Eu de cele mai multe ori, prefer sa ma duc direct la Rotld sa platesc,fiind cit de cit aroape de Herastrau, si pot face o plimbare si in parc dupa ce platesc.
Cind intri in cladire la ei sunt 3 portari (chiar 4 cred)
ca sa urci la caserie, desi ti se da un card pentru a debloca usile, a urca cu liftul, ti se retine B.i. la intrare, este chemata de sus o fatuca care te insoseste de la usa pina la etajul 3 cu liftul, apoi strabatand holul pina la caserie (unde sunt doua fete) te intilnesti cu multi anagajati care merg spre toaleta cu o cana in mana sa-o spele!
la locul de fumat mereu sunt 5-6 insi!
Numai stiu unde am citit ce salarii mari au, ce prime isi acorda!
Mai nou am vazut ca se construieste un nou sediu.
Cam asta ce vad eu, plus ce nu vad eu, plus ce nu se vede deloc, plus ce nici macar nu se banuieste toate astea adunate, vor face ca in curand sa se dea drumul la acesta taxa!
Interesanta relatarea ta, dar probabil dupa ce intra taxa, va fi si mai greu pentru tine sa patrunzi in cladire...vor aparea 8 portari, te vor insoti doua fatuci pana la etajul trei, la locul de fumat vor fi 10-12 insi...
Sunt mai multe variabile aici.
In primul rand, o asemenea lege trebuie sa treaca pe la Curtea Constitutionala. Deocamdata e doar proiect. Daca majoritatea se va face pe liniile politice (adica 4 pusi de USL, 4 de PDL si unul de UDMR) si se considera ca e afectat dreptul la proprietate, va fi respinsa.
Pe de alta parte, in conditiile astea (sau chiar dinainte, depinde cum apreciaza Guvernul "marelui ganditor" Ponta ), pot sa faca un mic artificiu - pun taxa doar pe utilizare, nu obliga sa pierzi. Adica platesti oricum si, decat sa platesti, te obliga sa vinzi.
Nu cred ca stii exact care este mersul unei legi. In primul rand ar trebui sa fie ratificata de Parlament, probabil ca decizionala va fi Camera Deputatilor. Legile nu trec automat pe la Curtea Constitutionala. Ca o lege sa fie judecata de Curtea Constitutionala, cineva trebuie sa atace acea lege. Cineva inseamna minim 50 de deputati sau 25 de senatori, unul din presedintii celor doua camere a Parlamentului, Presedintele tarii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sau Avocatul Poporului.
Punere unei taxe cu scopul de a te obliga sa vinzi, adica una prohibitiva, e tot o incalcare a proprietatii pentru ca dreptul de proprietate nu inseamna doar a avea posesia unui bun ci implica si dreptul de a te folosi si de a dispune de acel bun, dupa cum crezi tu de cuviinta si nu constrans prin astfel de mijloace.
@Vicarious: Stiu exact care e mersul unei legi. Intamplator, sunt un pic specializat in treburile astea. Doar trecusem direct la ce voiam sa spun, ca doar nu ma apucam sa descriu tot procesul. Mersesem pe ideea ca trece de Parlament (nu e ratificata, e votata, ratificate pot fi tratatele, daca e vorba de stiut ).
Ajunsesem direct la Curtea Constitutionala pentru ca e greu de crezut ca nu va trece de un Parlament in care USL are undeva spre 80% (70% initial, plus racolarile de la alte partide, in special PP-DD).
@O. Cosmin: Sa speram ca asta va fi si interpretarea juridica a celor care iau decizia.
Dragilor, despre ce incalcare a dreptului de proprietate vorbiti? Pentru ca nimeni nu este proprietar pe domeniile .ro.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)