Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 27

Subiect: Indicatori performata SEO

xcoder este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    27th February 2007
    Posturi
    28
    Putere Rep
    35

Implicit Indicatori performata SEO

Am un site pe care vreau sa-l incredintez cuiva sa-l optimizeze.

As dori sa stiu ce indicatori de performanta pot urmari astfel incat sa stiu ca omul lucreaza, ca se intampla ceva.

Exemplu: In momentul de fata sa zicem pt cuvantul xxxx sunt pe locul 50 la cautari google.
    Ce ar insemna ca dupa 2 luni sa fiu pe locul 20 sa zic ?

Omul imi cere x bani/lunar, pe care sunt dispus sa-i platesc insa vreau sa existe si rezultatele. Cum pot sa urmaresc ca activitatea lui aduce rezultate ? E de ajuns sa urmaresc ca numarul vizitatorilor creste ? Sa zicem ca situl are acum o medie de 600 useri/zi. Ce crestere ar insemna o crestere buna ? In cat timp trebuie sa astept rezultatele ?

Multumesc si astept raspunsuri de la cei cu mai multa experienta decat mine.

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    42

Implicit

Un SEO priceput o sa iti faca o analiza initiala de vizitatori, de pozitii pe cuvinte cheie. Il poti verifica cerandui rapoarte saptamanale care el le poate extrage din Google Analytics, GWT, Webalizer etc

Cand incepi proiectul iti pui un anumit target, primele 5 locuri pentru cuvantul x, crestere cu 20% trafic organic (in functie de ce ai negociat cu el).

Totul e masurabil, trebuie doar sa ceri sa iti prezinte el cateva rapoarte. Eu de obicei merg mai deep in discutie si prezint rapoarte saptamanale cu pasii ce i-am facut, gen:

1. 2 articol publicate
    2. 1 actualizare in blog
    3. creat profil in slideshare + 2 prezentari
    .....
    etc
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    27th February 2007
    Posturi
    28
    Putere Rep
    35

Implicit

OK, am inteles ce vrei tu sa zici Marius, omu poate face treaba cantitativ vorbind. Insa eu vreau ca lucrurile sa fie si calitative.

Poate ca omul a muncit, nu zic nu ... insa vreau sa stiu:
    - daca acum am 600 vizitatori/zi e un lucru ok peste 2 luni sa am 900 ? (pot cere asta ?)
    - daca acum am pr 3 la urmatorul update e mult/putin sa am 4/5 e asta un indicator ?
    - daca acum sunt pe locu 50 la cuv xxxx peste 1 luna sa fiu pe locul 20 la acelasi cuvant ?

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    44
    Posturi
    490
    Putere Rep
    38

Implicit

-Poti cere vizitatori dar el trebuie sa aduca vizitatori din cautari organice.
    -Mi se pare absurd sa discutati de page rank.
    -Da poti cere asa ceva, si in functie de concurenta va cere pret.

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    27th February 2007
    Posturi
    28
    Putere Rep
    35

Implicit

@attempt - faza cu PR era un exemplu.

Eu vreau numai sa stiu pe ce sa ma bazez cand negociez cu omul, cand stabilim obiectivele pe care el trebuie sa le atinga pentru a fi si eu multumit de rezultate si el multumit de plata. Si asta fara a intrece limitele de genul "vreau in 1 sapt sa fiu primul la urmatoarele 20 cuvinte" .

Nu vreau sa fiu absurd, insa vreau sa urmaresc ca lucrurile merg.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de xcoder Vezi Post
    @attempt - faza cu PR era un exemplu.

Eu vreau numai sa stiu pe ce sa ma bazez cand negociez cu omul, cand stabilim obiectivele pe care el trebuie sa le atinga pentru a fi si eu multumit de rezultate si el multumit de plata. Si asta fara a intrece limitele de genul "vreau in 1 sapt sa fiu primul la urmatoarele 20 cuvinte" .

Nu vreau sa fiu absurd, insa vreau sa urmaresc ca lucrurile merg.
    Tu ii fixezi obiectivele (prima pagina/a doua pagina/etc. pt un anumit kw sau pt mai mult), el iti fixeaza preturile in functie de concurenta, de volumul de munca, etc. E simplu. Daca tie iti convine suma, si iti recuperezi investitia intr-o perioada decenta de timp (sa nu ajungi pe primul loc pentru o suma pe care nu o recuperezi anul asta sa zicem, pentru ca nu se merita), accepti si mergeti mai departe. Ca sa il urmaresti, ii ceri rapoarte cu ceea ce face, cu rezultatele... urmaresti chiar tu pozitia pe care o ai in google acum, si care o sa fie ea peste o perioada de timp.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Marius Mailat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    16th November 2005
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.818
    Putere Rep
    42

Implicit

xcoder eu lucrez de obicei pe crestere de 20% trafic organic. Tu trebuie sa spui ce doresti. Mie clientii imi cer de obicei locul 1, eu le explic ca nu pot garanta asta insa pot garanta:

1. crestere de 20% trafic organic
    2. pozitionari mai bune pe cuvinte si estimarea mea

Majoritatea clientilor noi au insa o idee destul de exacta ce vreu si de obicei vor de la 0 analiza, audit, analizare cuvinte cheie, stabilire obiective, implementare.
    Directory Submitter - soft de inscriere in 4500 de directoare straine si 1025 romanesti
    Anunturi - soft de inscriere in 500 de siteuri de anunturi

