Numele de domeniu este doar unul din cei aproximativ 200 de factori care influenteaza SEO si nu este oricum printre cei foarte importanti . Titlul paginii , linkurile si contentul sunt , in prezent , cu mult mai importante pentru motoarele de cautare decat prezenta unor keyworduri in numele domeniului . In plus , am aratat in postul anterior ca si din punct de vedere SEO , o combinatie de 3 cuvinte produce o dilutie , prin urmare efectul benefic pentru fiecare din cele 3 keyworduri va fi subtiat .Aceasta dilutie cumulata cu o extensie slaba va reduce mult efectul pozitiv al numelui de domeniu .
Rolul numelui domeniului nu este in primul rand SEO. Principalul rol al numelui de domeniu este de a fi descriptiv pentru proiectul reprezentat de continutul siteului si de a capta astfel userii interesati . Acesti useri trebuie sa si retina usor numele de domeniu etc . Cand am spus in postarea anterioara din punct de vedere valoric nu m-am referit la valoarea in bani ci la un set de cerinte pe care sa le indeplineasca numele domeniului .
Unora le plac minionele , altora femeile mai plinute , cu toate acestea cu 1,55 m si 80 kg nu se castiga concursuri de miss pentru ca, desi exista un grad mare de subiectivism in ceea ce priveste frumusetea femeilor , exista niste reguli de inaltime , greutate , rapoarte talie , 90/60/90 sau cam asa ceva...
Asa si cu domeniile . Ele trebuie nu trebuie sa placa doar webmasterului sau sa fie subordonate unui singur scop , cu atat mai mult unuia secundar( SEO ) . Ca sa fie atragator pentru cat mai multi useri si pentru alte multe motive numele de domeniu trebuie sa indeplinesca anumite criterii .
Chiar daca numarul cautarilor exacte pentru c1c2c3 este exceptia de la regula , in sensul ca este mai mic decat numarul cautarilor exacte pentru c1c3 , si consideri ca ,din punct de vedere SEO , c1c2c3 trebuie targetat ,acesta nu inseamna neaparat ca c1c2c3.tld ( sau combinatia cu cratima ) sa fie numele de domeniu .
Succes !

Răspunde cu citat