Ce treaba are Google cu RoTLD?
Pe ce te bazezi cand zici ca apare cu un loc mai sus cel cu diacritice? Daca eu am casatorie.ro si sunt pe 3 apare pe 2 căsătorie.ro? Pe 4 si pe 5 căsatorie.ro, respectiv casătorie.ro?
SERP se bazeaza pe multe criterii, iar numele domeniului nu mai este de mult decisiv.
Retired
Domeniile bune cu diacritice sau cumparat in prima jumatate de ora din doua motive:
1. Pentru revanzare (daca vrei un nume bun vei gasi pe bursa la 2-300 de euro domenii excelente
2. Pentru folosul propriu (in loc de masiniieftine.com.ro parca e mai bun mașini.ro)
Eu vad un lucru bun in diversitate. Cand eram pe la inceputuri am avut un laptop cu tastatura in lb. germana, pe cand si la noi cu lb. romana?
Un lucru nasol acum este sa introduci un domeniu cu diacritice de pe tableta/telefon.
Fiindca teoretic corect gramatical limba romana foloseste diacritice si avand in vedere ca Institutia statului a dat liber la diacritice nu mai ramane decat ca browserele pt lb romana sa afiseze corect domeniile cu diacritice iar Google sa ofere suport pt cuvantul "corect" scris.
Intrebarea e de ce nu ar faceo? Si din moment ce ar lista corect domeniile cu diacritice , avand in vedere ca autosugestul iti sugereaza in primul rand cuvantul corect scris gramatical (nu ma refer la SERP) cel cu diacritice va fi superior. Asa e corect gramatatical, de ce nu ar faceo?
Cum e mai simplu sa tastezi: masina sau mașină?
Nu vorbim de cum e corect, chiar nu conteaza. Conteaza ce cauta tanti ioana, vizitatorul site-ului. Ii e mai usor cu diacritice? E obisnuit cu diacritice? Cati ani sunt necesari pentru schimbarea unui stil de viata?
Google nu-si bate capul, el oricum ofera rezultate diferite pe cautare cu diacritice. Nu trebuie sa schimbe nimic, nici macar la sugestii.
Uitativa la cautari si comparati o cautare cu si fara diacritice, diferenta este enorma. Nu inteleg de ce aveti impresia ca ROTLD incearca sa faca ceva util! E o institutie putrezita, au interes doar sa incasez, nu sa ofere servicii sau suport!
--------------
"Moldova nu este a mea, nu este a voastra, este a urmasilor nostri, a urmasilor urmasilor nostri, in veacul vecilor!" in online suna cam asa:
Site-ul nu este al tau, nu este al vostru, este al vizitatorilor nostri, a clientilor nostri, in veacul vecilor!
Online este despre ce vor vizitatorii vostri si nu despre ce vrea propietarul site-uluiCand o sa intelegeti asta? Problema este la vizitatori, clienti si nu la rotld sau google (ei doar incaseaza).
Ultima modificare făcută de Tom; 4th June 2015 la 00:40.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)