Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Keyword stuffing - nu e bine (si de ce)

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Keyword stuffing - nu e bine (si de ce)

O alta experienta pe care o am in prezent, si care poate fi utila:

Pe unele situri am amplasat la un moment dat, un pic de keyword stuffing, cu fraze longtail. Siturile sunt de ro. Aproximativ, sa zicem, 30-40 de fraze longtail, puse una langa alta, in zona de jos a paginii, gen: | fraza 1 | fraza 2 | etc. Altele sunt separate cu virgula sau alte caractere. Nu am vazut o mare diferenta intre acestea. Frazele nu urmaresc vreo logica anume, de la o pagina la alta. Testul a fost facut pe mai multe situri.

Efect 1: paginile au obtinut hit-uri pe cuvintele longtail, relativ constante in timp
    Efect 2: am observat un prost ranking al paginilor pe cuvintele lor target principale
    Efect 3: (posibil) unul din aceste situri a primit faimosul mesaj de la google. Continua insa sa fie indexat si sa rankeze ok.

Masura luata: am ras sectiunea respectiva, stuffing longtail.

Efect: paginile au crescut imediat pe pozitii fruntase pe keywordul lor principal. Notabil, cresterea de trafic este mult mai mare decat hiturile longtail pierdute. Intreg situl pare sa fi fost ridicat usor de cand am facut aceasta modificare.

Nu e nimic neobisnuit, cred, in tot ce zic aici, dar iata ca din nou, chiar si micile scurtaturi au rezultate negative.

Edit: Ma gandesc acum la longtail in general, daca nu este facut cum trebuie si introdus in pagina ca si cum ar fi natural (evident asta inseamna un numar limitat de fraze), cred ca produce o dilutie semnificativa a relevantei paginii pe keywordul principal. Eu as face o pagina separata pentru longtail.
    Ultima modificare făcută de emm; 29th July 2012 la 05:21.

asdirc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    5th August 2007
    Vârstă
    40
    Posturi
    158
    Putere Rep
    32

Implicit

eu am senzatia ca "google a inceput sa stie" cand "te chinui" tu sa faci prea multa optimizare si atunci mai iti da ceva de lucru.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de asdirc Vezi Post
    eu am senzatia ca "google a inceput sa stie" cand "te chinui" tu sa faci prea multa optimizare si atunci mai iti da ceva de lucru.
    Fireste, e gandit si optimizat pe zi ce trece, sa inlature tot ceea ce pare artificial. Penguin vine si el aici, dupa parerea mea, cu ceva contributie si penalizari. Over - optimizarea apare, evident, ca fiind clar nenaturala lui G.

Daca vrei sa faci optimizare totusi, totul depinde de o linie subtire, intre succes si penalizare, de partea cealalta a liniei. Si linia asta se muta permanent, astfel incat daca nu-ti iei suficienta rezerva, intr-o zi te trezesti ca ai trecut pe rosu, pe neasteptate.

Edit: G nu face decat "sa stranga surubul", de ani buni incoace. Reguli din ce in ce mai dure, in razboiul impotriva spammerilor. Iar spammerii, multi si cu mintea odihnita, devin din ce in ce mai eficienti (a se vedea rankingurile absurde pentru situri irelevante din ultimele update-uri, cat si faptul ca din ce in ce mai multi SEO-isti se plang ca au mult mai slabe rezultate fiind white hat, decat eventual trecand de partea spammerilor si trantind situri black unul dupa altul intr-o frenezie).

Din ce in ce mai multe situri nevinovate cad insa, victime colaterale. Procesul asta nu poate continua la infinit: Poti strange o menghina zi de zi, dar de la un punct incolo se ajunge la capat si metalul se rupe. In acel moment regula jocului se va schimba definitiv, si noi reguli complet diferite vor trebui inventate. Parerea mea. Asta insa va schimba brusc si complet lumea SEO, asa cum aparitia lui G a facut asta cu multi ani in urma (obisnuiam sa optimizez pentru Altavista si celelalte, in "vremurile bune" in care era atat de simplu).
    Ultima modificare făcută de emm; 29th July 2012 la 15:44.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Anchor text keywordkeyword.ro cu link catre keyword-keyword.ro
    De klaucs în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 14th April 2011, 02:51
  2. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 14th August 2009, 12:33
  3. keyword stuffing
    De Robert în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 12th February 2009, 15:59
  4. keyword stuffing
    De Bogdan Citoiu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 20th June 2007, 19:55
  5. Util21.ro - keyword stuffing ?
    De Dever în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 17th June 2007, 23:51

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •