În doar 3 rânduri !? Cum am reușit să scriu numai tâmpenii în 3 rânduri? Cred că e ceva performanță asta. Un record de tâmpenii pe număr de propoziții.
Apropo: termenul "tâmpenie" e o mini-injurie, și nu își are rostul într-o conversație firească. Ca și în trecut, e tolerată pe forum. Ceea ce nu face termenul să fie OK, și practica bună.
Am scris în răspuns, dacă citești ce am scris, o să vezi că scrie motivația. Citește ce am scris eu, și citește ce ai întrebat tu. Am explicat clar, cred.
E interesant cum te faci că nu înțelegi un lucru clar, tragi discuția în jos ("nu pricep, nu înțeleg"), și mă porcești la nivelul ăla de acolo, de jos. ("nu pricep, nu înțeleg, hai să iau o teorie absurdă, uite ce absurdă e teoria, hai să ne porcăim!")
Dacă întrebarea ar fi legitimă, și chiar te-ar interesa, probabil m-aș obosi să îți răspund. În orice caz, întrebarea din topic era generică, și răspunsul a fost generic, nu specific.
Consider că am răspuns OK la întrebarea inițială, și întrebarea ta, deși legitimă, are în ea un aer de "vai, dar cum ai putut răspunde fără acest detaliu esențial?" Pentru mine nu a fost esențial. Poate pentru tine e. Și cam asta e tot.
Nu am zis asta. Uite, mă citez, și spre deosebire de comportamentul tău prin alte părți, n-o să scriu cu font mare, chiar o să mă aștept să înțelegi ce am scris:
"Dacă nu ai backlinkuri către domeniu, sugestia mea ar fi să te gândești serios să treci pe un domeniu cu brand."
Ce legătură are ce am zis eu cu ce ai întrebat tu?
Aceeași. Rank în SERP.
Nu tocmai, asta e că nu prea întreabă doar asta. Nu e unica întrebare, și nu la asta am răspuns eu.
Uite ce întreabă, e citat, nu scriu mare, scriu cu font obișnuit, sper că te descurci cu asta:
"Am inregistrat un domeniu EDM .eu anul trecut pt un magazin online cu cateva sute de produse care ulterior au aparut in top 10 doar pe long tail. Domeniu nu are un fel backlink momentan.
Merita sa incep o campanie de link building pe o categorie de produse/servicii si ce sanse am sa urc in top 10 tinand cont ca restul competitorilor sunt .ro ?"
A întrebat ce zici tu în titlu:
"Eu sau Ro"
, dar în corpul mesajului nu a întrebat asta.
Și eu am răspuns la întrebarea, pe care sunt sigur că ai abilitatea să o recunoști, se termină în "?", și zice "merită să ...?"
Iar eu am dat o alternativă la "merită să fac asta?", alternativă din care înțelegi că eu consider că merită, mai degrabă, să faci altceva.
Sunt sigur că tu vezi o crimă pe acolo, ceva absolut grotesc, e o calamitate răspunsul meu, am răsturnat lumea. Eu nu văd asta, însă. Eu chiar cred că am răspuns la acea întrebare.
Fascinant. Absolut fascinant. Dacă dorești să îmi editez postul și să scriu "părerea mea", fac asta.
Dacă vrei să îți arăt ce zic alții, fac asta.
A, că tu ai o părere mult superioară, la nivel astral, așa pe undeva prin sfere înalte, care nu se compară cu ce zic alții în online, e treaba ta.
E interesant cum acea părere a ta e mult superioară față de a mea (și, pentru că spui că îmi fundamentez opinia din alții, și a altora), și tragi și niște concluzii aici, corelație directă între superioritatea ta, și slaba mea opinie. Absolut fascinant.
Apropo, "DA, EMD rankeaza la fel de bine ca in trecut" nu răspunde întrebării domnului care a lansat topicul sau față de ceva ce am zis eu. Eu n-am zis că nu rankezi în prezent, dar dacă ar fi să încep ceva de la zero, o întrebare din aia cu "merită să", eu aș zice că nu merită să, și n-aș investi. Răspunzi foarte bine la o întrebare pe care n-a pus-o nimeni.
Uite, o să fiu drăguț cu tine și o să mă fac că ai fi scris un brand real, nu unul precum "kakamaka" (care, recunosc, nu aduce mare valoare).
(Consider că ...) Nu aduce nicio valoare față de Google. Aduce, în opinia mea (dacă e necesar scriu cu font mare), și pe baza unor articole (dar nu mă obosesc să îți dau link, că tu știi mai bine decât să crezi ce spun alții), un plus de valoare: a. pe termen lung (vizitatorul asociază domeniul cu un brand, și e posibil să revină pe site). b. posibil la rata de click din căutări, pentru unele domenii (ai tendința să faci click mai ușor).
Vrei să repet, să scriu cu font mare, să pun întrebări banale ca să fiu înțeles sau e suficient ce am scris?
Fascinante concluzii. Presupun că se leagă de ceva, nu știu, nu îmi dau seama, am zis eu așa ceva?
Eu am zis asta:
"Te ajută mai mult dacă vizitatorii văd site-ul cu plăcere și le place (și obții linkuri), decât că încerci tu să îl păcălești pe Google cu un EMD."
Tu ai tras, pe baza afirmației mele, concluzia că oamenii sparg monitoare? Ce alte concluzii ai mai tras? Că ar trebui să nu fac SEO?
Interesant exemplul tău. Unde l-ai găsit? Domnul din discuția de față a întrebat pentru un site generic, fără să specifice. Eu am dat un răspuns generic. Ai găsit tu, căutând intens, că linkuri naturale pentru drujbe nu se pot da.
Nu știu, când o să întrebe despre drujbe o să dau răspunsul pentru drujbe. Dar întrebarea n-a fost despre drujbe și șuruburi, și exemplul tău e un pic, dar un pic de tot, pe lângă. Așa că ignor întrebarea ipotetică.
Și, da, eu cred că poți face conținut relevant și pentru aceste nișe. Sărind peste ridicolul afirmațiilor, ridicol adus tocmai de tipul de exemple pe care le-ai adus, cred că poți avea conținut natural pe lucruri extrem de practice (drujbe și șuruburi). Dar nu e topicul de față despre asta, și nu voi continua pe tema asta.
OMG, e posibil să fi înțeles de la bun început tot ce am zis, și discuția anterioară, în care scădeai nivelul cu "nu am înțeles, nu pricep, stai să îți zic ce ipoteze fanteziste am eu" să fie doar un sarcasm ieftin? OMG, uluitor!
Dacă vrei, folosesc cuvinte simple, ca să înțelegi: în opinia mea, un domeniu tip brand - Fulga - produce plăcere, pe când unul non-brand, lapte-uht-ieftin, nu produce atâta plăcere. Și în urma acestei emoții, e posibil ca un vizitator să dea link mai ușor.
E un fel de metaforă, dacă mi se permite. Nu știu, e voie să zic "brandul produce plăcere, și asta aduce linkuri mai ușor?" Mi se permite? Pot să fac așa afirmație? Va exploda monitorul?
Îmi dau seama că, fiind o părere de-a mea, și eu neavând dreptul să fac SEO, conform opiniei tale, deranjează, vai, dom'le, ce gafă am făcut.
Dar eu îmi asum că am o părere, și că e posibil să nu îți placă.
Dar îmi asum și că nu ești tu neapărat judecătorul absolut, referința ultimă, și decidentul a ce corect și ce nu. Desigur, cu niște păreri fondate în urma unor teste, nu așa, teoretic.
Wow, ai rezumat ce am înțeles eu din online într-o singură frază. Cum ai reușit, de obicei nu reușești să înțelegi nici lucrurile simple? Sunt surprins! Dar, vai!
Uite, o să fiu drăguț, și o să cobor iar la nivleul la care ai adus discuția și o să zic așa: da, dacă îți alegi domeniu ca "rochii-ieftine-online.ro.com", în opinia mea, încerci să îl păcălești pe Google. E șocant, știu. Greu de crezut. Îmi iau un scaun, că nu rezist la așa afirmație cutremurătoare. Sper să îmi revin.
Dacă ar fi să întreb cum întrebi tu, aș zice așa - ce bloguri, și ce legătură au cu discuția? De unde a apărut termenul de bloguri și ce legătură are cu orice?
Dar eu sunt drăguț, și înțeleg ce vrei să zici, te referi la site-uri din domeniul SEO, pe care eu le citesc, și le dau ca argument. Să înțeleg că toate, la grămadă, sunt sub nivelul tău și ar trebui să te ascult pe tine, nu pe ele, pentru că tu ai făcut teste? Fascinant.
De asta sunt pe forum, să evoluez. Mă aștept însă să pot discuta în condiții normale.
Ca o concluzie la ce s-a discutat mai sus - la toate lucrurile la care m-ai contrazis, argumentul suprem a fost "nu contează ce se discută în online, eu știu mai bine, tu nu doar că nu știi nimic, știi mai puțin decât nimic, e așa, o scară negativă, și ar trebui să te ascunzi cu așa afirmații". În esență, s-a ajuns la asta.
Dacă te încălzește cu ceva, ce ai zis tu consider că e un argument, e o opinie, și poți să faci ce vrei cu ea, inclusiv să o exprimi prin afirmații și strategii și injurioase, și la nivel scăzut ("n-am înțeles, nu pricep").
Dar e posibil să am și eu dreptul la o opinie, că îți place sau nu.
PS: Dacă mai ai argumente din trecut, adu-le. Cu cât sunt mai din trecut, cu atât sunt mai relevante.

Răspunde cu citat