Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Continutul ascuns in structura HTML ajuta la SEO?

Afișare hibrid

zuuup este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    12th October 2013
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    96
    Putere Rep
    30

Implicit Continutul ascuns in structura HTML ajuta la SEO?

Detin un site care nu are altceva pe homepage decat link-uri spre pagini interoare precum: categorii de produse, rezultatele cautarii pentru keyword-uri populare si un set de produse populare. Desi am facut putin link building spre root nu am reusit sa obtin o imbunatatire semnificativa in SERP pentru un set predefinit de keyphrases. Din cunostintele mele SEO unul dintre motive ar putea fi continutul "slim" de pe homepage, asa ca am rugat un prieten sa redacteze un articol bine optimizat pe keyphrase-urile pentru care s-a facut linkbuilding.

Pentru ca in momentul de fata nu am resurse pentru a integra articolul in design-ul homepage-ului m-am gandit sa inserez articolul in pagina si sa-l ascund din CSS. Intrebarea este daca continutul ascuns in DOM ajuta dpdv seo sau nu? Inrebare similara: Linkurile inbound ascunse din css(display:none) ajuta la seo? Din moment ce google indexeaza si linkurile inserate cu javascript (vezi widget-ul lui Puthre) sunt sanse sa interpreteze si codul CSS?

Pozitia articolului in documentul HTML conteaza? E indicat sa pun imediat dupa <body> sau e in regula si dupa linkurile interoare?

Da, inainte sa postez am cautat pe forum dar nu am gasit nimic relevant.

aliens este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    215
    Putere Rep
    41

Implicit

Ascunderea continutului in scopuri SEO incalca principiile Google si poate duce la o penalizare: https://support.google.com/webmaster...er/66353?hl=en

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    12th October 2013
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    96
    Putere Rep
    30

Implicit

Mersi pentru raspuns.

Orice incercare de a influenta SERP incalca Webmaster Guidelines, pe de alta parte in articolul dat de tine nu apare nicaieri ca vei fi penalizat ci doar faptul ca nu e recomandat.

Oricum exista numeroare portite de a face acest lucru conform WMT guidelines, Exemplu: pun un link undeva pe homepage(footer?) care deschide articolul intr-un dialog/colorbox/popup.

Asumand riscurile de penalizare: Intrebarea este daca ajuta continutul ascuns la seo sau nu? si daca google poate detecta daca continutul este ascuns sau nu.
    Ultima modificare făcută de zuuup; 23rd December 2013 la 16:02.

aliens este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    215
    Putere Rep
    41

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de zuuup Vezi Post
    Mersi pentru raspuns.

Orice incercare de a influenta SERP incalca Webmaster Guidelines, pe de alta parte in articolul dat de tine nu apare nicaieri ca vei fi penalizat ci doar faptul ca nu e recomandat.

Oricum exista numeroare portite de a face acest lucru conform WMT guidelines, Exemplu: pun un link undeva pe homepage(footer?) care deschide articolul intr-un dialog/colorbox/popup.

Asumand riscurile de penalizare: Intrebarea este daca ajuta continutul ascuns la seo sau nu? si daca google poate detecta daca continutul este ascuns sau nu.
    Nici in cadrul paginii de "Link schemes" nu este mentionat faptul ca vei fi penalizat. Insa in cadrul listei de actiuni (penalizari) manuale este inclusa si cea pentru hidden text.

In principiu orice continut in pagina te poate ajuta, iar Google poate detecta in general daca este ascuns sau nu. Ideea e ca, daca Google intelege deja despre ce e vorba pe pagina respectiva, mai mult continut nu te va ajuta neaparat.
    Ultima modificare făcută de aliens; 23rd December 2013 la 17:13.

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Poți ascunde textul dacă dai userului posibilitatea să-l afișeze - pui și tu discret elementul/butonul care permite afișarea.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    12th October 2013
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    96
    Putere Rep
    30

Implicit

Multumesc pentru ajutor. Am inteles cum sta traba. Am adaugat articolul pe homepage si am adaugat si un link in footer care afiseaza articolul intr-o fereastra.

Ca sa fie si mai clara treaba pentru google, am adugat un link intern <a href="#home-article">Link articol</a> pe butonul care afiseaza articolul si un <a name="home-article"></a> la inceputul articolului.

Simt nevoia sa precizez urmatoarele pentru cei care vor sa procedeze la fel ca mine si pentru a nu fi acuzat de black/grey SEO sau keyword spamming:

1.) Continutul adaugat este unic
    2.) Continutul nu este spam ci descrie ce face proiectul, e text human readable
    3.) Apare exclusiv pe homepage si nu sitewide

O sa revin cu rezultate dupa ce se indexeaza continutul adaugat pe homepage.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cod Adsense ascuns din css
    De Alex Dumitru în forumul Adsense
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 24th November 2013, 16:22
  2. Backlink ascuns
    De kestor în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 16th September 2013, 01:33
  3. text ascuns
    De Bogdan Citoiu în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 30th January 2008, 21:36
  4. program de ascuns ip
    De danubius în forumul Utile
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 5th January 2008, 01:52
  5. Doorway pages + Text ascuns SEO 2in1
    De Solf în forumul SPAM made in .RO