Salut!
Daca inlocuiesc de exemplu tag-ul <h3> cu un atribut CSS, de exemplu font-size:12px, ce efect are pt motoarele de cautare? E mai bine sa ingros/maresc textul important cu tag-uri HTML sau cu CSS?
Mersi!
Salut!
Daca inlocuiesc de exemplu tag-ul <h3> cu un atribut CSS, de exemplu font-size:12px, ce efect are pt motoarele de cautare? E mai bine sa ingros/maresc textul important cu tag-uri HTML sau cu CSS?
Mersi!
Daca headingul e relevant pentru zona aceea atunci folosesti heading, daca nu.. folosesti alt tag. Indiferent daca este element de tip h sau de alt tip, tu poti sa ii dai orice proprietati css vrei si suporta.
Pai ideea e sa nu abuzez, ca si atunci cand se considera ilegal daca am h1 cu dimensiuni minime setate in CSS. Adica Google ce baga in seama, HTML-ul sau CSS-ul aplicat unui tag?
Corectati-ma daca nu stiu bine, dar eu cred ca nici unul, nici altul, ci doar continutul...
Iar referitor la heading: daca vrei sa fie cu alta marime de font doar in acel loc, pune inline (style="font-size:12px;"), iar daca vrei sa fie la fel peste tot unde apare headingul respectiv, pune in css extern.
Consumator și producător de articole despre SF&F. SEO de voie, de nevoie.
nu are treaba.. poti sa ii dai orice dimensiune .. dar sa fie vizibil.. minim 7 -8 px .. si colori opuse.. nu alb pe alb.. sau prostii de genu
ca nu e greu sa compare 2 valori de culori .. nu-i asa![]()
Scriu, rar, pe point47 diverse tips&tricks in web-dev.
Google ia in considerare toate H1? Sau de la H1 pana la H3 (cel putin asa citisem undeva)
Si daca ar fi sa facem o scara a importantei, in care sa cuprindem H, strong si bold...care ar fi ordinea? e de preferat sa folosim h4 de ex sau strong?
Headings-urile nu tin loc de strong sau bold.
In primul rand H-urile sunt elemente de tip block pe cand strong si bold sunt inline.
H-urile sunt folosite pentru a structura documentul pe grade de importanta. Daca te uiti la structura documentului cu un tool de la toolbaru WebDeveloper.. cred ca page structure... H-urile le ia ca nested elements adica in ordine: H1, H2, H3 samd.
Strong sau bold le folosesti pentru cuvinte sau bucati mici de text pentru ca daca e vorba de un text mare stiluiesti paragrafu sau div-u din CSS. Sau chiar span... depinde in ce element vrei sa bagi textu.
O chestie importanta.. vad o teama aici si anume de a nu stilui elementele HTML cu CSS: toate elementele din HTML se pot stilui prin CSS. cred ca numai HEAD nu se poate.. in rest toate pot avea un ID, o CLASA si proprietati aferente. Asta e rostul CSS
Hope this helps
![]()
Dress up games for girls added every day. New fun and trendy games about fashion, style and glamour.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)