Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: .com sau .blogspot.com?

Afișare hibrid

negue este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th April 2011
    Locaţie
    Suceava
    Vârstă
    45
    Posturi
    10
    Putere Rep
    0

Question .com sau .blogspot.com?

Conteaza pentru Google daca siteul/blogul e pe domeniu propriu sau pe platforma blogger? Conteaza mai mult decat calitatea articolelor?

De asemenea, daca stiti, afecteaza potentialele castiguri din AdSense faptul ca ai site gratuit pe blogspot?

Multumesc.

Paula este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Locaţie
    Vaslui
    Posturi
    49
    Putere Rep
    28

Implicit

Din cate stiu eu nu conteaza si nu afecteaza cu nimic. In primul rand articolele tale trebuie sa aibe continut unic, iar Adsense nu plateste in functie de domeniu, ci in functie de pozitia si dimensiunea banner-ului pe site.

John este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    30th March 2011
    Posturi
    965
    Putere Rep
    37

Implicit raspuns

1. SpecialBody, ai spus ceva gresit. Adsense plateste in functie de nisa site-ului, iar cu cat ai mai multi vizitatori care vor da click pe bannere de tip text sau imagine, cu atat vei avea de castigat mai mult. Fie ca ai plasat un banner 468 x 60, fie 300 x 250, castigul pe click o sa fie acelasi. Suma se schimba in functie de advertiser: unii platesc mai bine, altii mai prost.

2. Bineinteles, daca aduci continut unic si de calitate, domeniul mi se pare irelevant. Spre exemplu, Google vede bine si blogurile de pe wordpress[.]com atata timp cat vin cu un continut interesant pentru cititori si nu obtinut prin metoda copy/paste.

3. Nu afecteaza cu nimic castigurile din Adsense faptul ca ai un blog pe blogspot[.]com, dar eu iti recomand un .com daca doresti sa inspiri seriozitate si credibilitate.

valentino este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    28th March 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    38
    Posturi
    667
    Putere Rep
    33

Implicit

Pentru credibilitatea ta, ia domeniu .com
    Pentru pozitii mai bune si crestere mai rapida la cautari pe google, ia blogspot. Cel putin asta am observat eu ca se intampla

Radu.R este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    27th February 2011
    Locaţie
    Satu Mare
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de valentino Vezi Post
    Pentru credibilitatea ta, ia domeniu .com
    Pentru pozitii mai bune si crestere mai rapida la cautari pe google, ia blogspot. Cel putin asta am observat eu ca se intampla
    Sunt de aceasi parere cu tine. Am observat si eu acelasi lucru, de multe ori google ajuta un blog NOU in blogspot in indexare sau in SERPs. Dar atunci cand ai un domeniu .com, gazduire asigurata de la un provider de incredere cred ca poti sa depasesti fara probleme blogspot (Bine inteles, aici vorbim iar de calitatea articolelor pe care le vei publica). Dar per total ca un "New Bie" sa mergi pe blogspot inseamna un mic avanjat oferit de google, dupa cateva luni acel avantaj nu se mai simte (Asta daca incepi cu .com) .

raluca este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd February 2011
    Posturi
    112
    Putere Rep
    29

Implicit

Intr-adevar pentru credibilitate as recomanda .com. Cat despre blogspot, am avut in trecut un blog pe care am ales sa-l pun pe blogspot gandindu-ma ca e al lui google si clar o sa-i placa lu' google de blogul meu: aiurea! Dupa care am aflat ca wordpress este mult mai fain si optimizat, dar momentul deja trecuse.

staycu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    30th December 2010
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    274
    Putere Rep
    28

Implicit

Si eu iti recomand cu incredere un .COM deoarece pe langa cele enumerate mai sus, ai si mai mult spatiu de miscare si aici ma refer la FTP, transfer fisiere, lucrul pe server, poti incerca mult mai multe lucruri atunci cand ai un domeniu + un hosting.
    Regards.
    Ofer servicii de Grafica si Design Publicitar in Corel Draw.

coco_ro este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th June 2007
    Posturi
    50
    Putere Rep
    0

Implicit

blogspotul e bun pt backlink-uri, sa iti faci reclama la domeniu... dar vezi pe .com esti proprietar, pe blogspot nu... parerea mea, doar pt backlink-uri, foloseste blospotul, cateva articole relevante pt domeniul .com si ceva promovare catre blogspot, altfel mi se pare inutil..

Pato Basil este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    5th January 2011
    Posturi
    56
    Putere Rep
    28

Implicit

daca ai de gand sa lansezi un proiect serios, de durata, in care sa te implici mai bine optezi pentru un domeniu si nu pentru un subdomeniu. Fiindca Domeniul iti apartine si pe viitor vei putea sa jonglezi mult mai bine si frumos cu el! Daca e ceva asa treaca mearga, sa va cum e poti sa incerci pe blogspot...

dorianbnt este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit

Si eu iti recomand un domeniu .com. Daca vrei ceva de calitate iti trebuie domeniul tau. Este adevarat ca la inceput o sa iti indexeze mai usor si mai bine un blogspot, dar pentru o perioada mai indelungata nu exista avantaje. Din contra, subdomeniile sunt vazute mai prost in motoarele de cautare fata de domeniile radacina

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Linkuri de pe blogspot.com?
    De marcos29 în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 13th July 2009, 09:05
  2. Despre Blogspot si seo
    De florin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th February 2007, 21:27
  3. blogspot
    De misu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 12th September 2006, 12:47
  4. Blogspot Down
    De florin în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 24th July 2006, 20:40
  5. Blogspot
    De florin în forumul Bar, lobby...