Sper ca m-am exprimat cat de cat bine in titlu, daca nu, detaliez:
Sa zicem ca am un website. La inceputul fiecarei pagini din acel site (in header, chiar la inceputul siteului) am o bara de meniu, insa ceva mai complexa, meniu de genul drop-down dar care contine informatii foarte bogate (text, imagini si linkuri catre alte sectiuni ale siteului).
E ceva de genul cum e pe Gazeta Sporturilor :: GSP.ro :: Site-ul de sport nr.1 din Romania (daca puneti mouse-ul pe meniul orizontal de sus, pe "Fotbal", "International", etc...)
Problema care mi-o pun este aceea ca, pana sa ajunga robotul Google la textul / continutul propriu-zis al paginii, da peste foarte multe informatii ce nu au legatura cu acea pagina.
Mai mult de atat, categoriile din meniul de sus vor duce catre sectiuni separate ale siteului, ce au fiecare un subiect total diferit intre ele. (de ex: anunturi, stiri, articole...)
Mai mult de atat, informatiile din header se modifica mereu (de exemplu: meniul de stiri va avea un sumar din ultimele stiri etc...)
Cum credeti ca influenteaza acest lucru indexarea si pozitionarea in rezultate a paginilor siteului? Sa fie o problema mare pt Google ca sa isi dea seama care e continutul corect al acelei pagini? Sau o sa fie o prea mare "varza" in codul siteului si prea multe informatii ce nu au legatura cu continutul paginii?
De exemplu am pagina "horoscop zilnic rac".... pana sa ajunga crawler-ul Google la textul legat de horoscop rac, parcurge o gramada de text care nu are nicio treaba cu horoscopul, si care se gaseste la inceputul paginii.
Sa renunt la ideea unui astfel de meniu nu vreau, pt ca vreau sa ofer utilizatorului sa navigheze mult mai simplu prin tot siteul si sa ofer accesul imediat la alte informatii.

Răspunde cu citat