Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Dilema... voi ce varianta ati alege?

dracosu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    27th February 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    171
    Putere Rep
    34

Implicit Dilema... voi ce varianta ati alege?

Buna seara,
    Ma confrunt cu urmatoarea problema: Detin un site bazat pe wordpress, site-ul este construit cu mai multe plugin-uri ce folosesc foarte multe resurse (fac foarte multe query-uri). La inceput site-ul mergea ok, insa acum cand site-ul atinge in unele momente ale zile peste 500 - 600 de vizitatori online se incarca foarte greu si pur si simplu omoara vps-ul unde este hostat.
    Dilema este sa las wordpress-ul si sa cumpar un dedicat, sau sa fac un script propriu mult mai optimizat ca si structura?
    In varianta in care voi face scriptul datele actuale si paginile indexate (25.000) se vor pierde (nu sunt date care sa aiba importanta mare in acest moment).
    Asadar, voi ce ati alege?
    Am un site unde iti poti comanda lucruri gratis, moca sau cum vrei sa le zici :D

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Pai daca ai posibilitatea, optimizeaza ce-i de optimizat. Cred ca-i mai buna varianta asta, pentru ca rezolva problema pe o perioada mai lunga de timp.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

dracosu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    27th February 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    171
    Putere Rep
    34

Implicit

Multumesc pentru rapiditate Cristi, insa daca voi schimba scriptul si implicit toata structura site-ului se vor pierde si actualele url-uri ale articolelor, deci o sa am numai 404 not found in google webmaster, nu o sa aiba influenta asupra rank-ului de acum al site-ului (peste 80% de vizite din Google).
    Am un site unde iti poti comanda lucruri gratis, moca sau cum vrei sa le zici :D

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

De ce? Ai putea incerca sa gasesti un algoritm de redirectare.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

Dar n-ai putea sa inlocuiesti unele plugin-uri cu niste coduri care sa faca treaba lor?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

vezi ce manaca resurse si elimina, sau cauta alte variante de pluginuri care nu ocupa asa multe resurse. Si chiar daca construiesti o alta plafroma poti alege sa ai aceeasi structura de URL=uri nu este deloc imposibil
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Ai instalat un accelerator de PHP? Cat ram are alocata masina? Esti sigur ca e de la solicitarea db-ului si nu de la numarul maxim de conexiuni simultane (nr de sockets alocat VPSului)?
    Cat ram ai alocat la mysql si cat pentru apache? Mysql e Innodb sau MyISAM? Raspunde-ti mai intai la intrebarile astea, si apoi te apuci de modificat cod.
    Caut cu jingle.ro.

Guess Who este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th January 2011
    Locaţie
    Romanian, Constanta
    Vârstă
    36
    Posturi
    526
    Putere Rep
    0

Implicit

Puthre are dreptate, ce iti spune el si raspunde pe rand la toate. Am patit aceeasi problema, wordpressu e slab optimizat la baza de date, face multe queri-uri, mai ales daaca ai multi online.

zetman este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th May 2011
    Vârstă
    41
    Posturi
    31
    Putere Rep
    0

Implicit

Noi vrem o recomandare ce sa facem sa nu fim penalizati, scriptul oricum il schimbam pentru ca mai bine unu homemade decat wp, mult mai bun si mai mulat pe cerintele noastre!
    Vrem o parere pentru paginile care o sa ramana in aer sa zic asa!

nekyian este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st January 2011
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu nu as renunta la wordpress ca platforma. E destul de buna fata de alte CMS-uri, mai ales dpdv SEO. Problema e cu plugin-urile third party. Renunta la ce nu e absolut necesar.
    Sau si mai bine, daca tot ai optiunea sa faci devel, decat sa iti faci propriul cms, mai bine optimizeaza plugin-urile. Daca se poate.
    Ca sa refaci site-ul de la 0, chiar daca folosesti un frameword gata scris, gen codeigniter, o sa iti ia ceva timp si bani. Dar la final un cms custom o sa iti aduca rezultate mai bune in Google daca e bine facut.
    Eu am avut o astfel de experienta si am trecut la cms custom de pe Joomla. A fost un miracol. Wordpress totusi nu e Joomla, se comporta mai bine.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Ar fi bine sa faci o solutie in care toate vechile url-uri sa serveasca redirect 301 catre noile url-uri. Iar ulterior dupa ce noile adrese au fost indexate le poti exclude din Google Webmaster Tools. Daca va fi nevoie si nu le va servi Google automat pe cele noi.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 4th July 2016, 21:19
  2. Seopedia in varianta mobile.
    De George Ginghina în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 9th January 2011, 23:00
  3. Ce mai buna varianta de plata online?
    De zerrilos2002 în forumul Servicii bancare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 5th March 2009, 03:52
  4. care este varianta corecta?
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st October 2008, 21:48
  5. Google Localizeaza Si Varianta Www
    De kevinro în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 11th January 2006, 21:20

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •