Pagina 10 din 15 PrimulPrimul ... 89101112 ... UltimulUltimul
Rezultate 91 la 100 din 148

Subiect: Proprietarii de domenii .ro vor plati o taxa anuala

geo888 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th December 2007
    Posturi
    259
    Putere Rep
    36

Implicit

Multi dintre voi ati citit articolul de aici

Din care concluzionam pe scurt:

-in 2012 rotld a tranzactionat(vinzare/transfer) aprox 2.400.000euro/40e=~60.000 domenii .ro (sau echivalent com.ro, org.ro, info.ro, www.ro, firm.ro, store.ro, rec.ro)
    (am luat in calcul media 1domeniu=32euro+tva, am exclus pret bulk)

-in 2012 au cheltuit pe infrastructura si SALARII 2.800.000euro (1.500.000e->infrastructura+1.300.00e->salarii)

La ipoteza cu taxa noua pe 1an ~10e+tva=12,40euro
    -din aprox 700.000 domenii(scadem ~60.000 domenii/an din 2009,2010,2011,2012,2013), daca se vor reinnoi+vinde 400.000domenii/an, ar incasa ~4.900.000euro/an

La ipoteza cu taxa pe 1an ~16e+tva=20euro
    -din aprox 700.000 domenii, daca se vor reinnoi+vinde 400.000domenii/an, ar incasa ~8.000.000euro/an

Din banii de mai sus, la infrastructura daca se vor cheltui 2.500.000e (in loc de 1.500.000e)
    le vor ramine mai multi bani pt alte cheltuieli (se includ aici salarii...deplasari...)

Daca vor incasa acesti bani macar sa faca un serviciu de administrare cam 50% din performanta godaddy si cred ca ar fi ok

PS. tva il ia statul, daca incasarile sunt peste cheltuieli (dar pe 2012 incasarile au fost sub cheltuieli, deci au de recuperat tva...)
    ici.JPG
    Ultima modificare făcută de geo888; 11th December 2013 la 22:57.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Nu stiu de ce calculezi tu TVA ca si cum le-ar ramane lor, TVA il ia statul si punct.

Si nu se vor reinnoi domeniile de dupa 2010 momentan , deci scade cele 60k din 2012 printre multe altele.

Plus ca nici cele pre 2010 nu se vor reinnoi toate.

Daca tot vrei sa faci o analiza, fa-o obiectiv.
    Retired

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Catalin Cerga Vezi Post
    Nu stiu de ce calculezi tu TVA ca si cum le-ar ramane lor, TVA il ia statul si punct.
    Daca tot vrei sa faci o analiza, fa-o obiectiv.
    statul ia diferenta dintre tva incasat si tva cheltuit;
    practic, cheltuielile cu tva sunt cele legate de infrastructura, cheltuielile fara tva sunt cele cu salariile

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    statul ia diferenta dintre tva incasat si tva cheltuit;
    practic, cheltuielile cu tva sunt cele legate de infrastructura, cheltuielile fara tva sunt cele cu salariile
    Cheltuielile cu tva sunt toate facturile emise de firme platitoare de tva, fie infrastuctura, servicii, whatever. Dar e la fel de irelevant, TVA e TVA, nu te atingi de el, e al statului.

Care e difernta intre returnez 100% TVA direct, returnez 30% din TVA direct si 70% prin alte firme, returnez 90% din tva si 10% prin alte firme? Oricum platesti statului 100% din TVA incasat, fie direct fie prin alte contracte si nu trebuie inclus in calcule.
    Retired

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Care e difernta intre returnez 100% TVA direct, returnez 30% din TVA direct si 70% prin alte firme, returnez 90% din tva si 10% prin alte firme?
    diferenta e in cum iti faci calculele;

oricum, e putin offtopic deja si dpmdv neimportant; isi vor decide tariful tot dupa criteriul pe care deja il au in minte, indiferent de calculele noastre;

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Un comunicat din partea unei firme de gazduire . ( nu mai am domenii la ei dar mi-am pastrat contul acolo )
    Stimati clienti,
    Asa cum a fost specificat la inregistrarea domeniilor .ro pe termen nedeterminat (numite si generic "pe viata"), perioada de valabilitate a unui domeniu .ro poate fi restransa prin Hotararea Guvernului Romaniei.
    Se pare ca acest moment se apropie. Astfel, domeniile .ro platite pe viata vor fi supuse unui proces de reinnoire in viitorul apropiat.
    Avand in vedere aceste considerente am hotarat ca, pana la definitivarea proiectului legislativ sa nu mai comercializam domenii pe viata ci doar domenii .ro de tip anual.
    Aveti toate detaliile cu privire la proiectul de modificare al regimului domeniilor .ro la urmatoarea adresa:
    Ministerul Comunica
    Era sa uit ceva.
    Am luat si eu un domeniu ( pe PFA ) din acela moca cu cont de gazduire moca pe un an de zile de la Romtelecom ( http:/ /www.miere-ialomita.ro )
    Detinatorul domeniului ( la rotld ) este desigur romtelecom, sa ma astept sa imi ceara bani pentru el ?
    Nu am facut nimic pe el fiindca e praf gazduirea, aplicatia cu care il administrezi etc.
    Ultima modificare făcută de IulianC; 12th December 2013 la 15:59.

Matei Irinel este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st October 2013
    Vârstă
    30
    Posturi
    75
    Putere Rep
    0

Implicit

Deci... sa inteleg si eu clar,eu am domeniu .ro pe viata de anul trecut e la rotld am acces administrare direct de la rotld s.a.m.d . Acum va trebui sa platesc iar domeniul?Sau doar cei cu domenii nou inregistrate vor plati?

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Matei Irinel Vezi Post
    Deci... sa inteleg si eu clar,eu am domeniu .ro pe viata de anul trecut e la rotld am acces administrare direct de la rotld s.a.m.d . Acum va trebui sa platesc iar domeniul?Sau doar cei cu domenii nou inregistrate vor plati?
    inca nu e nimic clar, insa propunerea spune ca dupa ce domeniul tau implineste doi ani o sa platesti taxa anuala pt el (alta decat cea pe care ai platit-o la inregistrare, probabil ceva mai mica)

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    33

Implicit

OFF:

- ce scrie pe factura cu care ai cumparat un domeniu anul trecut,.. ? Cum poti fi sigur ca maine, daca au nevoie de bani, zic ca de fapt ai platit pe o luna? Ma gandesc ca daca ar da statul in judecata, la una din instante ar castiga pana la urma!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

pentru cel care mi-a votat negativ comentariul de mai sus cu explicatia "citeste proiectul, e dupa 4" (fara sa se semneze, insa): ar fi fost frumos sa explici si colegilor de ce enuntul meu e eronat;

in plus, conform proiectului de aici: Ministerul Comunica care la art 7, alin 5 spune:
    "(5) Prin excepţie de la prevederile alin.(3), pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni."
    termenul pare sa fie de doi ani (eu asa stiu unitatile de masura: 1 an = 12 luni, deci 24 de luni inseamna 2 ani)

Pagina 10 din 15 PrimulPrimul ... 89101112 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domeniu .ro - Plata anuala
    De Ing3ras în forumul Domenii
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 24th June 2012, 00:04
  2. Facultate IT fara taxa dintr-o universitate particulara
    De Marius Cristian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 9th September 2011, 16:03
  3. tranzactii de domenii .ro fara taxa la rotld
    De Cipiot în forumul Domenii
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 14th April 2010, 14:54
  4. Domenii.ro cu plata anuala
    De edy12006 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 17th January 2010, 19:27
  5. taxa la vama pentru carti de pe amazon ?
    De zaducu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th January 2008, 16:35

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •