Salut,
M-am apucat de optimizarea unui magazin online ce are deja ceva vechime (in jur de 3 ani). Onpage site-ul era varza, fara nici cea mai mica idee de SEO. L-am luat la mana si aproape am terminat cu optimizarea pentru produsele din componenta. Am trimis sitemap-ul la Google dar acesta nu se prea grabeste sa vina sa indexeze produsele.
Ca si linkuri site-ul nu sta foarte bine, multe linkuri de pe un site partener, postat pe acelasi server, linkuri de pe forumuri si cateva linkuri provenite din directoare (vreo 20) etc.
As vrea sa incep o campanie de inscriere in directoare, in paralel cu una de linkbuilding din alte surse, fara sa exagerez (cateva linkuri pe zi). Site-ul este bine pozitionat pentru cateva keyworduri bune. Intrebarea este urmatoarea: este posibil ca demararea unei astfel de campanii (ma refer la directoare) sa destabilizeze site-ul sau sa ii atraga o depunctare, tinand cont ca dupa o perioada lunga, incep brusc sa apara linkuri catre el ? In general am lucrat cu site-uri luate de la zero iar cu un astfel de site nu prea stiu cum sa procedez ca sa nu "stric" ceva.