1 out of 1 members found this post helpful.
Keyword stuffing - nu e bine (si de ce)
O alta experienta pe care o am in prezent, si care poate fi utila:
Pe unele situri am amplasat la un moment dat, un pic de keyword stuffing, cu fraze longtail. Siturile sunt de ro. Aproximativ, sa zicem, 30-40 de fraze longtail, puse una langa alta, in zona de jos a paginii, gen: | fraza 1 | fraza 2 | etc. Altele sunt separate cu virgula sau alte caractere. Nu am vazut o mare diferenta intre acestea. Frazele nu urmaresc vreo logica anume, de la o pagina la alta. Testul a fost facut pe mai multe situri.
Efect 1: paginile au obtinut hit-uri pe cuvintele longtail, relativ constante in timp
Efect 2: am observat un prost ranking al paginilor pe cuvintele lor target principale
Efect 3: (posibil) unul din aceste situri a primit faimosul mesaj de la google. Continua insa sa fie indexat si sa rankeze ok.
Masura luata: am ras sectiunea respectiva, stuffing longtail.
Efect: paginile au crescut imediat pe pozitii fruntase pe keywordul lor principal. Notabil, cresterea de trafic este mult mai mare decat hiturile longtail pierdute. Intreg situl pare sa fi fost ridicat usor de cand am facut aceasta modificare.
Nu e nimic neobisnuit, cred, in tot ce zic aici, dar iata ca din nou, chiar si micile scurtaturi au rezultate negative.
Edit: Ma gandesc acum la longtail in general, daca nu este facut cum trebuie si introdus in pagina ca si cum ar fi natural (evident asta inseamna un numar limitat de fraze), cred ca produce o dilutie semnificativa a relevantei paginii pe keywordul principal. Eu as face o pagina separata pentru longtail.
Ultima modificare făcută de emm; 29th July 2012 la 05:21.