Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 22

Subiect: Sandbox - mit sau adevar?

Razvan Pop este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    9th July 2004
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.376
    Putere Rep
    41

Implicit Sandbox - mit sau adevar?

Pana la urma... exista sandbox?

Daca da... ce atrage intrarea unui site in sandbox?

Se comporta diferit pentru site-urile in alta limba decat engleza?
    Cu stima,
    Razvan Pop

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Dupa Cat Timp V-a Intrat Site-ul...
    Google Sandbox: Confirmat!
    sandbox!!!
    avoid sandbox

Keyword Tool

Please wait a moment while we redirect your browser to the new external Keyword Tool.

The previous URL, http://adwords.google.com/select/KeywordSandbox, is no longer active. Please note that the new Keyword Tool URL for external users is now KeywordToolExternal. You'll be able to take advantage of Keyword Tool features without logging into an AdWords account.

To learn more about the Keyword Tool, visit the Google AdWords Help Center.
    Pentru vechiul adwords.google.com/select/KeywordSandbox

The Sandbox, the March Filter & BLOOD vs. TLD

E mit clar....
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Foarte multe filtre pot declansa intrarea unui website in Sandbox.

Termenul de Sandbox practic inseamna ca website-ul nu va avea rank deloc sau il va avea foarte scazut.

Stim cu totii cate filtre pot afecta asta, de la link-uri site-wide, la castigarea linkurilor prea repede, la spam si asa mai departe.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    369
    Putere Rep
    37

Implicit

Sandboxul nu e un obiect (fie el si virtual), ci un proces. Putem spune ca exista si, totodata, ca nu exista. Depinde din ce perspectiva privesti fenomenul.

De exemplu, sa presupunem ca avem un site american de joburi care se va numi "Jobs with Johnny". Probabil ca o simpla inscriere in directoare il va ajuta sa atinga rapid PR 4 si locul 1 dupa cautarile "jobs with johnny" (0 cautari / luna), "johnny jobs" (0 cautari / luna) sau "www.jobswithjohnny.com". Putem concluziona ca nu exista sandbox, nu?

Din pacate, site-ul trebuie sa fie competitiv dupa cuv. cheie "jobs" (1.388.000 cautari / luna cf. Overture). La o asemenea competitie, probabil ca nu va pupa top 100 decat la 2-3 ani de la lansare, minim, indiferent de ce backlinkuri aduna (le poate aduna pe cele mai tari - site-urile prezente in top 100 le au deja!). Suparat, webmasterul de la "jobswithjohnny" ar putea deduce ca exista sandbox.

Parerea mea, pe care am exprimat-o si in alte parti, este ca asa zisul sandbox exprima o relatie direct proportionala dintre importanta unei cautari si timpul de pozitionare superioara in rezultatele normale (fiindca un indiciu al sandboxului este sa fii bine pozitionat dupa cautarea "allinanchor:", dar nu si in rezultatele normale). Este un proces care e vizibil inclusiv in limba romana, dar intrucat in limba romana cele mai cautate cuvinte nu au mai mult de 20.000 de cautari / luna (cu mici exceptii, de exemplu "felicitari" in perioadele de sezon) procesul e mult mai putin vizibil, putand fi chiar trecut cu vederea.
    Lucian

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    9th July 2004
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.376
    Putere Rep
    41

Implicit

@kenviro, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste relatia dintre competitivitatea in domeniu si pozitionarea in SERPs, e logic sa fie asa.

Tind sa cred insa ca si pentru site-urile in limba romana procesul de "sandbox" se simte din ce in ce mai tare.
    Cu stima,
    Razvan Pop

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Razvan Pop
    Tind sa cred insa ca si pentru site-urile in limba romana procesul de "sandbox" se simte din ce in ce mai tare.
    Adaugand la ce a zis kevinro, ceea ce spui tu Razvan poate fi cauzat de faptul ca si web-ul romanesc se dezvolta... si din ce in ce mai repede. Prin urmare, crescand concurenta si numarul de cautari pe anumite domenii, normal ca "efectul de sandbox" se resimte si pe web-ul romanesc.

Cu alte cuvinte, ceea ce a spus kevinro s-ar putea traduce in:

sandbox = strugurii sunt acrii
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

too_night este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th November 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    704
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de kevinro
    ......... (fiindca un indiciu al sandboxului este sa fii bine pozitionat dupa cautarea "allinanchor:", dar nu si in rezultatele normale)....
    Si eu stau f.bine (daca pot spune asa...) la un "allinanchor" pe un key neologism insa; in SERPs, nu am avut rabdare sa vad in a cata zecea/suta pagina sunt.
    De fapt, e singurul capitol (asta cu key neologism, chiar si daca e cautarea pe "pagini scrise în limba română" sau "pagini din România") in care am simtit sandbox-ul. In rest, la alte cautari, chiar si daca exita "link-uri sponsorizate" cat cuprinde (si ceva competitie, deci), nu am avut probleme daca am lucrat la optimizare.

turbo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th April 2006
    Posturi
    214
    Putere Rep
    35

Implicit

sandbox = strugurii sunt acrii - adica nu exista o penalizare de varsta ci doar faptul ca un site nou nu poate face fata concurentei? tind sa cred ca nu e adevarat.

Cred ca sandboxul intervine pe anumite cuvinte (care depasesc un anumit numar de cautari / un raport cautari - rezultate)

Ex: pentru un cuvant cheie (10k cautari in overture) sunt pe locul 14-16 din 4 mil rezultate (optimizat - am inceput de la pozitia 60-70). Pentru un cuvant cheie asemanator (17k cautari) si pentru care am optimizat la fel sunt pe ultima pagina din 500 (cinci sute) de rezultate. Hai sa fim seriosi, jumatate din site-urile astea nici macar nu contin termenul cautat, e clar ca sunt penalizat intr-un fel.

Oricum sandboxul nu te scoate din cautari ci te trimite la coada cozii, de unde te ridica in timp (cateodata cu pasi foarte mari).

my 2 cents.
    iPhone Accessories - iPhone accessories
    iPad cases - iPad Cases Android phones - android phones

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    38

Implicit

Turbo, sunt convins ca o anumita filtrare exista... dar pe de alta parte... daca incerci sa treci de filtre.... poti ajunge la penalizari, prin urmare tot acolo esti. Mai bine incerci o evolutie naturala, si un rezultat stabil.

Daca ai un site nou, de 2-3 luni si nu apari in serps la cuvinte de 100.000.000 de rezultate, sa nu-mi spui mie ca e de vina doar sandbox-ul. Nu ai cum sa depasesti o asemenea concurenta in asa scurt timp.
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    9th July 2004
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.376
    Putere Rep
    41

Implicit

Clar ca nu te scoate din SERPs, ci doar aplica niste filtre asupra paginilor tale.

Sunt de parere ca optimizarea on-page are mare influenta asupra duratei sandbox-ului cand un site este la inceput. Daca lasi site-ul sa se dezvolte cat de cat natural (organic, ca tot e la moda) nu o sa te afecteze sandbox-ul pe o durata mare de timp.
    Cu stima,
    Razvan Pop

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sandbox
    De deadworldisee în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 46
    Ultimul Post: 5th March 2012, 18:14
  2. Sandbox treatment
    De Prometeu în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 6th September 2010, 19:39
  3. sandbox.
    De anubis în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 9th July 2008, 21:31
  4. Vizitatorii unici - intre legenda si adevar
    De Toto în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 17th June 2005, 22:42
  5. sandbox!!!
    De nicky în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th February 2005, 17:41

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •