Cred ca intr-o buna masura ai dreptate. Normal sa faca si ei ceva bani.
Acum sa ne gandim logic de ce ar scrie cineva pe blogul personal un text ancora ca "predeal cazare". M-ai degraba ar scrie ceva mai "romanesc" in ancora gen cazare in Predeal in hotelul x trimitand link catre locatia la care s-a cazat si care i-a placut foarte mult ori link catre site-ul unde a gasit cazarea intr-o poveste despre extraordinara lui vacanta. Nici tu nu cred ca ai pune text ancora predeal cazare pe blogul personal. La momentul acesta site-urile fara continut sau care au un continut sarac, duplicat etc. nu se pot baza decat pe tehnici de link building. Intrebarea este cat timp vor mai dura aceste tehnici.
@lovelife - wikipedia, ziarele romanesti, un site cu retele culinare facut de o femeie pe blogspot(nu mi-l aduc aminte ca sunt foarte obosit) si lista poate continua. Acum nimeni nu zice ca nu poti sa folosesti social media ori comentarii pe bloguri etc. Cred ca este destul de naturale. Sunt tot link-uri si chiar daca sunt nofollow sunt destul de valoroase pentru ca sunt recomandari, autoritatea ta ca si comentator ofera incredere si aduce vizite s.a.m.d. Oamenii dau like, +1 in mod natural.
Comentariul de mai sus este ceea ce vad in viitor pe baza a ceea ce s-a intamplat in trecut. Cred cu tarie ca lucrurile se vor schimba si site-urile care astazi nu au continut sau au continut slab vor fi "descalificate" de google. Ultimele update-uri in directia asta au fost facute. De asemenea cred ca nu putem crea link-uri in mod natural(fregventa si mod de obtinere) ci doar putem simula naturalul intr-o oarecare masura. Mintea umana este imprevizibila fapt demonstrat de cele 15%/20% de noi cautari observate de google in fiecare zi si ceea ce astazi merge cu texte ancora variate ca de ex: pensiuni 2012 predeal, cazare predeal 2012, cazare predeal etc(lista este aleasa aiurea) s-ar putea sa fie tratat negativ de urmatorul update. Nimeni nu stie care este procentajul corect si datele despre textele ancora oferite de site-urile naturale nu se pot corela din simplu motiv ca nu toate site-urile sunt wikipedia, cnn.
Luati exemplul de fata:
"Vorbesc despre link-urile de pe domeniile unice, adica daca sunt 1000 de link-uri de la un singur site, se considera 1 link .
1. 90% sunt dofollow
2.10-15% pe imagine
3.aprox 50% vin catre homepage chiar daca sunt site-uri uriase
4.Aprox 25% - 50% din ancore au ca si ancora numele domeniului ( domeniu.com , Domeniu.com , Domeniu.com )
5.Pentru o pagina interna cu 30 de backlink-uri nu sunt mai mult de 3 cu aceeasi ancora , 40% contin brand-ul, numele site-ului in ele , 15% sunt de genul click aici ."
Poate cineva calcula cu exactitate procentajele corecte? Raspuns: Nu.
Pentru ca:
- " 1000 de link-uri de la un singur site" - deci ce valoarea au cele 1000 de link-uri care folosesc text ancora "aici" fata de 2 link-uri care au ancora "domeniu.com"
- ceea ce este valabil pentru cele 10 site-uri mari poate sau nu poate sa fie valabil pentru cele medii sau mici
- pentru ca textele ancora difera de la tematica unui site la altul, ori de la un articol la altul
- pentru ca poti avea pana ieri un site amarat si azi sa scri un articol extraordinar in urma caruia sa obti in timp scurt 1000 de link-uri naturale.
--etc.etc.
Asta este parerea mea si o sustin. Acum vom vedea ce va fi...
Povestea este lunga dar prefer sa ma opresc aici pentru ca deja m-a furat peisajul. O seara placuta in continuare!

Răspunde cu citat