Cum e mai bine sa am ceva.domeniulmeu.ro sau domeniulmeu.ro/ceva/ ?
Cum e mai bine sa am ceva.domeniulmeu.ro sau domeniulmeu.ro/ceva/ ?
Pai cred ca ceva.domeniul.meu, ca apare ca site separat si il poti promova ca atare.
Am un magazin online de Cosmetice romanesti si un portal de Afaceri
ok... mai am o nelamurire.
Daca aleg varianta cu subdomeniu (ceva.domeniulmeu.ro), vizitatorii primiti pe acest subdomeniu presupun ca nu se vor aduna la cei primiti pe domeniulmeu.ro si ca va fi ceva independent ?
Daca aleg varianta cu domeniumeu.ro/ceva/ presupun ca vizitatorii se cumuleaza .
Daca gresesc va rog sa ma corectati.
Multumesc anticipat.
La varianta cu subdomeniu, daca vrei sa se acumuleze in trafic.ro, pui bannerul de la trafic si pe subdomeniu. Dar poti sa-i acumulezi si separat, inregistrand 2 siteuri diferite.
Am un magazin online de Cosmetice romanesti si un portal de Afaceri
Ambele pot fi utile. Daca numarul de "ceva"-uri este unul mic, e ok sa folosesti, de exemplu sa folosesti subdomenii pentru cateva "servicii mari" oferite de firma ta, de exemlu gazduite.domeniul-meu.ro, optimizare.domeniul-meu.ro .
Insa singurul avantaj pe care ti-l ofera stilul asta e domenii/subdomenii e ca iti permite promovarea distincta a subdomeniilor, putand astfel sa ai probabil mai multe aparitii in directoarele web.
Pe de alta parte, avantajul asta devine infim in comparatie cu efortul pe care trebuie sa-l depui pentru a promova serios un domeniu. Mai mult decat atat, daca acele subdomenii sunt legate, lasandu-le ca si subdirectoare, poti colecta mai mult continut si de aici sa obtii o nota mai buna pentru site-ul tau (si nu ma refer aici doar la PageRank).
Daca intentionezi sa ai foarte multe sectiuni (subdomenii sau subdirectoare), sfatul meu e sa folosesti subdirectoare. Asta pentru ca dupa aparitia site-urilor cu 5 miliarde de pagini, Google s-a invatat minte, si aplica filtre pentru astfel de site-uri. Bineinteles, si varianta asta ramane inca in picioare, atata vreme cat numarul de subdomenii nu creste de pe o zi pe alta, si nu atrage atentia filtrelor de spam.
In alta ordine de idei, daca intentionezi sa ai mai multe subdomenii pentru a le link-ui intre ele, pot sa-ti spun de pe acum ca e o idee proasta, deoarece valoarea link-urilor nu va fi una foarte mare, din cauza ca vor fi probabil pe acelasi IP, etc. Cel putin nu la inceput. Probabil ca in timp ce link-urile vor dobandii ceva vechime, va creste si valoarea lor.
Si pentru ca in timp ce scriam raspunsul asta am vazut si intrebarea despre trafic.ro, pot sa-ti spun ca daca apelezi la subdomenii iti va fi greu sa tii up2date setarile din trafic.ro cu subdomeniile existente. Plus ca probabil exista o limita de domenii alternative pentru fiecare site din trafic.ro
Pentru partea acesta cu subdomenii vs directoare ma interesa pentru un portal al unui oras si ma intrebam cum e mai bine turism.portaloras.ro sau portaloras.ro/turism/ si numarul de directoare/subdomenii ar creste in timp dar nu foarte mult....
Poti folosi in acest caz subdirectoare. Dar foloseste-le cu grija, si mai ales cu cap.![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)