Citat:
1. chiar daca exista abundenta de linkuri e preferabil anchorul sa fie diferit
Foarte adevarat. De obicei te ajuta mai mult sa ai si alte cuvinte in anchor, fata de cele pe care le targetezi, desi la prima vedere nu iti convine.
Citat:
2. daca e posibil deep linking
Mi se pare ceva Dumnezeiesc in ultimul timp.
Citat:
3. e preferabil combinatie de reciprocal daca e cazul (deci lasati liber trackbacks din bloguri, scrieti descpre cei care scriu despre produsul tau)
Intr-o foarte mica masura da (poate 5% ?).
Citat:
Pana la urma ne intereseaza traficul. Ei dupa un timp observi ca din cuvintele din long tail care le aveai ca optiune singura nu te mai incanta. Atunci e timpul de cuvinte puternice care pana la urma nu e atat de greu sa le obtii, DACA ai rabdare 6-10 luni.
Bine, trafic trafic, dar eu zic ca cel mai mult te intereseaza stabilitatea si cresterea organica. Cu cat iti asumi mai putine riscuri care nu sunt necesare, cu atat esti mai bine pe termen lung, fara sa iei inca un domeniu si sa incepi de la capat dupa atata munca.
SEO nu mai inseamna 1-2 luni si BAM prima pagina.
Citat:
mie mi se pare ca mai multe linkuri "mici" (directoare obisnuite & stuff) nu penalizeaza, ba chiar au efect mai bun pt pozitionare decat un sfert ca numar de linkuri cu pr mare;
Si eu sunt de parere ca link-urile din website-uri cu PR mai mic nu dauneaza neaparat atata timp cat sunt in numar mai mic decat restul de link-uri.
Insa nu problema asta am ridicat-o eu, ci frecventa cu care castigi aceste link-uri. Prea multe odata si ai incurcat-o.
Mai mult decat atat, cred ca destul de multi din cei care fac SEO la ora actuala nu inteleg ce inseamna un link de calitate. Un link dintr-un website de calitate nu presupune cat ami mult PR, sau Alexa rank, sau trafic sau Inbound links. Un website de calitate inseamna unul care are un rank foarte bun in Google.
Cand vreti un link de calitate si aveti un posibil website din care sa-l luati, luati cateva titluri de articole din acel website (nu cuvinte generale) si cautati-le in Google. Daca acele articole se regasesc in prima sau a doua pagina atunci website-ul are un TrustRank destul de bun. Daca nu le gasiti in primele 5 pagini atunci renuntati la acel website.
Pagerank-ul si restul de parametrii sunt inutili.
Parerea mea.