Pana la urma... exista sandbox?
Daca da... ce atrage intrarea unui site in sandbox?
Se comporta diferit pentru site-urile in alta limba decat engleza?
Pana la urma... exista sandbox?
Daca da... ce atrage intrarea unui site in sandbox?
Se comporta diferit pentru site-urile in alta limba decat engleza?
Cu stima,
Razvan Pop
Dupa Cat Timp V-a Intrat Site-ul...
Google Sandbox: Confirmat!
sandbox!!!
avoid sandbox
Pentru vechiul adwords.google.com/select/KeywordSandboxKeyword Tool
Please wait a moment while we redirect your browser to the new external Keyword Tool.
The previous URL, http://adwords.google.com/select/KeywordSandbox, is no longer active. Please note that the new Keyword Tool URL for external users is now KeywordToolExternal. You'll be able to take advantage of Keyword Tool features without logging into an AdWords account.
To learn more about the Keyword Tool, visit the Google AdWords Help Center.
The Sandbox, the March Filter & BLOOD vs. TLD
E mit clar....
![]()
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Foarte multe filtre pot declansa intrarea unui website in Sandbox.
Termenul de Sandbox practic inseamna ca website-ul nu va avea rank deloc sau il va avea foarte scazut.
Stim cu totii cate filtre pot afecta asta, de la link-uri site-wide, la castigarea linkurilor prea repede, la spam si asa mai departe.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Sandboxul nu e un obiect (fie el si virtual), ci un proces. Putem spune ca exista si, totodata, ca nu exista. Depinde din ce perspectiva privesti fenomenul.
De exemplu, sa presupunem ca avem un site american de joburi care se va numi "Jobs with Johnny". Probabil ca o simpla inscriere in directoare il va ajuta sa atinga rapid PR 4 si locul 1 dupa cautarile "jobs with johnny" (0 cautari / luna), "johnny jobs" (0 cautari / luna) sau "www.jobswithjohnny.com". Putem concluziona ca nu exista sandbox, nu?
Din pacate, site-ul trebuie sa fie competitiv dupa cuv. cheie "jobs" (1.388.000 cautari / luna cf. Overture). La o asemenea competitie, probabil ca nu va pupa top 100 decat la 2-3 ani de la lansare, minim, indiferent de ce backlinkuri aduna (le poate aduna pe cele mai tari - site-urile prezente in top 100 le au deja!). Suparat, webmasterul de la "jobswithjohnny" ar putea deduce ca exista sandbox.
Parerea mea, pe care am exprimat-o si in alte parti, este ca asa zisul sandbox exprima o relatie direct proportionala dintre importanta unei cautari si timpul de pozitionare superioara in rezultatele normale (fiindca un indiciu al sandboxului este sa fii bine pozitionat dupa cautarea "allinanchor:", dar nu si in rezultatele normale). Este un proces care e vizibil inclusiv in limba romana, dar intrucat in limba romana cele mai cautate cuvinte nu au mai mult de 20.000 de cautari / luna (cu mici exceptii, de exemplu "felicitari" in perioadele de sezon) procesul e mult mai putin vizibil, putand fi chiar trecut cu vederea.
Lucian
@kenviro, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste relatia dintre competitivitatea in domeniu si pozitionarea in SERPs, e logic sa fie asa.
Tind sa cred insa ca si pentru site-urile in limba romana procesul de "sandbox" se simte din ce in ce mai tare.
Cu stima,
Razvan Pop
Adaugand la ce a zis kevinro, ceea ce spui tu Razvan poate fi cauzat de faptul ca si web-ul romanesc se dezvolta... si din ce in ce mai repede. Prin urmare, crescand concurenta si numarul de cautari pe anumite domenii, normal ca "efectul de sandbox" se resimte si pe web-ul romanesc.Postat în original de Razvan Pop
Cu alte cuvinte, ceea ce a spus kevinro s-ar putea traduce in:
sandbox = strugurii sunt acrii![]()
Si eu stau f.bine (daca pot spune asa...) la un "allinanchor" pe un key neologism insa; in SERPs, nu am avut rabdare sa vad in a cata zecea/suta pagina sunt.Postat în original de kevinro
De fapt, e singurul capitol (asta cu key neologism, chiar si daca e cautarea pe "pagini scrise în limba română" sau "pagini din România") in care am simtit sandbox-ul. In rest, la alte cautari, chiar si daca exita "link-uri sponsorizate" cat cuprinde (si ceva competitie, deci), nu am avut probleme daca am lucrat la optimizare.
sandbox = strugurii sunt acrii - adica nu exista o penalizare de varsta ci doar faptul ca un site nou nu poate face fata concurentei? tind sa cred ca nu e adevarat.
Cred ca sandboxul intervine pe anumite cuvinte (care depasesc un anumit numar de cautari / un raport cautari - rezultate)
Ex: pentru un cuvant cheie (10k cautari in overture) sunt pe locul 14-16 din 4 mil rezultate (optimizat - am inceput de la pozitia 60-70). Pentru un cuvant cheie asemanator (17k cautari) si pentru care am optimizat la fel sunt pe ultima pagina din 500 (cinci sute) de rezultate. Hai sa fim seriosi, jumatate din site-urile astea nici macar nu contin termenul cautat, e clar ca sunt penalizat intr-un fel.
Oricum sandboxul nu te scoate din cautari ci te trimite la coada cozii, de unde te ridica in timp (cateodata cu pasi foarte mari).
my 2 cents.
Turbo, sunt convins ca o anumita filtrare exista... dar pe de alta parte... daca incerci sa treci de filtre.... poti ajunge la penalizari, prin urmare tot acolo esti. Mai bine incerci o evolutie naturala, si un rezultat stabil.
Daca ai un site nou, de 2-3 luni si nu apari in serps la cuvinte de 100.000.000 de rezultate, sa nu-mi spui mie ca e de vina doar sandbox-ul. Nu ai cum sa depasesti o asemenea concurenta in asa scurt timp.
Clar ca nu te scoate din SERPs, ci doar aplica niste filtre asupra paginilor tale.
Sunt de parere ca optimizarea on-page are mare influenta asupra duratei sandbox-ului cand un site este la inceput. Daca lasi site-ul sa se dezvolte cat de cat natural (organic, ca tot e la moda) nu o sa te afecteze sandbox-ul pe o durata mare de timp.
Cu stima,
Razvan Pop
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)