1 out of 1 members found this post helpful.
@Diasomie, fara a avea pretentia ca detin adevarul absolut, din propria experienta, lucrurile nu sunt asa complicate pe cat par. In discutie este vorba de IBL, nu de OBL .
Treaba sta in felul urmator: conteaza ce fel de linkuri pointeaza spre siteul tau.
1. Daca ai linkuri extrem de valoroase, discutia nu isi are rostul pentru ca deja ai PR. (evident, daca siteul are suficienta vechime).
2. Daca strategia ta a fost sa aduci linkuri care sa te ajute in serp, nu te intereseaza PR-ul, deci iar iese din discutie.
3. Daca strategia adoptata a fost una haotica si spre tine pointeaza doar linkuri junk, dar tu vrei PR, lucrurile stau cam asa: se face o "medie" a PR-ului. daca ai 100 de linkuri cu pr 0 sau n/a, un link de pr 7 nu iti va aduce probabil pr 6. Cel mult 5 sau poate chiar 4. Daca in schimb pui un pr 7 (curat, de pe o pagina care nu are multe linkuri externe) catre un site nou, cu 0 ibl, in 85% din cazuri domeniul va lua la update pr6.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
24th June 2014, 01:10
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
diasomie
Imi cer scuze Dan pentru interventia facuta pe topicul tau. ( nu am vrut sa il bruiez, si spor la vanzare)
E ok asa, cu splitul , sa ma mai luminez si pe domeniul asta.
Tom, merci, da tot nu inteleg. Este vorba de nr de linkuri CATRE site sau DE LA site catre exterior.
Eu din topicul lui Dan am inteles ca :
daca ai muuuuulte linkuri CATRE site e mai greu sa obtii PR. ( ceea ce mie nu mi se pare normal, din ce cunoaste al meu neuron)
Nu exista o ecuatie clara, sau daca vrei sa studiezi iti recomand articole de genul: Pagerank Explained. Google's PageRank and how to make the most of it.
Articolul e vechi, ecuatia e veche, dar poate intelegi cat de "simplu" se calculeaza. Ce era atunci valabil, este si acum:
To calculate the PageRank for a page, all of its inbound links are taken into account. These are links from within the site and links from outside the site.
Cand ai gasit versiunea simpla, poate ai timp sa o faci publica
Intre timp, din experienta personala, link-urile junk catre site scad autoritatea, nu o cresc, cum o afiseaza diverse tools gen moz: PA, DA, care sunt false.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.