Google penalizeaza site-urile inactive?
Si nu ma refer la scaderea treptata din SERPs a site-urilor inactive ci un filtru de tip 950 sau similar (dar nu banarea completa) aplicat brusc intr-o zi.
Ideea e ca la inceput am facut cateva site-uri micute (aproz 100 de pagini) din nise neexploatate. Prin continut unic, linkuri, nume de domenii bine alese, etc am ajuns cu 4 dintre ele pe pozitiile 3-6 (in aprox 1/2 ani), ceea ce imi asigura cam 500 de unici pe zi/site. Cum mai sus nu aveam cum sa ajung, ca erau site-urile oficiale, m-am oprit din dezvoltarea lor si am inceput alte proiecte.
Asta anul trecut.
Anul asta prin primavara, la unul din site-uri dispar dint-o data toti vizitatorii. Am crezut ca e 950, am injurat in barba si asta e. Nu si-a revenit pana in septembrie, moment in care am renuntat la domeniu.
Prin vara la fel 2 site-uri au pierdut toti vizitatorii din Google la 2 saptamani unul dupa celalalt. Unul dintre ele a ramas cu destui vizitatori (2000/zi) care veneau din G images. La 1-2 luni au disparut si astia, tot brusc.
Azi a fost penalizat ultimul dintre cele 4 site-uri. Ieri 350 unici, azi 28.
Site-urile nu au fost banate, toate simptomele sunt cele de la 950, contentul era unic, contentul in sine nu e time dependant, sa zici ca aveam stiri expirate sau ceva. Singurul punct comun al site-urilor este ca nu au mai fost actualizate in ultimul an. Si eu (ceea ce ma sperie un pic 
A mai avut cineva o experienta similara?
[edit] LOL un mod sa editeze titlul, eu ma duc dupa cafea
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.