Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Intrebare indexare categorii in Wordpress

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Question Intrebare indexare categorii in Wordpress

Dezvolt un site in Wordpress. Am instalat pluginul All-in-One-Seo-Pack si as avea nevoie de o lamurire. Tema aleasa ma "forteaza" sa pun cate un post in fiecare categorie pentru a avea meniul functional.

Practic userul intra pe site, da click pe oricare dintre butoanele meniului - butoane care il duc practic pe categorie (cu un post in ea). La prima vedere el poate crede ca a intrat pe postul X de fapt intrand in categoria care contine postul.

Intrebarea mea e legata de continutul duplicat - eu voi avea posturile cu exact acelasi continut ca si categoria. Am pus noindex pe categorii astfel incat sa fie indexate doar posturile. As vrea sa stiu daca aceste categorii neindexate pot aparea ca si continut duplicat.
    Ultima modificare făcută de Nichita; 12th November 2009 la 16:22.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Implicit

Daca aiultima varianta de All-in-One-Seo-Pack seteaza el acolo canonical la posturi si teoretic nu ar trebui sa ai probleme.

Eu, pe blogul meu, am ales urmatoarea solutie:

Nu am categorii, dar am taguri, care sunt tot cam la fel. Revenind, orice articol scriu, folosesc tagul "more". Si astfel, pe pagina de taguri, o sa apara cateva fragmente din fiecare articol.
    Textul complet apare doar in pagina articolului.
    Pana acum nu am avut probleme.

Bine, ideea e ca, macar in timp, sa ai mai multe articole in cate o categorie. nu fiecare categorie cu cate un singur articol. Asa devine "dubios".
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Citat Postat în original de Seinfeld Vezi Post
    Nu am categorii, dar am taguri, care sunt tot cam la fel. Revenind, orice articol scriu, folosesc tagul "more". Si astfel, pe pagina de taguri, o sa apara cateva fragmente din fiecare articol.
    Textul complet apare doar in pagina articolului.
    Pana acum nu am avut probleme.
    La mine textul apare complet si in categorie. Este setat deja canonical url.
    Citat Postat în original de Seinfeld Vezi Post
    Bine, ideea e ca, macar in timp, sa ai mai multe articole in cate o categorie. nu fiecare categorie cu cate un singur articol. Asa devine "dubios".
    Voi avea un singur post in categorie...
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Implicit

5000 de posturi cu 5000 de categorii?

Eu zic ori sa schimbi tema ori sa umbli putin pe la ea ca sa nu te mai oblige sa ai cate o categorie pentru fiecare post. Sau macar grupeaza si tu articolele asemanatoare in categorii mai generale.

Solutii sunt. Ideea sa ai pentru fiecare articol cate o categorie separata mi se pare cam stupida. Si inutila.
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Uite, pun si linkul (sper sa nu se considere reclama), ca sa iti faci o parere de ce vreau sa pun un singur post / categorie. Daca dai click pe titlului esti dus pe postul propriu zis, in rest navighezi doar pe categorii.
    Vor fi in jur de 60 posturi in total...

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    643
    Putere Rep
    34

Implicit

Publica articolele ca pages in loc de posts, si adauga manual link-urile exact acolo unde vrei sa apara modificand direct fisierele templateului.
    Citat Postat în original de ganditorul_2003 Vezi Post
    Am pus noindex pe categorii astfel incat sa fie indexate doar posturile.
    Vei avea mari probleme cu indexarea daca articolele nu au link-uri de pe prima pagina sau din continutul altor articole.
    Ultima modificare făcută de alinalin0; 10th November 2009 la 15:53.

Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Citat Postat în original de alinalin0 Vezi Post
    Publica articolele ca pages in loc de posts, si adauga manual link-urile exact acolo unde vrei sa apara modificand direct fisierele templateului.

Vei avea mari probleme cu indexarea daca articolele nu au link-uri de pe prima pagina sau din continutul altor articole.
    Probleme cu indexarea nu sunt, in sensul ca 90% dintre posturi sunt indexate deja (site-ul e nou 2-3 saptamani).

Daca in loc de articole pun pagini, nu imi apar in meniurile drop-down ci in partea de sus, unul langa altul, si nu as vrea sa modific modul de utilizare al site-ului.

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    643
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de ganditorul_2003 Vezi Post
    Probleme cu indexarea nu sunt, in sensul ca 90% dintre posturi sunt indexate deja (site-ul e nou 2-3 saptamani).

Daca in loc de articole pun pagini, nu imi apar in meniurile drop-down ci in partea de sus, unul langa altul, si nu as vrea sa modific modul de utilizare al site-ului.
    Modifica tu template-ul astfel incat sa apara, nu e mare lucru, bagi cateva link-uri manual.

Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Multumesc pentru sfaturi tuturor, in special lui @alinalinO pentru ajutorul dat la modificarea temei. Voi posta tema modificata in 2-3 zile - voi face totul local pentru ca apoi sa o mut online cu tot cu modificari.

EDIT: Am facut modificarile astazi.
    Ultima modificare făcută de Nichita; 11th November 2009 la 09:50.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. intrebare indexare google
    De Lupanu în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 31st July 2010, 18:15
  2. ajutor wordpress categorii
    De Krm în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 6th May 2010, 02:46
  3. Indexare categorii / taguri Wordpress ?
    De Nichita în forumul Continut web
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 27th April 2010, 18:27
  4. Intrebare de Wordpress
    De silcamataru în forumul Server side
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th March 2010, 14:46
  5. Intrebare in legatura cu indexare fisierelor XML
    De papu123 în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th January 2008, 04:38

Permisiuni postare