Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Un site, doua domenii

twainiack este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th March 2008
    Vârstă
    41
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit Un site, doua domenii

Salut! Am un domeniu .ro si un .com, voi folosi domeniu .com si doresc sa fac redirectionare de la cel .ro catre .com. Insa pe rotld nu sunt prea multe unelte, prin urmare am schimbat NS sa fie la fel ca la .com A trecut 24 de ore, azi vad domeniu.ro trimite catre information.com.

Am pus un .htaccess in host root pentru redirectionare 301 de la .ro la .com insa nu stiu ce relevanta are.
    As vrea sa stiu care e metoda cea mai eficienta de redirectionare ?

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Redirect 301 in htaccess.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th March 2008
    Vârstă
    41
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

am incercat ce zici tu, insa information.com nu este situl meu. Am pus NS corecte, nu stiu de ce nu ma directioneaza catre hostul meu?!
    Eventual incerc acum sa hostez free domeniu .ro si pun un fisier php redirect, cel mai simplu cred.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Pai pe .ro pune nameserverele ca si cum ai vrea sa pui un site online la aceasta adresa.
    Apoi pune redirect catre .com

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th March 2008
    Vârstă
    41
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

da mersi, asa am si facut acum am aflat de ce nu merge.
    Am luat hosting recent de la Hostgator iar dupa cum scrie la Hatchling este permis doar un singur domeniu, si nici un parked domain (din ceea ce inteleg mai multe domenii ti-ar permite sa hostezi mai multe situri iar parked domain sa ai redirect?!). Pentru 1$ in plus cred ca merita un upgrade.

Mi se pare interesant cum creste costul in functie de preferinte, cred ca o sa fie mai rentabil la un moment dat sa-l hostez local. As fi facut asa daca as fi avut IP static, insa custom dynamic DNS exista doar contra cost.
    Ultima modificare făcută de twainiack; 20th March 2009 la 16:58.

BladHaund este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    30th October 2006
    Vârstă
    45
    Posturi
    159
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de twainiack Vezi Post
    da mersi, asa am si facut acum am aflat de ce nu merge.
    Am luat hosting recent de la Hostgator iar dupa cum scrie la Hatchling este permis doar un singur domeniu, si nici un parked domain (din ceea ce inteleg mai multe domenii ti-ar permite sa hostezi mai multe situri iar parked domain sa ai redirect?!). Pentru 1$ in plus cred ca merita un upgrade.

Mi se pare interesant cum creste costul in functie de preferinte, cred ca o sa fie mai rentabil la un moment dat sa-l hostez local. As fi facut asa daca as fi avut IP static, insa custom dynamic DNS exista doar contra cost.
    Confunzi redirectarea cu parcarea unui domeniu.

Dupa cum ti-a scris si cineva mai sus, redirect cel mai corect si SE friendly se face din .htaccess, redirect 301. Nu ai nicio treaba cu nameserverele. Daca ai hosting undeva pentru domeniul .ro si poti sa editezi .htaccess, ai posibilitatea sa faci redirectionarea catre ce site vrei tu, dar utilizatorul va observa ca este redirectat.

Redirectarea in .htaccess se face asa:
    Cod:
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTP_HOST} numedomeniu\.ro [NC]
    RewriteRule (.*) http://www\.numedomeniu\.com/ [R=301,L]
    Nu ai cum sa parchezi pe hostul tau un domeniu care nu este al tau, pur si simplu fiindca nameserverele acelui domeniu nu trimit catre hostul tau. Si parked domain nu inseamna ca poti sa faci redirectare, ci inseamna ca poti sa accesezi domeniul principal folosind numele domeniului parcat, dar transparent pentru utilizator.

Daca ai domeniul principal xyz.ro si pe el parchezi domeniul abc.ro, atunci utilizatorului care tasteazin bara de adrese http://www.abc.ro/pagina.html ii va fi servit http://www.xyz.ro/pagina.html, fara ca utilizatorului sa ii apara in bara www.xyz.ro/pagina.html

La redirect (301 sau de alta natura) utilizatorul este pur si simplu trimis direct pe site-ul xyz.ro.

Pe de alta parte, daca ai DNS management pentru domeniul tau .ro, poti sa folosesti si alte metode de redirectare, de exemplu sa pui o inregistrare CNAME catre domeniul unde vrei sa redirectezi, desi pot sa apara probleme, in functie de cum este configurat hostul catre care redirectezi.

Parked domain, de altfel, functioneaza similar cu metoda de mai sus, folosind CNAME records.

Daca nu ai nevoie de redirectionare transparenta pentru utilizator, recomand metoda cu 301 din .htaccess, deoarace este cu transfer de PageRank.
    Ultima modificare făcută de BladHaund; 21st March 2009 la 23:25.

horex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    78
    Putere Rep
    0

Implicit mai mutle domenii

Sa inteleg ca cea mai buna metoda cand ai mai multe domenii care vrei sa pointeze catre acelasi site este redirectarea prin htaccess in loc de cea prin ServerAlias. Am inteles bine? Ideea sa nu te bage google la duplicate content

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand doua domenii
    De robertorizo în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 21st June 2010, 16:39
  2. Un site - doua domenii
    De andrei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 9th March 2009, 21:18
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th May 2008, 20:39
  4. Doua domenii, un site
    De Buzzy în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 15th December 2006, 12:57
  5. Doua domenii pe acelasi site
    De dragoserv în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 24th August 2006, 00:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •