Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Alegere nume domeniu

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit Alegere nume domeniu

1. Se dau dau cuvinte a si b.
    Cautarea cea mai des folosita este "a b", apoi, la ceva distanta este "a", iar apoi tot la mare distanta urmeaza urmatoarele cuvinte sau combinatii de cuvinte.
    Domeniile ab si a-b sunt ocupate toate extensiile (ro si internationale) cu exceptia celor .me, .mobi si .us.
    Pentru cele de tip a.tld este libera doa a.biz plus cele ca si in cazul de mai sus: .me, .mobi si .us.
    Ce credeti ca ar fi dmai bine de luat?
    1. b-a.tld
    2. ba.tld
    3. a-b-c.tld (unde c ar fi al treilea cuvant care sa fie cat de cat reprezentativ pentru domeniul ales)
    4. ab-c.tld
    5. a-b.tld (unde .tld poate fi .me, .mobi sau .us)
    6. ab.tld (unde .tld poate fi .me, .mobi sau .us)
    7. alte solutii
    Poate ca intrebarea e cam depasita pentru momentul actual cand Google pune accentul pe alti parametrii, dar urmaresc sa ma folosesc de tot ce se poate folosi.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 21st August 2009 la 18:14.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

Avand in vedere ca tu clar tintesi motorul de cautare si nu utilizatorii, cred ca varianta cea mai castigatoare este: a-b-c.tld.

Doar ca: realizarea de siteuri in care accentul principal va fi pus pe motor si pe modalitati prin care siteul tau "va comunica" mai bine cu crawlerul decat cu utilizatorii umani, va deveni in nu foarta mare vreme degeaba... Adica, degeaba vei face siteuri care dpdv seo/crawler/indexare sunt perfecte, daca utilizatorii care ajung aici vor pleca in secunda 2. Google va vedea acest lucru si un domeniu oarecare, fara keywords in domeniu, va putea sa te depaseasca foarte usor iar tu te vei intreba: de ce oare??? Pai pentru ca e simplu: Google spune sa faceti siteuri pentru oameni, nu pentru crawleri. Si aceasta regula ar trebui avuta in vedere de la achizitionarea domeniului pana la ultimul bit de informatie din viitorul site.

Numai bine si succes!

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    29

Implicit

parerea mea: nu cumpara extensii precum .mobi, .us sau .me ci orienteaza-te pe .alt tld la un cuvant abc .tld. Daca keywords-urile tale suna mai bine cu liniuta asa ab-c , pune-o, altfel pastreaza legat cuvintele. Dpdvd SEO (nu spun ca enorm, insa sunt sigur, conteaza) decat sa inversezi cuvintele keie mai bine pastrezi ordinea si adaugi un final scurt.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    33

Implicit

eu as merge pe varianta b a.tld

Am avut un site de genul asta unde toate extensiile pentru a b si a-b erau luate, pentru ba era liber .net-ul, l-am luat, l-am dezvoltat si in cateva luni aparea in primele 5 rezultate pentru "a b" "a-b" si era primul pentru "b a" si "b-a"

In titlu si in descriere in schimb am pus ordinea cuvintelor care se cauta mai mult, adica "a b"

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    eu as merge pe varianta b a.tld
    Te referi la ba.tld?

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    Am avut un site de genul asta unde toate extensiile pentru a b si a-b erau luate, pentru ba era liber .net-ul, l-am luat, l-am dezvoltat si in cateva luni aparea in primele 5 rezultate pentru "a b" "a-b" si era primul pentru "b a" si "b-a"
    In titlu si in descriere in schimb am pus ordinea cuvintelor care se cauta mai mult, adica "a b"
    "ab", "ba" si, bineinteles, "a-b", "b-a" (mai rar sa caute cineva cu cratima) nu se cauta in domeniul dorit, deci nu prea mi-ar folosi rezultatele. Banuiesc ca nici la tine si ca rezultatele au venit in mod natural. Presupun ca ai linkuit pe ancora "a b" catre acest site si deloc pe ancorele "ab", "a-b", "ba", "b-a" (la utlimul poate ca au fost linkuri puse unde nu te lasau sa pui decat url-ul site-ului).

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    33

Implicit

ba.tld ma refeream backlinkurile le-am construit pe anchor "a b" cu mici variatii sa nu fie chiar acelasi anchor peste tot.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de domnualin Vezi Post
    parerea mea: nu cumpara extensii precum .mobi, .us sau .me ci orienteaza-te pe .alt tld la un cuvant abc .tld. Daca keywords-urile tale suna mai bine cu liniuta asa ab-c , pune-o, altfel pastreaza legat cuvintele. Dpdvd SEO (nu spun ca enorm, insa sunt sigur, conteaza) decat sa inversezi cuvintele keie mai bine pastrezi ordinea si adaugi un final scurt.
    Am gasit un a.biz liber si l-am luat. Tot asa erau libere .mobi, .us si .me ptr a.tld.
    Tinand cont ca in topul cautarilor rezulatele ar fi cam ca mai jos ar fi mai bine sa incerc un domeniu de forma aby.tld sau ab-y.tld sau sa ma axez pe acest a.biz?
    51% "a b"
    22% "a"
    5% "a c"
    2% "a d"
    20% restul combinatiilor de forma "a x", cu procente mai mici de 1% pentru fiecare.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 22nd August 2009 la 14:52.

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    29

Implicit

facand aceasta inversare vizibila si pe pagina, nu crezi ca ar deruta utilizatorul direct la o a doua accesare? Spun confuzia este destul de mare si ingrijoratoare atunci cand vrei ca site-ul sa aiba un mare succes si prin a doua, treia si a n accesare a unui end user. Dar asta depinde si de cuvintele cheie in cauza
    Tinand cont ca in topul cautarilor rezulatele ar fi cam ca mai jos ar fi mai bine sa incerc un domeniu de forma aby.tld sau ab-y.tld sau sa ma axez pe acest a.biz?
    Acum zic eu, depinde mult si de cuvintele cu pricina. Daca tu crezi ca pe langa cuvintele tele keie incape si un 'pro' sau mai stiu eu ce terminatie cunoscuta potrivita site-ului tau, cumpara aby.tld . Cratima merge pusa mai rar (tine si de valoarea unui domeniu, unul fara cratime sau cifre pentru un investitor are mai multa 'putere')..
    Insa daca totusi vrei ca site-ul sa isi creeze o reputatie, nu cumpara domenii pentru G, ci cumpara-le pentru useri.
    Nu stiu de ce, insa pentru mine .biz nu ma atrage deloc. Nu am cumparat si nici nu cred ca o sa cumpar curand o astfel de extensie, decat in cazul in care stiu sigur ca site-ul este facut 90% pentru trafic din google, deci domeniul mai SEO friendly, celelalte tld-uri fiind ocupate.

Decizia iti apartine. Sa ne spui ce te-ai decis pana la urma
    Ultima modificare făcută de ConstantinLG; 22nd August 2009 la 16:09.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de domnualin Vezi Post
    facand aceasta inversare vizibila si pe pagina, nu crezi ca ar deruta utilizatorul direct la o a doua accesare? Spun confuzia este destul de mare si ingrijoratoare atunci cand vrei ca site-ul sa aiba un mare succes si prin a doua, treia si a n accesare a unui end user. Dar asta depinde si de cuvintele cheie in cauza

Insa daca totusi vrei ca site-ul sa isi creeze o reputatie, nu cumpara domenii pentru G, ci cumpara-le pentru useri.

Nu stiu de ce, insa pentru mine .biz nu ma atrage deloc. Nu am cumparat si nici nu cred ca o sa cumpar curand o astfel de extensie, decat in cazul in care stiu sigur ca site-ul este facut 90% pentru trafic din google, deci domeniul mai SEO friendly, celelalte tld-uri fiind ocupate.

Decizia iti apartine. Sa ne spui ce te-ai decis pana la urma

1. Deocamdata ma intereseaza prima accesare. Ca sa elimin orice intrebare in post (mai astept si alte pareri ale altor useri sau completari ale celor de mai sus) domeniul va fi achizitionat strict pentru Google. La cam o saptamana doua dupa prima vizitare (perioada in care pot fi mai multe accesari) vizitatorul nu va mai intra in scurt timp pe site. Poate peste cativa ani.

2. Am lust un biz (primul biz cumparat din viata mea, pana acum doar ro, com, net, org si info cu care merege treaba ). Am verificat intai sa vad daca sunt pe primele pozitii domenii cu .biz in coada si sunt ceva. Ceea ce nu pot spune despre .me sau .mobi. NU am dreptul sa achizitionez .us.

3. Am cumparat mai dedemult un b-a.com ptr o cautare ""a b" si nu-mi dau seama daca a fost eficient sau nu. Nu am pus pe el niciun site, a fost doar o pagina cu niste cuvinte cheie construita ptr secventa "a b" si care primea niste linkuri pe ancora "a b" de la niste site-uri ale mele. Reziultatele au fost undeva pe la mijloc spre bine din ce estimam eu.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 22nd August 2009 la 18:38.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    37

Implicit

Daca am inteles eu bine si numarul cautarilor exacte pentru "a b" e mai mare decat pentru a , atunci e mai bine din punct de vedere SEO a-b.tld ( varianta 5 ) intrucat e mai importanta ( cel putin deocamdata ) pentru motoarele de cautare prezenta keywordurilor in numele de domeniu ( si in ordinea lor de importanta adica nu b la inceput ) decat extensia . Asta nu inseamna ca extensia trebuie pusa la intamplare . Eu cred ca tld poate fi si altceva in afara de .me, .mobi sau .us . Daca .us e liber inseamna ca mai sunt o sumedenie de extensii ce pot fi puse in acord cu a si b .Ca sa fiu mai explicit , daca a este Excursie si b este Venetia , ExcursieVenetia.it e ok iar ExcursieVenetia.us nu e ok , dupa cum IubitoSaruta.us nu e ok , dar IubitoSaruta.ma e o alegere buna ( ma este ccTLD-ul Marocului ) .
    Daca la alegerea domeniului iei in considerare si aspectul valoric atunci excluzi cratima si alegi varianta 7 ( alte solutii ) pe .ro sau .com

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Alegere nume domeniu
    De Marius Cristian în forumul Domenii
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 16th February 2010, 18:02
  2. Sfaturi alegere domeniu.
    De octavro14 în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 4th September 2007, 10:50
  3. Alegere nume:nume.ro vs. enume.ro
    De wrc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 28th June 2007, 21:21
  4. Ajutor la alegere nume domeniu
    De Marius Mailat în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th August 2006, 11:34
  5. Alegere nume domeniu
    De wrc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 27th October 2005, 16:06

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •