companii straine, care nu au habar, nevoie, si nu isi bat capul cu socializarea, pentru ca ei sunt "old fashion", iar afacerile B2B nu se fac pe facebook. Stie si google asta, si bineinteles nu au nici o problema in SERP.

Nu confunda un magazin de chiloti de dama, cu o firma de pompe funebre. Cand Google sau orice motor de cautare stabilesc ce "date" folosesc pentru a crea un clasament, nu se gandesc la afacerea ta in sine, ci la un model general.

Parerea ta in cazul expus mai sus :"linkurile aduse pe pagini interioare mai mult ma afecteaza pe cand un articol nou popularizat pe FB si care mai si primeste niste Likeuri, ajunge in pozitii fruntase." nu se raporteaza la "general", si cred ca nici la seo.