Google obisnuieste sa depuncteze directoarele si in ce priveste PR public. Am observat de multe ori la lansarea unor situri noi, diferente mari intre siturile de continut si directoare, in ce priveste pagerank-ul, pentru IBL-uri similare. Nu este o regula absoluta, dar se intampla foarte frecvent. In experienta personala, s-a intamplat in 4 cazuri din 5.
Referitor la aspectul 'bizar', si asta se intampla destul de des in cazul directoarelor. Am intalnit doua situatii. Prima ar fi cazul de '302 hijacking'. Nu stiu daca Google a reparat aceasta situatie in prezent (in totalitate) dar este oricum indicat sa folosesti un 301 redirect si nu un 302 pentru redirectare catre pagini externe.
In al doilea caz, pagina din director beneficiaza de o popularitate mai mare, sau este mai bine 'optimizata' decat pagina originala - oricat de putin probabil ar parea lucrul asta. Multe situri sunt ne-optimizate si au foarte putine IBL-uri, si uneori se intampla ca situl respectiv sa fie eliminat ca duplicat sau depunctat, comparativ cu pagina din director. Siuatia e destul de comuna, in opinia mea. Fireste, proprietarul sitului respectiv poate opta pentru eliminarea inregistrarii respective din director.

Răspunde cu citat