Postat în original de
Claudyou
Era vorba despre cum este mai usor sa introduci pe telefon, iar cum spunea si puthre ti-l tasteaza singur, sau daca nu, dupa 2-3 litere introduse ai 3-4 sugestii cu diacritice si il alegi pe unul dintre ele cu un simplu tap. In rest pe PC/laptop nu am preferat si inca nu prefer diacriticele.
Nu stiu ce telefoane aveti voi, dar la mine pe iphone 5 nu merge. Sugestiile se fac in functie de history (browsing) si google. Google ofera sugestii pe baza cautarilor frecvente. Rar am vazut diacritice!
Cand volumul de cautari cu diacritice ajunge la volumul de cautari fara, atunci putem discuta de seo, iar cand toate telefoanele au by default tastatura in romana si userii scriu cu diacritice, putem discuta de utilitatea domeniilor cu diacritice.

Postat în original de
bass
Cred ca discutia ar trebui directionata catre
SEO, motive pro / contra.
Momentan (1, 2 ani) domeniile cu diacritice nu vor conta asa mult de asta le-am comparat cu .com mai sus.
Motive: vechimea, perioada pana vor fi optimizate, folosirea diacriticelor si la search-uri, etc. Domenii foarte bune fara diacritice sunt blocate/nefolosite cu anii in speranta unui castig consistent. Aici domeniile similare cu diacritice vor castiga. Si daca domeniul cu diacritice va fi optimizat cu termeni fara diacritice sau combinat vad in asta un potential urias. Tanti Ioana va da click pe rezultat chiar daca domeniul are sau nu diacritice iar daca ii place si-l distribuie pe Facebook lucrurile merg de minune si cu diacritice si fara. Intrebati-o pe tanti Ioana cate domenii tine minte sa le spuna prietenilor ca sa se incurce in diacritice? Banuiesc ca nu stie nici extensia de la Facebook.
Cred ca pot fi o investitie pe termen lung (pentru cei care vor sa le utilzeze) si dupa 1-2 ani sa recitim postul acesta sa vedem corectitudinea previziunilor.
1. Sunt foarte multe tari/limbi ce folosesc "caractere speciale", dar eu nu amvazut domenii cu astfel de caractere. Poate stiti voi domenii "brand" (pe .fr) cu à,ô,ù,é...?
2. Ciudat este ca un domeniu fara diacritice cu links si vechime, rankeaza mai usor pe cautari cu diacritice
Deci nu vad un avantaj al unui domeniu cu diacritice.
3. Tanti ioana da click, dar data viitoare cand o sa vrea sa ajunga pe site, sunt sanse mari sa tasteze fara diacritice.
4. Dpdv socializare (unde se da doar click) sunt ok.
--------------
In rest, rotld a creat un mic haos (like always), fara sa inteleaga ca noi avem nevoie de servicii, de transparenta, de suport si nu doar sa platim. Pentru roltd noi nu suntem clienti, suntem platitori de taxe!
Ultima modificare făcută de Tom; 4th June 2015 la 12:57.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.