Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Headerul este plin de informatii. Cum afecteaza asta indexarea unei pagini?

Afișare hibrid

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    49

Question Headerul este plin de informatii. Cum afecteaza asta indexarea unei pagini?

Sper ca m-am exprimat cat de cat bine in titlu, daca nu, detaliez:

Sa zicem ca am un website. La inceputul fiecarei pagini din acel site (in header, chiar la inceputul siteului) am o bara de meniu, insa ceva mai complexa, meniu de genul drop-down dar care contine informatii foarte bogate (text, imagini si linkuri catre alte sectiuni ale siteului).

E ceva de genul cum e pe Gazeta Sporturilor :: GSP.ro :: Site-ul de sport nr.1 din Romania (daca puneti mouse-ul pe meniul orizontal de sus, pe "Fotbal", "International", etc...)

Problema care mi-o pun este aceea ca, pana sa ajunga robotul Google la textul / continutul propriu-zis al paginii, da peste foarte multe informatii ce nu au legatura cu acea pagina.

Mai mult de atat, categoriile din meniul de sus vor duce catre sectiuni separate ale siteului, ce au fiecare un subiect total diferit intre ele. (de ex: anunturi, stiri, articole...)

Mai mult de atat, informatiile din header se modifica mereu (de exemplu: meniul de stiri va avea un sumar din ultimele stiri etc...)

Cum credeti ca influenteaza acest lucru indexarea si pozitionarea in rezultate a paginilor siteului? Sa fie o problema mare pt Google ca sa isi dea seama care e continutul corect al acelei pagini? Sau o sa fie o prea mare "varza" in codul siteului si prea multe informatii ce nu au legatura cu continutul paginii?

De exemplu am pagina "horoscop zilnic rac".... pana sa ajunga crawler-ul Google la textul legat de horoscop rac, parcurge o gramada de text care nu are nicio treaba cu horoscopul, si care se gaseste la inceputul paginii.

Sa renunt la ideea unui astfel de meniu nu vreau, pt ca vreau sa ofer utilizatorului sa navigheze mult mai simplu prin tot siteul si sa ofer accesul imediat la alte informatii.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    65

Implicit

Din cate stiu, chiar daca un meniu apare sus, in header, linia de cod poate sa apara mai jos, respectiv dupa textul relevant. Cum e la table, textul e citit pe coloana, de sus pana jos. Vezi in google webmaster tools simulatorul de spider.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

raxiro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    2nd November 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    73
    Putere Rep
    29

Implicit

Eu zic ca nu are importanta si il poti folosi linistit. Google interpreteaza dom-ul html, adica daca tot meniul tau din pagina, este reprezentat ca o linie in browser, google stie asta chiar daca in sursa are 2 pagini de text.
    @1nesco - eu stiam ca tabelul e afisat cand e citit tot(intregul tabel), me refer cum citeste un browser acel tabel. De aici diferenta intre tabele si div-uri.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Viteza de incarcare a unei pagini
    De Catalin Andrei Bunduc în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 7th June 2012, 18:58
  2. avertismentele unei pagini
    De cris în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 14th May 2011, 02:12
  3. redirectionare 301 cu exceptia unei pagini
    De Sorin.V în forumul Server side
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 3rd November 2010, 17:11
  4. Eliminarea unei pagini seofriendly
    De kuerten în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 3rd October 2008, 19:53
  5. Rewrite afecteaza indexarea?
    De attempt în forumul Google