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Vad ca se confrunta 3 metode:
    - dimensiune trafic organic (poate fi fraudata in abenta unui sistem de monitorizare)
    - plata ptr pozitia/pozitiile ocupate
    - efectuarea unor proceduri (asta implica ca tu sa stii ce trebuie sa faci si sa ai o strategie pe care i-o ceri celui ce-ti face serviciul si el nu raspunde de rezultate, dar iesi mai ieftin)

Daca nu ai un sistem de bun monitorizarea a vizitatorilor (sa memorezi la fiecare intrare in pagina IP-ul si [cuvantul cheie]/[seceventa de cuvinte cheie], sa poti exclude apoi Ip-uri ale unor free proxy, sa estimezi apoi ce tb elimnat din IP-urile asemanatoare si sa ai un sistem de centralizare a rezultatelor samd) solutia privind cresterea traficului organic poate fi o bresa prin care poti fi indus in eroare. Am porit de la premiza ca deja aceasta crestere a traficuui organic este facuta in vederea conversiei utilizatorilor.
    Vad ca vorbesti de optimizarea doar pt un anumit cuvant cheie, dar optimizarea ptr mai multe cuvinte cheie poate aduce un trafic util sporit.
    De mult m-am gandit la o solutie de genul acesta:
    Se evalueaza cuvintele cheie importante si se ajunge la concluzia ca:
    kw1 are o pondere de 30% la cautari
    kw2 - 12%
    kw3 - 9%
    kw4 - 8%
    kw5 - 7%
    .........
    kw20 - 1%
    sa zicem ca faci asta pana ajungi la vreo 70-80% din traficul maxim posibil.
    Atunci ai face un punctaj de genul: SUMA[(20-PozitieKeyword(i)) * Pondere(i)], cu i=1,20 si in fct de acest punctaj atins platesti.
    Asa cred eu ca ar fi cel mai riguros.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 7th April 2009 la 19:57.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    48

Implicit

Citat Postat în original de xcoder Vezi Post
    OK, am inteles ce vrei tu sa zici Marius, omu poate face treaba cantitativ vorbind. Insa eu vreau ca lucrurile sa fie si calitative.

Poate ca omul a muncit, nu zic nu ... insa vreau sa stiu:
    - daca acum am 600 vizitatori/zi e un lucru ok peste 2 luni sa am 900 ? (pot cere asta ?)
    - daca acum am pr 3 la urmatorul update e mult/putin sa am 4/5 e asta un indicator ?
    - daca acum sunt pe locu 50 la cuv xxxx peste 1 luna sa fiu pe locul 20 la acelasi cuvant ?
    Intregul procesul de optimizare cat si succesul/esecul lui depind de cateva lucruri, cum ar fi:
    1 - Care este scopul optimizarii?
    1.1 - cresterea numarului de vizitatori
    1.2 - cresterea abonatilor la newsletter/rss, etc
    1.3 - cresterea vanzarilor
    1.4 - imbunatatirea pozitionarilor in serps
    1.5 - etc etc ...

Cand stii exact care este scopul, urmeaza ca in functie de acest scop SEO-ul sa decida/propuna ce si cum se face. Identifica de exemplu pe ce keywords se lucreaza, face o analiza (audit seo) inainte de a incepe treaba, identifica nise bune de atacat, etc...

In functie de scop si cum se lucreaza, ba as spune chiar si de pretul cerut, poti astepta rezultate imediate, prin asta intelegand 1 saptamana, sau rezultate venite in 1, 2, 3 luni. 3 luni nu inseamna mult... nici 5 luni nu inseamna ca dureaza mult, depinde de ce si cum se face.

Presupunand ca scopul ar fi marirea numarului de vizitatori organici (din google) cu 50%, trebuie sa fii atent cand iti propune o solutie pentru asta, daca cuvintele pe care el urmeaza sa lucreze au acest potential... Degeaba promite el ca iti aduce 5000 de vizitatori ce cuvantul "abc" daca acest cuvant are o medie de cautari lunare pe google de.. 1000. Sper ca m-am facut inteles...

Nu stiu, daca vrei sa il verifici, defineste-ti scopul si cere-i un audit in acest sens, apoi putem sa discutam pe lucruri concrete, asta daca nu ai incredere si ti-e frica sa nu fii parlit, altfel, lasa omu sa isi faca treaba, urmarind etapele si succesul pe etape.

Daca s-au incheiat 1,2,3 etape si totusi nu se vede nicio schimbare, sau se vede dar in rau, atunci ai o problema...

Succes!

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    27th February 2007
    Posturi
    28
    Putere Rep
    35

Implicit

Mutumesc pentru raspunsuri.

Da, adevaru' e ca unde sunt mai multe capete .. mai multe idei mai ales ca unii dintre voi aveti experiente pe tema asta.

Se doreste cresterea traficului (organic). Implicit se doreste si cresterea vanzarilor ... situl este un site de prezentare al companiei "impanat" si cu un magazin online.

@Toto Problema nu e neaparat sa-l verific in sensul "rau" al cuvantului ... ci scopul e sa se vada o crestere, pentru ca altfel e o pierdere de timp din partea amandurora, din partea mea si de bani. Nu ca ar fi prea multi ... dar de ce sa facem lucruri degeaba cand putem sa facem lucruri bune

Multumesc si celor "2 Marius" pt idei. In mare m-am cam lamurit ce si cum. Oricum si alte idei sunt binevenite pt mine cat si pt ceilalti care citesc.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •