Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Seo pentru mobile version - ciudatenie

CDK
    CDK este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    43
    Posturi
    94
    Putere Rep
    35

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Seo pentru mobile version - ciudatenie

A mai avut cineva experiente ciudate cu traficul imediat dupa mobilegeddon?

Versiunea mobil (subdomeniu), a fost pusa online cu doua zile inainte de mobilegeddon. La o luna dupa ce am creeat versiunea mobile, vizitele pe subdomeniul m.site.com au crescut de la <100 unici la 500-700. In acelasi timp scadeau vizitele pe versiunea desktop a site-ului.

Nu era o eroare de la mine, iar inainte de a creea mobile version site-ul meu tot pe primele 3 pozitii se afla pe diferitele tld-uri Google targetate, atat pe mobil cat si pe desktop, cu toate ca nu aveam design responsive.

Tarile din care proveneau vizitatorii au ramas aceleasi ca si inainte, dar totusi primeam un flux urias pe mobil in detrimentul desktopului. Iar pe mobil sunt cele mai proaste conversii posibile pe nisa mea, pentru ca este o nisa care are mai multa treaba cu monitoarele, decat cu rahatelele de ecrane ale telefoanelor. La aproximativ doua saptamani dupa ce a inceput fluxul pe mobil am inceput sa pierd, doar pe versiunea desktop, fix 3-4 pozitii pe aproape fiecare termen de cautare, pe majoritatea tld-urilor Google.

Concurenta nu a miscat nimic in timpul asta, majoritatea competitorilor aflandu-se oricum pe prima pagina cu doar doua - trei rezultate. Ca sa explic cat mai clar, site-ul meu este singurul prezent pe prima pagina cu toate cautarile respective, restul concurentei avand maxim 2 rezultate care rankeaza pe 1st page. Asa ca exclud din start faptul ca am fost detronat de un webmaster pus pe treaba, pentru ca ar fi trebuit sa se puna pe treaba in acelasi timp nu doar unul, ci vreo 30 de webmasteri.

Site-ul respectiv si-a revenit total dupa 3 luni, timp in care am facut o campanie de link building, dar tot nu pricep care a fost cauza. Ori pentru ca am facut acel subdomeniu si algoritmul de rahat al motorului de cautare a considerat ca e bine sa imi dea un boost pe mobil in detrimentul versiunii desktop, ori pentru ca... nu stiu alt posibil motiv. Cu celelalte site-uri pentru care nu am facut versiune de mobil nu s-a intamplat nimic special in tot timpul asta, dar, culmea, au crescut si la ele simtitor vizitele pe mobil, fara a avea design responsive.

S-a mai lovit cineva de treaba asta? Mai are cineva idee care ar putea fi cauzele posibile? Si in clipa de fata am fluctuatii destul de mari pe versiunea mobile (http://i.imgur.com/l0p90JD.png), dar versiunea desktop nu mai este afectata in niciun fel. Cumva mi se pare asemanatoare situatia cu cea a introducerii ssl-ului din considerente seo, care, pentru unii, a insemnat pierderea pozitiilor din Google.
    Ultima modificare făcută de CDK; 16th October 2015 la 10:43.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

In google rezultatele apar cu m.domeniu.com? Verifica sa nu fie setat din greseala vreun canonical de la articolele de desktop catre varianta mobila.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

CDK
    CDK este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    43
    Posturi
    94
    Putere Rep
    35

Implicit

Cu m.domeniu.com apar pe mobil. Pentru cautarile desktop apare Domeniu.com. Am verificat si reverificat canonical de mi-a venit rau dupa ce am pus online mobile version. Dupa ce am inceput sa simt primele fluctuatii de trafic am verificat din nou, iar apoi am pus si alte doua persoane sa verifice, ca sa fiu sigur ca nu mi-a scapat mie ceva. E totul in ordine.

Fiind un site care, in urma cu cativa ani, a avut unele probleme datorate configurarii serverului de hosting, aveam activat si google webmaster. Nici o problema semnalata in consola.

Acum, pe desktop, a revenit pe pozitii mai bune decat inainte de implementarea versiunii de mobil, dar tot nu am rezolvat misterul si ma macina. Sunt destul de sigur ca daca nu ii faceam o campanie agresiva de link building ma aflam si acum in aceeasi situatie.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. optimizare pentru mobile
    De cris în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 22nd July 2015, 15:13
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 6th November 2013, 22:10
  3. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 28th August 2013, 19:29
  4. SEO pentru mobile
    De misu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 7th December 2007, 14:54
  5. lo-fi version la forumuri
    De lunatique în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 13th May 2007, 15:18

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •