Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 24

Subiect: Seo natural

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    38

7 out of 7 members found this post helpful.

Implicit Seo natural

Salutare,

Dupa ce pinguin a lovit site-uri cu multe link-uri cu aceeasi ancora, au aparut chiar si pe forum diverse sugestii , multe dintre ele cu alternati ancorele, fara sidewide etc, asa ca hai sa va spun si eu parerea mea dupa ce am analizat 10 site-uri mari cu linkbuilding 100% natural .

Vorbesc despre link-urile de pe domeniile unice, adica daca sunt 1000 de link-uri de la un singur site, se considera 1 link .

1. 90% sunt dofollow

2.10-15% pe imagine

3.aprox 50% vin catre homepage chiar daca sunt site-uri uriase

4.Aprox 25% - 50% din ancore au ca si ancora numele domeniului ( domeniu.com , Domeniu.com , Domeniu.com )

5.Pentru o pagina interna cu 30 de backlink-uri nu sunt mai mult de 3 cu aceeasi ancora , 40% contin brand-ul, numele site-ului in ele , 15% sunt de genul click aici .

Asadar nu este suficient sa alternati ancorele, adica daca vrei sa pui pentru costume de baie sa imparti in : costume de baie, costume ieftine, costume de baie 2012, costume de baie ieftine .

Iar diversitatea ajuta, link-urile sitewide sunt si ele bune , dar ar trebui sa fie in cele mai multe cazuri cu ancora site.com , sau site, daca e un brand .

BONUS pentru cei cu mesaje in GWT : Google: Webmaster Tools Notification Means Manual Action Taken

*Pareri personale
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

site-uri cu multe link-uri cu aceeasi ancora

Cam ce inseamna "multe"?
    Tks
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    site-uri cu multe link-uri cu aceeasi ancora

Cam ce inseamna "multe"?
    Tks
    Nu asta era ideea postului, nu vreau sa analizez ce si cum a afectat pinguin ,era doar o scurta introducere
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    28

Implicit

Interesant studiul dar rezultatele nu se pot aplica generalizand. Cred ca Google se foloseste pentru update-urile sale de exemplele de spam.

Daca va uitati de-a lungul timpului de la schimburi de link-uri, directoare, directoare de articole pana la exagerarea cu acelasi text ancora etc. toate aceste metode de linkbuilding au fost exploatate excesiv si sistematic de catre webmasteri si au devenit "insuportabile" pentru Googu'. Nu cred in povestile gen nu mai faceti rost de link-uri sidewide s.a.m.d. pentru ca un site poate obtine link-uri in mod natural in foarte multe moduri.

Daca stam sa ne gandim utilizatorii normali, simpli bloggeri care habar au de seo adauga link-uri cam cum ii taie capul si cu texte ancora nu intocmai " ortodoxe"pentru noi. Te poti trezi cu un text acora ca " Uitați-vă aici, sînt înregistrate aproape toate cantecele lor " , cu titlul articolului, url ori forme de genul click aici, uite etc. De asemenea fregventa este foarte putin predictibila.

Cred ca orice tactica este buna atata timp cat nu se exagereaza. De asemenea cred ca orice tactica care la acest moment este considerata white hat se va epuiza intr-un viitor apropiat sau indepartat pentru ca va fi exploatata la maxim pana va deveni insuportabila pentru google si ii va reduce efectele prin update-urile sale.

Cred ca in viitor :

1. Va conta doar continutul de calitate capabil sa produca in mod natural backlink-uri
    2. Doar cei mai experimentati link builders vor supravietui update-urilor
    În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Greu de crezut ca va pune cineva "link natural" pe predeal cazare sau dama haine
    Pan' la urma google are si servicii cu plata pentru publicitate, asa ca mi se pare normal ca din timp in timp sa mai faca oarece modificari ca sa mai puna oamenii sa cotizeze la Adwords in locul portalurilor specializate sau "sa-i aduca pe calea cea buna" pe cei care cotizeaza la facebook
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Exista site cu link building natural?
    Eu am inceput sa fac link-building cu imitatie natural, nume domeniu, branding, ancore generale (aici, click aici)
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

Implicit

Site-uri cu link building natural 100% nu cred ca exista, dar se mai pot obtine si natural cate 1, 2 asa. Se poate face link building de calitate, adica in loc sa alergi dupa 50 de dir web scrii 2-3 articole bune pentru un guest post de ex.

Linkuri naturale pe RO? Foarte foarte foarte rar. Daca nu esti emag sau f64 nu iti da nimeni link pe nicaieri. Site-uri care sa dea link catre alte site-uri din aceeasi nisa? Eu nu prea am vazut in ro.
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Site-uri cu link building natural 100% nu cred ca exista,
    Exista, dar nu au nici vizite din google, pentru ca sunt in pagina x +5
    Eu am articole preluate de antena3.ro, realitatea.net si alte site-uri mari si mi-au pus link nofollow, si am site mare cu autoritate
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Asa e, exista dar nu apar pe nicaieri siteurile neoptimizare. Teoria fara link building e valabila in procent mare pentru siteurile cu continut original. Altfel nu prea poti face diferenta fara link building.

