Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Rotld si domeniile inactive

w!ll este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    9th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.389
    Putere Rep
    37

Implicit Rotld si domeniile inactive

Recent am observat un numar foarte mare de domenii inactive care sunt inregistrate de persoane din afara Romaniei. Citisem pe undeva ca daca demonstrez ca datele de contact folosite la inregistrarea unui domeniu inactiv nu mai sunt de actualitate, pot sa inregistrez domeniul pe numele meu.
    Stie cineva sa-mi explice cum sta treaba mai exact?

inscaun este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    41
    Posturi
    878
    Putere Rep
    37

Implicit

nu cred ca poti face asa ceva

nu ai cum sa demonstrezi, mai ales ca poate omu a cumparat domeniul sa il vanda.. si din aceasta cauza nu a pus nici macar un dns...

tu cum te-ai gandit sa demonstrezi?

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    9th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.389
    Putere Rep
    37

Implicit

Registrul ROTLD poate anula sau suspenda un nume de domeniu:
    * daca datele pe baza carora s-a inregistrat domeniul s-au schimbat - de exemplu, organizatia ce a inregistrat domeniul nu mai exista sau datele de contact au fost modificate in date false;

Extras de pe rotld.ro

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    37

Implicit

Eu am incercat de mai multe ori(pentru mai multe domenii) ..dar nu am primit nici un raspuns . Cred ca ii doare Undeva .. ( este doar parerea mea )
    Hmm..ar merge o lada de bere

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    9th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.389
    Putere Rep
    37

Implicit

Eu i-am contactat si mi-au raspuns foarte rapid. Mi-au spus ca trebuie sa aduc probe... Acum eu nu mai inteleg ce alte probe trebuie sa mai aduc din moment ce adresa de e-mail si numarul de telefon folosit la inregistrarea domeniului respectiv nu mai sunt de actualitate.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de w!ll Vezi Post
    Eu i-am contactat si mi-au raspuns foarte rapid. Mi-au spus ca trebuie sa aduc probe... Acum eu nu mai inteleg ce alte probe trebuie sa mai aduc din moment ce adresa de e-mail si numarul de telefon folosit la inregistrarea domeniului respectiv nu mai sunt de actualitate.
    cred ca se refera mai mult la firme care se desfiinteaza chetsia cu datele de actualitate;

mi se pare ca pentru datele de contact au oricum o procedura de somatie care implica un termen de cateva luni in care detinatorul domeniului sa isi poata innoi coordonatele;

in plus, sa luam situatia in care ai un site f mare.. si iti schimbi nr de tel.. in cat timp iti actualizezi tu la rotld datele de contact (mai ales ca asta se facea la un moment dat cu formulare tip, stampilate - daca e vb de firma - care mai trebuiau trimise si prin fax obligatoriu);
    ar fi penibil sa pierzi un domeniu pt ca ti-ai schimbat nr de tel;

sunt de acord ca e total aiurea sa existe domenii nefolosite la care nu se platesc taxe de intretinere, dar momentan asta e procedura si pe asta o urmam

\\later edit: ce faci in situatia in car eprimaria iti schimba denumirea strazii pe care locuiesti? mai ales ca dureaza ceva din momentul in care se aproba schimbarea strazii pana or sa te anunte si pe tine
    Ultima modificare făcută de Ciprian.Olaru; 16th May 2008 la 17:09.

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    9th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.389
    Putere Rep
    37

Implicit

Domeniul pe care doresc sa-l inregistrez, este cumparat in 2000, din anul 2000 si pana astazi nu apare la nicio cautare pe google si acelasi lucru se intampla si cu numele celui care l-a inregistrat...
    Cine stie... poate o fi decedat respectivul, deci ar trebui sa piarda si domeniul inregistrat "pe viata"

Apropo, am mai gasit un domeniu care suna interesant, inregistrat pe numele unei persoane din Brazilia, i-am trimis un e-mail si mi-a spus ca este dispus sa-mi vanda domeniul pentru 500$, in cazul asta nu poate fi aplicata regula de mai jos?
    * daca exista o incercare de a revinde numele de domeniu respectiv;

CristiC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    2nd May 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    91
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de w!ll Vezi Post
    Apropo, am mai gasit un domeniu care suna interesant, inregistrat pe numele unei persoane din Brazilia, i-am trimis un e-mail si mi-a spus ca este dispus sa-mi vanda domeniul pentru 500$, in cazul asta nu poate fi aplicata regula de mai jos?
    * daca exista o incercare de a revinde numele de domeniu respectiv;
    Din cate am citit se poate efectua "Transferul dreptului de folosinta al unui domeniu .ro". Trebuie sa dovedesti ca a fost vorba de o vanzare a domeniului respectiv si nu un transfer. Poate ca persoana din Brazilia nu iti va putea da nici un act doveditor de genul unei vanzari/cumparari.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de CristiC Vezi Post
    Din cate am citit se poate efectua "Transferul dreptului de folosinta al unui domeniu .ro". Trebuie sa dovedesti ca a fost vorba de o vanzare a domeniului respectiv si nu un transfer. Poate ca persoana din Brazilia nu iti va putea da nici un act doveditor de genul unei vanzari/cumparari.
    si pana la urma cumperi acordul de transfer, nu cumperi domeniul in sine (care oricum e proprietatea ici si e numai inchiriat beneficiarului);
    un avocat poate desfiinta foarte usor incercarile tale in directia asta la modul in care sunt fomrulate contractele pt domenii

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    48

Implicit

ca sa preiei un domeniu este destul de complicat.
    daca este vorba de o firma care a dat faliment si nu mai exista regula este urmatoarea.
    Te duci la Registrul National al Comertului Romaniei si iei dovada faptului ca firma nu mai exista.
    Se pot gasi datele si gratis pe siteul acestora.
    Apoi cu dovada aceasta te duci la ROTLD si lasi actele acolo.
    De fapt la poarta si iti inregistreaza cererea de preluare a unui domeniu al carui proprietar nu mai exista.
    Poti suna de jos de la poarta la camera 315 parca sa intrebi cum faci cererea
    Deci asta se intampla la poarta ROTLD.
    Portarul iti preia cererea.
    Apoi ROTLD incepe treaba.
    Va trimite scrisoare de instiintare la adresa din whois cum ca datele nu sant reale si trebuiesc modificate.
    Asta dureaza o luna.
    Daca nu vine nici un raspuns din partea celor la care s-a trimis scrisoarea ROTLD incepe demersurile pentru a prelua domeniul noua persoana.
    Domeniul va sta blocat 90 de zile dupa care poate fi reinregistrat pe numele respectivului.
    Toata treaba dureaza minim 5 luni si cam 6 luni maxim.
    Cea mai distractiva faza e ca trebuie sa discuti la poata toata treaba asta cu un portar care habar nu are ce e ala un domeniu web
    si vorbesc cat se poate de serios
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 2nd June 2008 la 17:48.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. RoTLD s-a manelizat?
    De haos în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 19th February 2009, 07:10
  2. Curiozitati RoTLD
    De haos în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 29
    Ultimul Post: 13th September 2008, 17:36
  3. Google penalizeaza site-urile inactive?
    De big în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 26th October 2007, 13:00
  4. Rotld
    De FireEyes în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 27th March 2006, 16:42

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii