Buna ziua,
As avea nevoie de ajutorul vostru legat de un site. Ma simt intr-un punct mort.
Se da domeniul si site-ul limbistraine.net realizat in 2006.
Firma care detine site-ul realizeaza cursuri de limbi straine.
Keywords de interes sunt: cursuri limba germana, cursuri limba rusa, cursuri limba franceza, italiana etc. In general: "curs/cursuri + limba".
Pana in 2010-2011 a iesit pe google pe prima pagina (10 pozitii) dupa cam toate cuvintele cheie, pt. multe chiar pe prima pozitie.
Deodata a inceput sa coboare. Nu stiu daca treptat sau dintr-o data.
Ideea este ca in 2012 deja nu se mai gasea in primele 50 de pozitii dupa niciun cuvant. Site-ul a fost facut cum se faceau la inceputul anilor 2000 cu tabele, inclusiv lucruri penalizabile de google (pagini doar cu keywords si linkuri, retele de pagini fara continut etc).
In 2012, in acel moment am refacut complet site-ul (este cel actual) si am evitat orice spam, cuvinte cheie aiurea, linkuri peste linkuri etc. Am incercat sa-l facem cat mai corect, continut corect si validat dupa toate standardele w3c, cu sitemap, fara flash-uri si alte chestii etc etc. Gwt nu da nicio eroare, toate paginile sunt indexate.
Dupa cateva luni site-ul a ramas la fel, nu a crescut de loc.
Am scris la google 'reconsideration request', ne-am cerut scuze daca ceva a fost gresit, sa ne spuna exact si reparam etc.
Am primit raspuns personalizat ca site-ul este ok, nu a fost dez-indexat sau pe vreo lista neagra, nu exista vreo penalizare manuala si ca asta e.
A mai trecut 1 an si la fel. Acum 2 luni am mutat domeniul din limbistraine.net in limbistraine.eu sa scap de orice istorie negativa. Continutul e la fel, limbistraine.net nu mai exista insa.
La fel nicio schimbare.
Ciudat este ca in yahoo, bing etc iese pe primul loc sau in primele 10 pozitii dupa cuvinte cheie gen "curs limba rusa" iar in google pe pozitia peste 50-60.
Ceva nu este ok, concurenta nu e mare, site-ul nu o fi cel mai bun, dar nici chiar asa.
Daca m-ati putea ajuta cu ceva, poate stiti ce trebuie facut.
Inclusiv daca cineva are informatii concrete despre problema si cum se rezolva poate fi angajat contra-cost.
Multumesc
Dan Ionescu

Răspunde cu citat