Am intrat pe fir la administrarea unui site pentru a face un pic de SEO, iar rezultatele s-au vazut destul de rapid (ajunsese pe pozitiile 3-5 la cautarea dupa huse antiderapante). Dupa vreo doua saptamani, pe 28-29.12.2010, am avut parte de o scadere brusca (de pe locul 3-5 pe 17-19 - adica sfarsitul paginii 2, evident cu implicatii devastatoare pentru traficul dinspre google-organic ). Am observat ca si site-urile care erau pe locurile 1 si 2 cand al meu era pe 3 au avut parte de scaderi asemananatoare, fiind depasite de forumuri auto cu multi useri (vwforum, clubseat, reno, loganclub, clubford, etc) care au topicuri pe acest subiect (huse antiderapante). Din cauza acelor topicuri am avertizat inca de la inceput proprietarul site-ului proaspat lansat ca va fi destul de greu sa intre din prima in top si ca va necesita ceva munca de promovare si bani ptr campanii - dar nu ma asteptam ca la inceput sa urce asa de sus, ca apoi sa coboare.
Nelamurirea mea este ce a cauzat aceasta schimbare brusca. Sa fie un update de pagerank, o modificare de algoritm sau o penalizare (cu toate ca nu prea vad de ce, nu am folosit nicio metoda ilegala) ?
Va multumesc si imi cer scuze daca s-a discutat altundeva, , dar am citit un pic forumul dar nu am gasit nimic relevant - sunt incepator atat in SEO cat si in acest forum.

Răspunde cu citat