Pe langa faptul ca nu te ajuta foarte mult un astfel de link, exista si riscul unei penalizari.
Pe langa faptul ca nu te ajuta foarte mult un astfel de link, exista si riscul unei penalizari.
Mindrunner, daca siteurile sunt related nu risti nimic, iar de castigat castigi ceva, dar mai putin decat daca ar fi fost de pe ip-uri diferite. O problema devine cand faci schema asta intre mai mult de 4-5.. siteuri
Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning
Rares esti amabil sa detaliezi asta?
Ma intereseaza daca pot aparea probleme in situatia urmatoare: pagina secundara ( de servicii sa zicem ) linkeaza mai multi indecsi. Si situatia se intalneste si pe paginile de servicii ale indecsilor de mai devreme. Incerc sa imi dau seama daca sa aplic tag nofollow sau nu. Scopul principal este promovarea ( ex: unul intra pe un site de ursitoare si la pagina de servicii gaseste cateva cuvinte si despre spectacol de magie si mai departe un link catre indexul unui site axat pe spectacole de magie; si tot asa... ). Ce se poate observa este ca indecsii nu au linkuri reciproce si nici paginile de servicii dar domeniile au.
Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.
Nu conteaza pe ce pagini e linkul, riscul tot exista. Si ca avantajul sa fie maxim, ar fi de preferat sa luati cateva hosturi / ip-uri diferite pentru schemele astea![]()
Daca nu sunt site-wide, nu afecteaza ci chiar ajuta, eu pun link-uri in pagini relevante, de exemplu fac un articol relevant despre keyword si pun link in articol spre site din retea, spre pagina secundara sau principala
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Eu as pune mai degraba bannere cu nofollow de pe un site pe altul. Daca sunt pe acelasi server, efectul e minim daca folosesti linkuri.
In plus, asa cum spune si Alex Dumitru, e cam riscant. Daca scopul tau e promovarea, un banner sugestiv il poate face pe user sa treaca de pe un site pe altul (tot al tau). Nimic nu se pierde, totul se transforma.![]()
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Nichita este superba ideea cu bannerele deoarece se stie ca au un CTR mai mare dar... nu am unde sa le pun in majoritatea cazurilor ( + plus ca siteurile n-au sigla deci trebuie sa fac niste bannere dupa capul meu si ideea este sa fie evident ca discutam despre aceasi firma, un banner poate sa lase senzatia de reclama ).
Problema este schimbarile de algoritm din ultima perioada ( sau poate erori google... 2010 Google Holiday Relevancy Algorithm Update? | SEO Book.com - imi place la nebunie numele articolului, domnul G putea sa astepte Craciunul... sau poate atunci o sa-si revina! In fine ). Studiind thredurile despre probleme SERP din ultima perioada am ajuns sa fiu speriat de linkuri. Ok, linkurile din retea pot insemna un avantaj imens dar... merita riscul?
Ar interesant de vazut daca au aparut diferente SERP ( negative! ) semnnificative si in cazul siteurilor care nu fac parte dintr-o retea si nici n-au primit linkuri de la vreo retea ( daca a picat toata reteaua x automat si linkurile pe care le-a oferit altora nu mai conteaza ).
ps: siteul pe care il am ca pagina personala are pozitii constante si nici o tangenta cu vreo retea dar este un exemplu foarte prost deoarece nu are pozitii bune pe nimic... ( este degeaba, chiar schimb domeniul si cms-ul zilele astea ).
Ultima modificare făcută de Andrei S; 11th December 2010 la 01:47.
Linkurile au un CTR mult mai mare decat bannerele daca sunt pozitionate unde trebuie. Dezavantajul bannerelor e ca nu-i inspira incredere vizitatorului crezand ca sunt reclame. El fiind pe siteul tau deja are incredere in tine si prefera sa intre pe un link plasat de tine si nu pe o reclama. In fine, sunt multi factori care fac un link sa aiba un CTR mai mare si iti recomand sa ramai cu linkuri si ori sa pui nofollow, ori sa muti siteurile pe ip-uri diferite.
OK, lucrurile si-au revenit in cazul primului site. S-au scos link-urile care s-au dovedit a fi "periculoase", se continua cu o inscriere constanta in directoare, link bait, social etc.
22.jpg
Asa ca, daca "esti tanar" si esti sustinut instant de o serie de link-uri sitewide de pe site-uri vechi ai sanse mari sa fii penalizat. Solutia ar fi sa scoti acele link-uri si sa construiesti constant si natural link-urile. In cazul de fata nu a existat sandbox, site-ul si-a recuperat pozitiile anterioare.
De al doilea site n-am apucat sa mai vb, inca nu am detalii sa imi pot da seama ce s-a intamplat. Revin daca e cazul.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)