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    28

Implicit

Cred ca intr-o buna masura ai dreptate. Normal sa faca si ei ceva bani.
    Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Greu de crezut ca va pune cineva "link natural" pe predeal cazare sau dama haine
    Pan' la urma google are si servicii cu plata pentru publicitate, asa ca mi se pare normal ca din timp in timp sa mai faca oarece modificari ca sa mai puna oamenii sa cotizeze la Adwords in locul portalurilor specializate sau "sa-i aduca pe calea cea buna" pe cei care cotizeaza la facebook
    Acum sa ne gandim logic de ce ar scrie cineva pe blogul personal un text ancora ca "predeal cazare". M-ai degraba ar scrie ceva mai "romanesc" in ancora gen cazare in Predeal in hotelul x trimitand link catre locatia la care s-a cazat si care i-a placut foarte mult ori link catre site-ul unde a gasit cazarea intr-o poveste despre extraordinara lui vacanta. Nici tu nu cred ca ai pune text ancora predeal cazare pe blogul personal. La momentul acesta site-urile fara continut sau care au un continut sarac, duplicat etc. nu se pot baza decat pe tehnici de link building. Intrebarea este cat timp vor mai dura aceste tehnici.

@lovelife - wikipedia, ziarele romanesti, un site cu retele culinare facut de o femeie pe blogspot(nu mi-l aduc aminte ca sunt foarte obosit) si lista poate continua. Acum nimeni nu zice ca nu poti sa folosesti social media ori comentarii pe bloguri etc. Cred ca este destul de naturale. Sunt tot link-uri si chiar daca sunt nofollow sunt destul de valoroase pentru ca sunt recomandari, autoritatea ta ca si comentator ofera incredere si aduce vizite s.a.m.d. Oamenii dau like, +1 in mod natural.

Comentariul de mai sus este ceea ce vad in viitor pe baza a ceea ce s-a intamplat in trecut. Cred cu tarie ca lucrurile se vor schimba si site-urile care astazi nu au continut sau au continut slab vor fi "descalificate" de google. Ultimele update-uri in directia asta au fost facute. De asemenea cred ca nu putem crea link-uri in mod natural(fregventa si mod de obtinere) ci doar putem simula naturalul intr-o oarecare masura. Mintea umana este imprevizibila fapt demonstrat de cele 15%/20% de noi cautari observate de google in fiecare zi si ceea ce astazi merge cu texte ancora variate ca de ex: pensiuni 2012 predeal, cazare predeal 2012, cazare predeal etc(lista este aleasa aiurea) s-ar putea sa fie tratat negativ de urmatorul update. Nimeni nu stie care este procentajul corect si datele despre textele ancora oferite de site-urile naturale nu se pot corela din simplu motiv ca nu toate site-urile sunt wikipedia, cnn.
    Luati exemplul de fata:
    "Vorbesc despre link-urile de pe domeniile unice, adica daca sunt 1000 de link-uri de la un singur site, se considera 1 link .

1. 90% sunt dofollow
    2.10-15% pe imagine
    3.aprox 50% vin catre homepage chiar daca sunt site-uri uriase
    4.Aprox 25% - 50% din ancore au ca si ancora numele domeniului ( domeniu.com , Domeniu.com , Domeniu.com )
    5.Pentru o pagina interna cu 30 de backlink-uri nu sunt mai mult de 3 cu aceeasi ancora , 40% contin brand-ul, numele site-ului in ele , 15% sunt de genul click aici ."

Poate cineva calcula cu exactitate procentajele corecte? Raspuns: Nu.
    Pentru ca:
    - " 1000 de link-uri de la un singur site" - deci ce valoarea au cele 1000 de link-uri care folosesc text ancora "aici" fata de 2 link-uri care au ancora "domeniu.com"
    - ceea ce este valabil pentru cele 10 site-uri mari poate sau nu poate sa fie valabil pentru cele medii sau mici
    - pentru ca textele ancora difera de la tematica unui site la altul, ori de la un articol la altul

- pentru ca poti avea pana ieri un site amarat si azi sa scri un articol extraordinar in urma caruia sa obti in timp scurt 1000 de link-uri naturale.
    --etc.etc.

Asta este parerea mea si o sustin. Acum vom vedea ce va fi...

Povestea este lunga dar prefer sa ma opresc aici pentru ca deja m-a furat peisajul. O seara placuta in continuare!
    Ultima modificare făcută de Sandu Stefan; 2nd July 2012 la 02:04.
    În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. sitemap.xml vs indexare naturală
    De vladimir în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 7th July 2009, 20:05
  2. Cum e mai bine ? SEO fortat sau natural ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 14th February 2008, 18:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •