Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 24

Subiect: Cum e mai bine ? SEO fortat sau natural ?

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de alinalin0 Vezi Post
    Tocmai astea atrag penalizarea cel mai repede , poti sa variezi ancora si descrierea cat vrei tu, sandbox scrie pe tine. Sunt si link-urile din directoare bune, dar numai daca sunt stranse in timp.
    nu am spus ca inscriu 300 intr-o zi, ci ca in fiecare zi (a nu se intelege chiar in fiecare zi ) pot sa am "o pauza" de 15 min in care imi aleg 2-3-5 directoare / bloguri / etc din care ma aleg cu cate un link;

la fel si cu cele cumparate: in loc de doua linkuri "super scumpe" pot sa ma aleg cu 7 linkuri "mai normale" pe acelasi buget si efectul pt pozitionare e mai bun;
    (ramane de analizat traficul direct generat de acelel linkuri si in functie de scopul siteului se poate opta pt cheltuirea banilor intr-o directie sau in alta)

Citat Postat în original de alinalin0 Vezi Post
    Nu pr-ul conteaza, cu relevanta si trust-ul.
    exact asta spuneam in paragraful de mai sus: nu cele cu pr mare au obligatoriu efect, desi ele sunt cele mai scumpe (nu stiu de ce preturile par sa fie in directa legatura cu prul)

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post

Fortarea (castigarea rapida de link-uri) unui website poate duce foarte usor la o intrare in sandbox sau la o penalizare temporara sau permanenta.
    Am observat si eu asta, si problema e ca un numar nu prea mare de linkuri castigate in prima saptamana mi-a dus siteul in sandbox.Pana acum, observase fenomenul asta numai in cazuri duse la extrem, adica sute sau mii de linkuri intr-o saptama. Acum cateva zeci de linkuri in prima saptamana- directoare si alte siteuri de ale mele + optimizare content si on page, mi-a adus in prima faza siteul pe locul 2 pentru un keyword destul de competitiv, dupa care m-am trezit aruncat din serp, analiza mea indicand sandbox. Sper sa nu fie vreo penalizare mai de durata.

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post

Am gasit castigarea de 1-2 link-uri pe saptamana, catre pagini interne doar, ca fiind cea mai buna metoda de a creste un website in trafic si Trust.

Intrebarea mea: Voi ce parere aveti ?
    Si cum mai optimizezi home pageul pentru keyworduri competitive daca e sa construiesti numai linkuri catre pagini interne? Doar optimizarea on page si trust rankul siteului? Tot iti trebuie ceva linkuri si spre home page, in special daca urmaresti nise unde e competitie mare. Problema e la ce rata ar trebui adaugate astfel de linkuri, zic eu.

Oricum un subiect foarte interesant, sunt curios ce experiente au si ceilalti.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

1. chiar daca exista abundenta de linkuri e preferabil anchorul sa fie diferit
    Foarte adevarat. De obicei te ajuta mai mult sa ai si alte cuvinte in anchor, fata de cele pe care le targetezi, desi la prima vedere nu iti convine.

2. daca e posibil deep linking
    Mi se pare ceva Dumnezeiesc in ultimul timp.

3. e preferabil combinatie de reciprocal daca e cazul (deci lasati liber trackbacks din bloguri, scrieti descpre cei care scriu despre produsul tau)
    Intr-o foarte mica masura da (poate 5% ?).

Pana la urma ne intereseaza traficul. Ei dupa un timp observi ca din cuvintele din long tail care le aveai ca optiune singura nu te mai incanta. Atunci e timpul de cuvinte puternice care pana la urma nu e atat de greu sa le obtii, DACA ai rabdare 6-10 luni.
    Bine, trafic trafic, dar eu zic ca cel mai mult te intereseaza stabilitatea si cresterea organica. Cu cat iti asumi mai putine riscuri care nu sunt necesare, cu atat esti mai bine pe termen lung, fara sa iei inca un domeniu si sa incepi de la capat dupa atata munca.

SEO nu mai inseamna 1-2 luni si BAM prima pagina.

mie mi se pare ca mai multe linkuri "mici" (directoare obisnuite & stuff) nu penalizeaza, ba chiar au efect mai bun pt pozitionare decat un sfert ca numar de linkuri cu pr mare;
    Si eu sunt de parere ca link-urile din website-uri cu PR mai mic nu dauneaza neaparat atata timp cat sunt in numar mai mic decat restul de link-uri.

Insa nu problema asta am ridicat-o eu, ci frecventa cu care castigi aceste link-uri. Prea multe odata si ai incurcat-o.

Mai mult decat atat, cred ca destul de multi din cei care fac SEO la ora actuala nu inteleg ce inseamna un link de calitate. Un link dintr-un website de calitate nu presupune cat ami mult PR, sau Alexa rank, sau trafic sau Inbound links. Un website de calitate inseamna unul care are un rank foarte bun in Google.

Cand vreti un link de calitate si aveti un posibil website din care sa-l luati, luati cateva titluri de articole din acel website (nu cuvinte generale) si cautati-le in Google. Daca acele articole se regasesc in prima sau a doua pagina atunci website-ul are un TrustRank destul de bun. Daca nu le gasiti in primele 5 pagini atunci renuntati la acel website.

Pagerank-ul si restul de parametrii sunt inutili.

Parerea mea.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Si cum mai optimizezi home pageul pentru keyworduri competitive daca e sa construiesti numai linkuri catre pagini interne?
    Homepage-ul ar trebuie sa fie optimizat pentru numele website-ului in sine, adica ceva care oricum vine natural.

Asta pentru ca in general cine face link catre un website, vei observa din propria experienta, ca in proportie de 80-90% face link catre prima pagina. Deci tu nu mai ai nevoie sa lucrezi la ea.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Mezei
    Un website de calitate inseamna unul care are un rank foarte bun in Google.
    Aici you hit the nail on the head. Si eu ma ghidez dupa acelasi principiu, daca site-ul de pe care imi vine link-ul are valoare in ochii lui Google, inseamna ca ma va trata si pe mine cu respect

Cineva intreba de ce pretul link-urilor e direct proportional cu PR-ul lor. Foarte simplu, lumea a auzit de PR si crede ca e mana cereasca. Acum cateva zile un client american (webmaster la un site foarte mare si e foarte tech-wise tipul) ma roaga sa ii fac o campanie de linking si imi zice sa ii imbunatatesc PR-ul.

L-am intrebat de ce are nevoie de PR si mi-a zis "well, that's how you increase in the search engine ranks, right?". In general cred ca lumea nu stie ca PR-ul nu mai prea are importanta.

Si cum mai optimizezi home pageul pentru keyworduri competitive daca e sa construiesti numai linkuri catre pagini interne?
    Trimitand trafic, trust si PR din link-uri catre pagini interne, ai deja toate elementele astea pe site-ul tau. De aici poti jongla cum vrei cu ele. Poti trimite juice-ul si PR-ul ala catre homepage sau oricare alta pagina, lasand cu follow doar link-urile care te intereseaza.

aditza este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th November 2007
    Posturi
    48
    Putere Rep
    35

Implicit

Discutia legata de link-urile foarte multe catre tine intr-un timp foarte scurt e valabila doar pentru un site nou sau si pentru un site care are peste 1-2 ani ?

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    47
    Posturi
    582
    Putere Rep
    39

Implicit

Foarte interesant subiectul, il citesc cu interes, o singura intrebare as avea si eu, redirectul e penalizat de Google?

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de slobodan Vezi Post
    Foarte interesant subiectul, il citesc cu interes, o singura intrebare as avea si eu, redirectul e penalizat de Google?
    din cate stiu eu.. daca e 301 e ok

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    36

Implicit

Am fost foarte prudent la crearea de link-uri (mai ales din directoare) dupa ultimul PR, atunci cand am observat site-uri cu zero IBL-uri obtinand PR3, iar apoi aruncate in sandbox. Alta chestie interesanta: technorati.com a ramas fara PR

Anul trecut cand s-a intarziat vreo 3 luni cu PR-ul erau zvonuri inca din nainte ca se va intarzia acordarea PR-ului si ca se vor face niste modificari majore in algoritmi prin care varsta site-ului va incepe sa cantareasca mai mult ca niciodata. Oarecum era si logic, deoarece se vorbeste din ce in mai mult de trust, care se pare ca se obtine si prin timp, odata cu varsta.

SEO nu mai inseamna 1-2 luni si BAM prima pagina.
    Si totusi nu cred ca viteza dauneaza, ci modul prin care se ajunge la viteza dar mai ales modul in care se pasteaza viteza si ca sa fiu mai clar, ma refer la fluctuatii.

Vad tot mai des "in the dark side" oameni care se lauda cum au pus pe tusa site-uri prin fluctuatii puternice. Aici consider ca este marea problema... orice pustiulica poate sa iti distruga munca in cateva ore.

De acord cu deep linking-ul.
    De acord si cu anchor-ul diferit.

In rest.... se desfasoara acum un concurs de SEO care va fi foarte interesant de urmarit.

No_name este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    19th February 2007
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    39
    Posturi
    707
    Putere Rep
    46

Implicit

da, foarte bun subiectul ales.
    eu unu am ajuns sa cred foarte mult in calitatea site-ului, bine asta nu inseamna ca voi face un site care sa nu fie optimizat pentru motoarele de cautare!
    linkbuilding pfiiuuuuu greu cuvant ce sa mai zic ca oarecum sau atins cateva puncte sensibile! sunt importante si linkurile cu valoare insa mai nou am testat social bookmarkingul si chiar pentru promovarea unui nou site ar trebui tinut minte, bine aici revin iarasi la calitatea siteului. nu vreau sa mai bat campii insa am si eu o mica intrebare: parametrii ar fi urmatori: site nou facut la el directory submitter, social bookmarking, cateva link-uri pe cateva siteuri de nisa vreo 3 link-uri, cateva articole pe diferite bloguri, numai ca spre uimirea mea la cateva zile ajung cu un site de la 200 de viz pe zi la 4000 apoi la 5000 si apoi la 6500, in fine in urma acestui val am capatat linkuri (catre homepage majoritatea ) de pe diverse bloguri unele destul de importante pe nisa respectiva. toate astea s-au intamplat intr-un timp relativ scurt cam o luna deci siteul are 2 luni. intrebarea mea e urmatoarea as forta nota daca link-ul ar aparea pe anumite siteuri si nu ca stire cum e acum pe bloguri sau doar pe 2 siteuri sa zicem dar destul de importante!

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. sitemap.xml vs indexare naturală
    De vladimir în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 7th July 2009, 19:05
  2. Cum e mai bine?
    De Psyche în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 30th April 2007, 11:23
  3. Cum e mai bine ?
    De florin în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 11th April 2007, 13:34
  4. Cum e mai bine ?
    De OKT în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 25th August 2006, 09:13
  5. Cum e mai bine ?
    De florin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 24th July 2006, 12:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •