Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Modul de calcul al Page Rank-ului

diasomie este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit Modul de calcul al Page Rank-ului

Daca tot discutam ..SEO...ma roade si pe mine intrebarea..la modul general, de ce daca un site are mai multe linkuri CATRE root, atunci e mai greu de crescut in PR..? Asta daca am inteles corect conditia si asertiunea ta.
    Multumesc de intelegere...( nu iti poluez topicul, doar explica mi si mie profanul..)
    vand ace acupunctura SuJok si ace acupunctura argint, in Bucuresti si in tara

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de diasomie Vezi Post
    Daca tot discutam ..SEO...ma roade si pe mine intrebarea..la modul general, de ce daca un site are mai multe linkuri CATRE root, atunci e mai greu de crescut in PR..? Asta daca am inteles corect conditia si asertiunea ta.
    Multumesc de intelegere...( nu iti poluez topicul, doar explica mi si mie profanul..)
    Este exact invers, motivele sunt cu totul altele.
    Cu cat sunt mai mult link root cu atat creste riscul de detectare sau raportare a siteului tinta ca fiind promovat prin metode neortodoxe (cam ceea ce fac 98.46% din membrii acestui forum). Si implicit a surselor sale de linkuri, deci se mareste si riscul celui care vinde linkuri. Si-atunci... adio afacere. E o varianta, adevarul se gaseste mai degraba in creierul lui Dan.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Este exact invers, motivele sunt cu totul altele.
    Cu cat sunt mai mult link root cu atat creste riscul de detectare sau raportare a siteului tinta ca fiind promovat prin metode neortodoxe (cam ceea ce fac 98.46% din membrii acestui forum). Si implicit a surselor sale de linkuri, deci se mareste si riscul celui care vinde linkuri. Si-atunci... adio afacere. E o varianta, adevarul se gaseste mai degraba in creierul lui Dan.
    Nu e ok sa stricam un topic de oferta, cu intrebari despre SEO, dar prefer sa raspund eu, ca sa inchidem offtopic.

Numarul de link-uti CATRE site ii dau autoritatea.
    Autoritatea se imparte la numarul de link-uri DIN site.

Acum daca analizati un pic logic, aveti raspunsul la intrebarile voastre. Daca nu, va recomand un topic separat.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Cu scuzele de rigoare fata de Dan (pentru ca ma bag in topicul lui) propun moderatorilor splitarea posturilor in doua topicuri separate. Astfel Dan va avea topicul curat, de o parte, iar de cealalta parte, presimt ca un nou topic pe baza celor dezbatute mai sus ar iesi destul de interesant. Nichita, Alex, va rog, daca aveti timp ...
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Done!
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Imi cer scuze Dan pentru interventia facuta pe topicul tau. ( nu am vrut sa il bruiez, si spor la vanzare)
    E ok asa, cu splitul , sa ma mai luminez si pe domeniul asta.

Tom, merci, da tot nu inteleg. Este vorba de nr de linkuri CATRE site sau DE LA site catre exterior.
    Eu din topicul lui Dan am inteles ca : daca ai muuuuulte linkuri CATRE site e mai greu sa obtii PR. ( ceea ce mie nu mi se pare normal, din ce cunoaste al meu neuron)
    Ultima modificare făcută de diasomie; 23rd June 2014 la 19:13.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@Diasomie, fara a avea pretentia ca detin adevarul absolut, din propria experienta, lucrurile nu sunt asa complicate pe cat par. In discutie este vorba de IBL, nu de OBL .
    Treaba sta in felul urmator: conteaza ce fel de linkuri pointeaza spre siteul tau.

1. Daca ai linkuri extrem de valoroase, discutia nu isi are rostul pentru ca deja ai PR. (evident, daca siteul are suficienta vechime).

2. Daca strategia ta a fost sa aduci linkuri care sa te ajute in serp, nu te intereseaza PR-ul, deci iar iese din discutie.

3. Daca strategia adoptata a fost una haotica si spre tine pointeaza doar linkuri junk, dar tu vrei PR, lucrurile stau cam asa: se face o "medie" a PR-ului. daca ai 100 de linkuri cu pr 0 sau n/a, un link de pr 7 nu iti va aduce probabil pr 6. Cel mult 5 sau poate chiar 4. Daca in schimb pui un pr 7 (curat, de pe o pagina care nu are multe linkuri externe) catre un site nou, cu 0 ibl, in 85% din cazuri domeniul va lua la update pr6.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

M ai daramat....nu ma asteptam sa se si imparta valoarea la nr de linkuri..sau pe acolo. Aveam impresia ca fiecare link aduce ceva , cat de mic care se adauga la PR.. adica in mintea mea 1000 de pr 0 sau n/a si un pr ...7 ar fi fost mai bun decat un singur link PR 7...
    Multumiri

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    se face o "medie" a PR-ului. daca ai 100 de linkuri cu pr 0 sau n/a, un link de pr 7 nu iti va aduce probabil pr 6. Cel mult 5 sau poate chiar 4. Daca in schimb pui un pr 7 (curat, de pe o pagina care nu are multe linkuri externe) catre un site nou, cu 0 ibl, in 85% din cazuri domeniul va lua la update pr6.
    Ma indoiesc ca un inbound link poate sa scada PR-ul. E prima oara cand aud ideea asta si nici nu imi pare sa aiba neaparat sens.
    Caut cu jingle.ro.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Imi cer scuze Dan pentru interventia facuta pe topicul tau. ( nu am vrut sa il bruiez, si spor la vanzare)
    E ok asa, cu splitul , sa ma mai luminez si pe domeniul asta.

Tom, merci, da tot nu inteleg. Este vorba de nr de linkuri CATRE site sau DE LA site catre exterior.
    Eu din topicul lui Dan am inteles ca : daca ai muuuuulte linkuri CATRE site e mai greu sa obtii PR. ( ceea ce mie nu mi se pare normal, din ce cunoaste al meu neuron)
    Nu exista o ecuatie clara, sau daca vrei sa studiezi iti recomand articole de genul: Pagerank Explained. Google's PageRank and how to make the most of it.

Articolul e vechi, ecuatia e veche, dar poate intelegi cat de "simplu" se calculeaza. Ce era atunci valabil, este si acum:

To calculate the PageRank for a page, all of its inbound links are taken into account. These are links from within the site and links from outside the site.

Cand ai gasit versiunea simpla, poate ai timp sa o faci publica

Intre timp, din experienta personala, link-urile junk catre site scad autoritatea, nu o cresc, cum o afiseaza diverse tools gen moz: PA, DA, care sunt false.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Linkuri pe pagini cu Page Rank 4-7 ON PAGE!!!
    De diet.popu în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 44
    Ultimul Post: 25th July 2013, 11:18
  2. Page Rank 10
    De Duncan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 21st January 2011, 12:48
  3. tabel page rank
    De epsilon în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th June 2008, 16:59
  4. Page Rank 0 (zero)
    De pstefan75 în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 24th April 2007, 13:45
  5. page rank
    De Bogdan Citoiu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 20th March 2007, 18:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •