Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: Doua domenii, un site

Buzzy este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th December 2006
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit Doua domenii, un site

'seara buna... am tot citit pe forum si am gasit ceva referiri la ceea ce vreau sa intreb acum.. dar nu sunt convins 100% asa ca sper sa-mi gasesc raspunsurile in post-ul asta .

Ok, am urmatoarea problema: vreau sa cumpar un domeniu care sa poarte neaparat numele companiei... de exemplu companie-oras.ro
    Compania comercializeaza produse si pentru ca majoritatea surf-erilor cauta pe net dupa cuvantul cheie "produse" ma gandesc sa iau si produse.ro. In felul asta, gandesc eu, cumpar mai mult decat un domeniu, cumpar un cuvant cheie. Evident, daca cuvantul cheie este chiar numele domeniului sau parte importanta din el sansele de a fi gasit sunt f f mari.

Next, amandoua domeniile .ro se pun pe un server care suporta (evident)...2 domenii si

produse.ro il directionez catre companie-oras.ro

Deci site-ul "activ" o sa fie companie-oras.ro. O sa-l scriu "curat", tinand cont de toate regulile de programare in sensul de "cod scris cu mainile si nu cu picioarele" (cod valid, gogu friendly links, tag-uri, inscrieri in motoare etc).

E ok? domeniul care "directioneaza" catre companie-oras.ro cum naiba se pune? E considerat spam? Fizic, pe server, pun numai companie-oras.ro (index.html & stuff), corect?

Inca una (rugaminte)... imi puteti explica cumva.. cu rabdare?
    Merci.

preacher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    18th February 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    79
    Putere Rep
    36

Implicit

E ok? domeniul care "directioneaza" catre companie-oras.ro cum naiba se pune? E considerat spam? Fizic, pe server, pun numai companie-oras.ro (index.html & stuff), corect?
    E perfect ok sa redirectionezi. Trimiti o cerere la rnc sa iti faca redirect de la produse.ro la companie.ro si se face (cel putin asa cred), iar daca nu pur si simplu bagi un redirect 301 din .htaccess la produse.ro (uite aici cum se face).

Bafta!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th December 2006
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

Ok, got it... si totusi as mai dori cateva pareri... cand e feedback de la mai multi e mai.. safe stii cum e.

Inca o intrebare pe care am scapat-o... daca virgula caut "produse" si e facuta treaba cu redirectioneare, se gaseste produse.ro sau companie-oras.ro?

Multumesc.

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    45

Implicit

E mai complicata treaba decat crezi. Este adevarat, un mic pas in optimizare. Dar trebuie mai mult de atata.

In primul rand, nu cei de la rotld.ro iti vor redirectiona domeniul. Asta il faci tu si ai trei variante... ca domeniu parcat ( nu o recomand ), ca domeniu de sine statator cu redirect catre celalalt site sau ultima varianta - fara redirect, dar cu o scurta prezentare a produsului folosind cuvinte cheie si cu link back catre site-ul tau.

Eu as prefera a 3a varianta. Ar fi mai usor de optimizat si administrat.

A 2a varianta e buna, dar atata timp cat nu ai linkuri catre produs.ro, nu o sa aiba o importanta prea mare.

Inca o intrebare pe care am scapat-o... daca virgula caut "produse" si e facuta treaba cu redirectioneare, se gaseste produse.ro sau companie-oras.ro?
    Se va gasi companie-oras.ro.

Daca vrei o optimizare serioasa si o clasare cat mai sus in motoarele de cautare, te pot ajuta.
    Boingeanu Ben

Costica este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th December 2006
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

A 2 varianta mentionata de Ben e mai 'user-friendly' din punctul meu de vedere. Chiar daca inteleg ratiunea pentru care Ben o prefera pe a treia, pentru mine varianta preferata de el nu reprezinta decat un click in plus ... sau close window in cel mai rau caz.

Acum ... in legatura cu firma care vinde un produs.
    Trebuie sa-ti pui o intrebare: care este scopul primar al unui proprietar? Sa isi faca cunoscut numele firmei? Sau sa isi vanda produsul?
    Sfatul meu este urmatorul: opteaza pentru produs.ro.
    Pe cumparator nu il intereseaza numele firmei tale, ci daca ai produsul care sa ii satisfaca nevoia.

Pe tema asta se poate vorbi la nefarsit ... dar o sa ma opresc aici deocamdata.

preacher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    18th February 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    79
    Putere Rep
    36

Implicit

In primul rand, nu cei de la rotld.ro iti vor redirectiona domeniul. Asta il faci tu...
    Asta nu o stiam, sorry. Nu am domenii .ro deci.. In cazul asta se face un 301 din .htaccess.

Optiunea a 3a - daca nu o promovezi atunci nu vad de ce s-ar face. Dar totusi e bine sa inregistrezi.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th December 2006
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

Ok, sa inteleg ca e mai bine 2 domenii, ambele cu gazduire....

produs.ro are numai un index.html si directioneaza catre companie-oras.ro (index blank, directionare facuta din .htta acces corect?).... iar companie-oras.ro este chiar site-ul, cu SEO facut.
    Multumesc.

PS1: trebuie neaparat numele companiei...
    PS2: cei de la grapefruit cum folosesc? (gd.ro directioneaza catre grapefruit.ro/ro/)

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th December 2006
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu e nevoie de 2 conturi de gazduire pentru 2 domenii distincte. Un simplu redirect (care se poate face din CP-ul aplicatiei de host).
    Daca redirectionarea de pe produs.ro se face catre companie-oras/produs e OK. Evita sa faci redictionarea catre index-ul companie-oras.ro. Nu faci decat sa frustrezi surfer-ul.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th December 2006
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu stiu daca se simte frustrat.. surf-erul. De ce crezi asta? Nici nu-si da seama de schimbarea adresei, la urma urmei... si apoi asociaza mai usor numele produsului cu companie-oras.ro nu crezi?

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th December 2006
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Surfer-ul = potentialul client cauta PRODUSUL, nu COMPANIA. De cate ori trebuie sa va spuna marketerii ca pe clienti NU ii intereseaza compania? Ci doar produsul - si acesta prin prisma NEVOII pe care o satisface.
    Genul asta de "miopie" e o "boala" (din pacate) larg raspindita printre manageri si nu numai.

Frustrarea vine din acel click suplimentar pe care clientul este obligat sa il faca pentru a ajunge la ce il intereseaza de fapt. Si asta in timp ce el isi inchipuia ca gaseste la produs.ro, EXACT ce il intereseaza. Nu o descriere sterila si un link catre o firma care il poate furniza.
    Pe tine te intereseaza sa VINZI, nu sa citeasca potentialul client sectiunea "Despre Noi".

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand doua domenii
    De robertorizo în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 21st June 2010, 16:39
  2. Un site, doua domenii
    De twainiack în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 30th March 2009, 09:11
  3. Un site - doua domenii
    De andrei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 9th March 2009, 21:18
  4. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th May 2008, 20:39
  5. Doua domenii pe acelasi site
    De dragoserv în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 24th August 2006, 00:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •