Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 18 din 18

Subiect: Doua domenii, un site

preacher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    18th February 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    79
    Putere Rep
    37

Implicit

Ai dreptate, pe client nu il intereseaza firma, ci produsul. Dar de ce sa ai un site care va fi amintit prin produs.com si nu prin firma.com? Aici este vorba de brand - optimizarea se poate face pentru orice domeniu. Daca ai maimute.ro poti sa fii pe primul loc pentru "castraveti", nu e mare chestie (mai ales ca e competitie mica ).

Si acum serios - daca esti primul pentru o cautare poti sa ai orice domeniu ai chef, tot o sa primesti cei mai multi vizitatori.

Oricum, cum a zis si Ben mai sus, poti face pe produs.ro o descriere scurta a produsului si a firmei cu un formular de comanda sau un link spre site-ul principal. Dar brandul conteaza mai mult!

Bafta!

Citat Postat în original de Costica Vezi Post
    Surfer-ul = potentialul client cauta PRODUSUL, nu COMPANIA. De cate ori trebuie sa va spuna marketerii ca pe clienti NU ii intereseaza compania? Ci doar produsul - si acesta prin prisma NEVOII pe care o satisface.
    Genul asta de "miopie" e o "boala" (din pacate) larg raspindita printre manageri si nu numai.

Frustrarea vine din acel click suplimentar pe care clientul este obligat sa il faca pentru a ajunge la ce il intereseaza de fapt. Si asta in timp ce el isi inchipuia ca gaseste la produs.ro, EXACT ce il intereseaza. Nu o descriere sterila si un link catre o firma care il poate furniza.
    Pe tine te intereseaza sa VINZI, nu sa citeasca potentialul client sectiunea "Despre Noi".

Buzzy este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th December 2006
    Posturi
    11
    Putere Rep
    0

Implicit

Preacher, aici ai atins un subiect care ma interesa foarte mult. Bineinteles, clientii sunt interesati de produs... dar compania de care vorbesc aici comercializeaza produse care sunt comercializate de alte FOARTE MULTE firme de "cartier" (si nu numai). DIFERENTA o face insa BRANDUL (companie-oras.ro, in cazul asta). Bineinteles ca si preturile sunt ceva mai mari, dar BRAND-ul trebuie sa fie cunoscut prin calitatea ireprosabila a serviciilor oferite, respectiv al produselor comercializate....

Si apoi nu vad cum ar fi frustrat user-ul... da cautare dupa "produs", gaseste "produs.ro", da click pe el si ajunge imediat pe companie-oras.ro, care are bineinteles sectiunile "produs", "contact", "oferta" s.a.m.d.

Gandesc oare prost "strategia" asta de marketing?

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Incercati sa vedeti un pic lucrurile dpdv al userului, nu al cunoscatorului de marketing sau seo.
    Dupa comportamentul userului poti crea marketingul si seo. Eu cred ca intr-o oare care masura e potrivita directia asta.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Costica este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th December 2006
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Sunt curios daca ne gandim la aceeasi definitie cand vorbim de "brand". Presupunand ca da, un brand puternic se construieste in timp. Strategiile de produs de si de brand ar trebui sa fie doua lucruri diferite - pentru ca ele sa aiba eficienta maxima.
    Oricum, sunt foarte multe variabile care intra in calcul si daca nu le stim cand avem discutia asta, nu facem altceva decat sa generalizam si sa teoretizam.
    O directie optima trebuie luata in principiu in functie de specificul produsului/serviciului.
    Revenind cat de cat la concret: companie-oras.ro e OK si contribuie la ridicarea brand-ului pe care il ai sau pe care vrei sa-l construiesti.
    produs.ro iar e OK pentru ca astfel potentialul client va gasi mai usor ceea ce vrea. Redirectarea de pe produs.ro spre companie-oras.ro este OK (in opinia mea) NUMAI daca redirectarea se face la companie-oras.ro/produs.

@Krumel: O strategie de marketing (bine facuta) nu poate fi "trasata" fara profilul clientului, orizontul de asteptari al acestuia etc. Asta este una dintre obligatiile unui marketer cand face o strategie de marketing: sa afle cine e clientul, cum gandeste, ce vrea, cat e dispus sa plateasca pentru acel produs/serviciu si unde il gaseste.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Nu m-am priceput niciodata la marketing, grafice, analize care prevad cataclisme sau succese si la aburit oamenii (nu e o acuza).

Stiu doar ca daca observi comportamentul unui om, iti poti da seama de multe lucruri. Cel putin %-ul de incertitudine se diminueaza.

Dar daca exista oameni priceputi..si mai bine.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th December 2006
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Nu m-am priceput niciodata la marketing, grafice, analize care prevad cataclisme sau succese si la aburit oamenii (nu e o acuza).

Stiu doar ca daca observi comportamentul unui om, iti poti da seama de multe lucruri. Cel putin %-ul de incertitudine se diminueaza.

Dar daca exista oameni priceputi..si mai bine.
    Oameni priceputi la? "aburit oameni"?
    Fara a intra in detalii: nu imi pot permite (ca merketer) sa fac o strategie consultand un singur om. Lucrez cu statistici construite pe un "esantion reprezentativ"
    E doar o impresie sau pe aici marketerii au "faima" avocatilor sau a dentistilor?

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Costica am specificat ca nu e o acuza.

Uneori cei care fac astfel de lucruri aburesc oameni. Probabil ti se pare absurd..mie in schimb nu mi se pare. Si imi exprim o parere.

Partea cu "daca observi comportamentul unui om" e o chestiune generalizata. Ma gandeam ca ai inteles. Nu am zis ca e deajuns un singur om ca sa faci o statistica.

E doar o impresie. Daca consideri postul meu ca un afront adus "marketrilor"...atunci unu din noi are o problema.

Eu cu "marketerii", tu probabil, cu "descifrarea mesajelor".

Dar chiar intentia mea nu a fost de a da un sut cuieva, ci doar mi-am exprimat o indoiala.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th December 2006
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Am inteles si nu am luat-o ca pe un afront sau acuza. Mai si glumeste lumea. Sintagma folosita mi s-a parut distractiva si am continuat ... intr-un spirit de gluma, nu de atac.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand doua domenii
    De robertorizo în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 21st June 2010, 16:39
  2. Un site, doua domenii
    De twainiack în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 30th March 2009, 09:11
  3. Un site - doua domenii
    De andrei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 9th March 2009, 21:18
  4. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th May 2008, 20:39
  5. Doua domenii pe acelasi site
    De dragoserv în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 24th August 2006, 00:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •