Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 21

Subiect: Alegere nume domeniu

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de serbancc Vezi Post
    Daca e vorba de produse pentru oameni destepti, atunci nu conteaza.
    Sunt perfect de acord cu restul afirmatiilor din post dar pe aceasta n-am inteles-o .

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    Sunt perfect de acord cu restul afirmatiilor din post dar pe aceasta n-am inteles-o .
    Prin oameni destepti am impresia ca se refera la oameni extrem de familiarizati cu online-ul, care sunt capabili sa retina f usor o adresa web sau au la indemana o gramada de alternative. Gen memorarea numelui, bookmarkul, memorarea query-ului prin care a ajuns acolo (sau a unei fraze extrem de specifice), history-ul browserului etc.

Asta e ceea ce inteleg/deduc eu, chiar daca nu sunt total de acord. Cel putin nu-s de acord cu sintagma "oameni destepti" care ar putea sa nu intre neaparat in categoria de care vorbeam mai sus.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri.
    Chiar daca majoritatea au avut tendinta de a "zburda" spre generalitati, atingand zone ce nu privesc punctual problmea exprimata, totusi au fost binevenite.
    In plus ele mi-au aratat ca si formularea mea initiala nu a fost f. precisa.
    Deci sa recapitulam:
    - secventa pentru care vizitatorii sunt clar targetati este "c1 c2 c3" (c2 are 2 litere)
    - pentru secventa "c1 c3" sunt circa 8% din volumul cautarilor pentru "c1 c2 c3"
    - secventele "c1 ci" (i=4,12) au aproximativ acelasi volum de cautari precum"c1 c2 c3", exista clar targetare si pentru ele, insa nu poate fi mai mare de 30-50%
    - cuvantul c3 singur nu este reprezentativ pentru nisa siteului
    - scopul principal al alegerii numelui siteului este SEO (nu vreau sa divagam daca e bine sau nu ca acesta sa fie scopul secundar); este vb despre un produs pe care oamenii il cumpara o data la 5-20 de ani.
    Alegerea mea este ca si facuta

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Contrar parerilor de mai sus eu cred ca se poate merge pe alegerea unui domeniu "c1 c2 c3", chiar daca nebrandabil, atata vreme cat aduce vizitatori si este un mare plus dpdv SEO.

"c1c2c3.tld" mi se pare cea mai corecta alegere. Ar ramane de ales intre .com.ro, .eu si .org Oricum asta e doar punctul meu de vedere...

Stiu ca se spune ca keywordurile nu mai au aproape nici o valoare in numele domeniului dar experienta imi spune ca nu e chiar asa. Un domeniu cumparat acum doua saptamani e pe pagina a doua din 100.000.000 de pagini, cu doar 5-6 linkuri catre el si cu optimizare on-page basic. Si asta doar pentru ca e de forma "c1c2c3.tld".
    Ultima modificare făcută de Nichita; 11th February 2010 la 20:40.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Cristi-eu cred ca numele domeniului are o importanta foarte mare indiferent de faptul ca prin site se vand produse pentru "oameni destepti" sau un "produs pe care oamenii il cumpara o data la 5-20 de ani" .
    Marius Cristian -Ceea ce am afirmat despre scopul principal al numelui de domeniu este nu numai corect ci si la obiect . Poti sa nu iei in seama opiniile mele , sa le consideri divagatii , dar eu am speranta ca exista useri de pe acest forum pentru care consideratiile mele sunt utile sau care ma vor contrazice , insa cu argumente .
    Succes cu siteul orice varianta ai alege !

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    Cristi-eu cred ca numele domeniului are o importanta foarte mare indiferent de faptul ca prin site se vand produse pentru "oameni destepti" sau un "produs pe care oamenii il cumpara o data la 5-20 de ani" .
    Marius Cristian -Ceea ce am afirmat despre scopul principal al numelui de domeniu este nu numai corect ci si la obiect . Poti sa nu iei in seama opiniile mele , sa le consideri divagatii , dar eu am speranta ca exista useri de pe acest forum pentru care consideratiile mele sunt utile sau care ma vor contrazice , insa cu argumente .
    Succes cu siteul orice varianta ai alege !

Chiar daca nu le consider utile pentru cazul meu, sunt de apreciat comentariile tale. Dpdv interventiile tale au fost, chiar daca nu la obiect, totusi cele mai bune.

PS: interesanta clasificarea vizitatorilor facuta de serbancc; ei pot fi femei sau "oameni destepti".
    Iarta-l Diana.

Valentina este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    13th October 2007
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    37
    Posturi
    38
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de serbancc Vezi Post
    DACA te bazezi doar pe google:
    c1c3.net
    DACA te bazezi si pe reclama, atunci alege un "Brand" pentru .ro. Depinde enorm despre ce e vorba, daca discutam despre cuvinte cheie ce vizeaza femeile, nu vor tine minte in veci c1c3.net, dar vor tine minte perfect o prostie gen fluffy.ro. Daca e vorba de produse pentru oameni destepti, atunci nu conteaza.
    ORICUM: clar NU 3 cuvinte, clar cratima te dezavantajeaza.
    Sa inteleg ca femeile sunt inculte in asa hal sa nu tina minte 3 cuvinte?
    Cred ca exagerezi.
    Nu inteleg ce vrei sa spui prin "oameni destepti" , pentru ca acestia daca stai bine sa te gandesti, pot fi chiar prosti Te las pe tine sa descoperi de ce.

Marius sfatul meu este sa cumperi c1.tv , c1.eu , c1c3.net si numai daca te tine buzunarul un nume brandabil.
    Google inca pune pret pe keyword dar se pare ca in viitor se va axa pe brand, nu stiu cata dreptate am dar sunt sigura ca krumel al nostru ne poate lamuri.

superbus este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd October 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    48
    Posturi
    810
    Putere Rep
    0

Implicit

Depinde enorm despre ce e vorba, daca discutam despre cuvinte cheie ce vizeaza femeile, nu vor tine minte in veci c1c3.net, dar vor tine minte perfect o prostie gen fluffy.ro.
    nu stiu cat de important sau cat de destepte trebuie sa fie femeile ca sa retina un nume de domeniu
    cred ca mai important este ca de exemplu cand o reprezentata a sexului frumos deschide google si scrie in casuta de "search" : "parfumuri" : siteul tau sa fie pe prima pagina.

ontopic : personal consider ca numele domeniului conteaza. la fel si extensia.

ibis este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    4th September 2006
    Locaţie
    Bugibba
    Vârstă
    45
    Posturi
    215
    Putere Rep
    35

Implicit

E un lucru ciudat cu utilizatorii din ro, nu stiu daca e la fel si in alte parti. Daca ati observat... sa spunem ca vor sa intre pe seopedia (e doar un exemplu). Au intrat si alte dati pe site. atunci, deschid google si tasteaza www.seopedia.ro. Nu am vazut sa puna si http:// - macar atit. Asta spune multe despre importanta numelui unui domeniu. Si cind vorbim de www in fata si .ro/com/net/info etc... e clar ca nu mai e vorba, obligatoriu, de branduire. Legat de partea cu cratima, sint de acord ca mai mult incurca. In general, alea sint tinute minte ceva de genul "seo minus pedia punct ro". deci e mai greu.
    Asa ca, daca discutam de cum retin femeile sau barbatii sau copiii, c1 e mai bun decit ccc368761. parerea mea...

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

ibis, apropo de ce spui tu, cred ca sunt 2 categorii de useri care scriu in search numele domeniului. Cei care stiu ce fac si cei care nu stiu ce fac (adica nu fac diferenta intre a tasta in google sau in address bar )
    Vreau sa spun aici despre cei care "stiu ce fac", pentru ca uneori si eu procedez asa. De exemplu daca am de intrat pe un site unde urmeaza sa fac si o cautare prin formularul lor, iar ca home page am google prefer sa caut direct acolo. Astfel caut nume_videoclip youtube sau functie php.net sau tag/atribut w3schools (astea fiind exemple care imi trec in minte acum).
    in fond, google e mai relevant uneori chiar decat propriu search engine al cate unui site anume (nu prea e cazul site-urilor pe care le-am dat exemple, dar acolo vorbim de comoditate/eficienta).
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Alegere nume domeniu
    De Marius Cristian în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 27th August 2009, 23:23
  2. Sfaturi alegere domeniu.
    De octavro14 în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 4th September 2007, 09:50
  3. Alegere nume:nume.ro vs. enume.ro
    De wrc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 28th June 2007, 20:21
  4. Ajutor la alegere nume domeniu
    De Marius Mailat în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th August 2006, 10:34
  5. Alegere nume domeniu
    De wrc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 27th October 2005, 15:06

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •