Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Scadere pozitie - modificare algoritm sau penalizare? (sf. 12.2010)

Afișare hibrid

toxicristi este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd January 2011
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit Scadere pozitie - modificare algoritm sau penalizare? (sf. 12.2010)

Am intrat pe fir la administrarea unui site pentru a face un pic de SEO, iar rezultatele s-au vazut destul de rapid (ajunsese pe pozitiile 3-5 la cautarea dupa huse antiderapante). Dupa vreo doua saptamani, pe 28-29.12.2010, am avut parte de o scadere brusca (de pe locul 3-5 pe 17-19 - adica sfarsitul paginii 2, evident cu implicatii devastatoare pentru traficul dinspre google-organic ). Am observat ca si site-urile care erau pe locurile 1 si 2 cand al meu era pe 3 au avut parte de scaderi asemananatoare, fiind depasite de forumuri auto cu multi useri (vwforum, clubseat, reno, loganclub, clubford, etc) care au topicuri pe acest subiect (huse antiderapante). Din cauza acelor topicuri am avertizat inca de la inceput proprietarul site-ului proaspat lansat ca va fi destul de greu sa intre din prima in top si ca va necesita ceva munca de promovare si bani ptr campanii - dar nu ma asteptam ca la inceput sa urce asa de sus, ca apoi sa coboare.

Nelamurirea mea este ce a cauzat aceasta schimbare brusca. Sa fie un update de pagerank, o modificare de algoritm sau o penalizare (cu toate ca nu prea vad de ce, nu am folosit nicio metoda ilegala) ?

Va multumesc si imi cer scuze daca s-a discutat altundeva, , dar am citit un pic forumul dar nu am gasit nimic relevant - sunt incepator atat in SEO cat si in acest forum.

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    32
    Posturi
    458
    Putere Rep
    31

Implicit

Salut. Sincer nu stiu sa iti raspund, insa au fost mai multi pe forum care au remarcat scaderi ca ale tale. Vezi aici: Scadere trafic octombrie - noiembrie? Penalizare?

Poate te ajuta.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Daca site-ul e nuderapez.ro, are cam putine linkuri catre el. 25 de linkuri nu te duc pe prima pagina...

Site Explorer - Search Results

Probabil au inceput sa puna oamenii pe forumuri detalii legate de aceste lanturi iar google a vazut ca informatia e proaspata, de actualitate si user generated si a considerat ca e mai bine sa urce forumurile pe prima pagina.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd January 2011
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc tuturor de raspunsuri.

Nichita : Corect, ala e site-ul. Ciudat e ca in lista respectiva nu se gasesc site-urile de la care am primit cele mai multe clickuri conform Analytics (clubford / bizoo / eafacere / vwforum / forum4x4 si altele). Intradevar, la linkuri trebuie sa mai lucrez.

Cel putin in cazul meu nu a fost o scadere asa de dramatica ca in topicul pus de lumpy.
    Ultima modificare făcută de toxicristi; 3rd January 2011 la 09:27.

Empire este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit

Eroare a fost de la inceput pozitionarea ta pe prima pagina.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

E proaspata optimizarea, poate nici link-urile construite nu au avut timp sa se indexeze, eu am avut link-uri care si-au arata roadele si dupa 6 saptamani, in general cam dupa 2 saptamani vad efecte, si in unele cazuri si in 24 de ore, depinde de unde vine link-ul
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd January 2011
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Intre 26.12 (#3-4) si 29.12 (#18) nu s-a schimbat nimic, nici in site, nici ca IBLs. Eu preluasem administrarea in 17.12, cand nici nu aparea in google search din cazua unei administrari defectuoase (nici macar nu avea keyword-urile principale in titlu), si pana in 20 au fost facute modificarile de webmastery (www redirect, sef, titluri&descrieri unice si relevante, rescrierea continutului, refacerea navigarii si linkurilor interne, etc). Acum urmeaza promovare si IBLs. Sper sa il pot readuce pe prima pagina.

Ptr alte keyworduri sta bine, cele de nume propriu (numele siteului, producatorului si produselor), "antiderapante auto" e ok, iar la lanturi antiderapante/de iarna/de zapada/de gheata doar cu AdWords, ca e jungla si nu are nicio sansa.
    Ultima modificare făcută de toxicristi; 3rd January 2011 la 13:27.

suMMer este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    27th January 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    239
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de toxicristi Vezi Post
    iar la lanturi antiderapante/de iarna/de zapada/de gheata doar cu AdWords, ca e jungla si nu are nicio sansa.
    Nu e jungla deloc.. cu un site bine optimizat, continut unic si ceva linkuri ajungi acolo fara mare bataie de cap

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

oricum nu este un cuvant greu, daca ai un blog unde sa inserezi un articol cu link-uri iti public si eu un articol la mine
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd January 2011
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Intradevar, nu este. Multumesc frumos pentru intentie.

Toate cele bune,
    Cristi
    Ultima modificare făcută de toxicristi; 6th January 2011 la 12:50.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 43
    Ultimul Post: 14th December 2010, 07:32
  2. Răspunsuri: 41
    Ultimul Post: 1st December 2010, 22:35
  3. pozitie google diferita
    De catalindeva în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 14th April 2008, 23:14
  4. Pozitie reclama adsense
    De jeremy în forumul Adsense
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 27th March 2007, 02:38
  5. cum sa am o pozitie mai buna la google
    De vip_vyo în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 25th March 2007, 11:10

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.