Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 20

Subiect: Ce este aceea o "penalizare"?

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit Ce este aceea o "penalizare"?

Observ ca cele mai frecvente discutii de aici cuprind expresia "m-a penalizat google". Ce este aceea o penalizare? Cum se manifesta? Si cum se detecteaza?

Ma dau si eu cu Google de cativa anisori, am inteles-o p-aia cu pr-ul ca are unic rol de a cere mai multi bani la reclame sau la vanzare siteuri de pe urma lui, dar p-asta cu penalizarea n-am inteles-o.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Ce anume nu intelegi ? O penalizare poate fi dezindexarea site-ului pur si simplu...

Deasemenea, la ce te referi la PR?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Pai si in ce conditii se face aceasta dezindexare, si cine o face? Mie in 10 ani nu mi-a "dezindexat" niciun sait si am numai siteuri cu continut duplicat, unde am gresit?
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    48

Implicit

Parerea mea este ca nu in toate cazurile ai cum sa-ti dai seama daca siteul tau a fost penalizat.
    testam la un moment dat prin vara anului trecut cu un site ( asupra caruia au existat discutii aprinse pe seopedia ) anumite lucruri.
    Ajunsesem cu el pe prima pagina pe pozitia 3-5 dupa o nisa foarte tare.
    Toata lumea era in criza Nu ofeream nimic practic cu siteul respectiv dar eram pe pozitia 3-5 Intr-adevar nu era moral ce faceam dar voiam sa testez doar.
    Ma asteptam sa primesc o gramada de rapoarte la G si probabil sa fiu penalizat.
    Si asa s-a si intamplat . Dupa vreo luna jumate de stat pe pozitia 3 am iesit cu totul din SERP
    Nu mai apaream dupa nimic.Mi-am zis. gata a dat G de pamant cu mine.
    Si am cam lasat balta domeniul respectiv.
    Dupa vreo 8 luni mi-a venit sa testez un script sa vad cum e indexat si bla bla bla.
    Stupoare
    Siteul a reaparut in SERP in anumite cazuri pe prima pagina.
    Asta fara sa mai fac pic de optimizare la el si cam fara continut de calitate.
    Doar contentul schimbat 99%
    Dar am observat un singur lucru
    Daca e sa caut dupa nisa dupa care il adusesem pe pozitia 3 nu apare pe nicaieri. Poate in anumite cazuri pe pagina 99
    Asa ca ma inreb: Cum funtioneaza oare penalizarile domnului G?
    Cred ca am fost penalizat doar pentru nisa respectiva si pentru cuvintele care o alcatuiau , plus sinonimele .
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 7th April 2009 la 16:50.

Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    61

Implicit

Asta intreb si eu? Ca am observat ca o gramada dintre cei de aici stiu si eu nu-mi dau seama cum fac sa afle chestia asta.
    Ia sa te uiti in discutii sa vezi ca sunt foarte multi care spun ca au fost penalizati. Dar eu ma intreb si acum, cum afla acest lucru si cum se manifesta.

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

@Giginamol, e oarecum logic. Tu spui ca aveai un site care ocupa o pozitie fruntasa pe o anumita nisa, dar nu ofereai nimic vizitatorilor (interesati) care veneau din google. Deci relevanta ta pt cautarea respectiva era 0 (sau aproape pt ca nu stiu ce anume aveai pe site.) Mi se pare normal ca atunci google sa te penalizeze pt cautarile din nisa respectiva.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

In orice majoritatea competitiilor unul sau mai multi jucatori sufera penalizari.
    Acestea merg de la pierdera a catorva puncte si pana la excluderea totala. Ptr competitorii din sistemul sau pare logic ca Google sa fi introdus, pe langa sistemele de bonificatii si altele de penalizare
    Din ce-am vazut pe forumurilor de profil majoritatea cand se refera la penalizare se refera la excluderea totala din cautari sau din top1000, care tot cam acelasi lucru este dpdv practic. Majoritatea motivelor: continut neagreat sau linkuri catre site-uri cu continut neagreat, continut duplicat etc.
    Tot pe aceleasi forumuri a doua problema in top semnalata de unii utilizatori este de tipul: "M-am ocupat promovat pagina mea,a ma juns foarte repede pe prima/ a doua/a treia pagina, am stat acolo 1-2-3 saptamani apoi am cazut pe pagina 7-25-78. Ce s-a intamplat, de ce m-a penalizat Google?" In acest caz, de cele mai multe ori, in dorinta de a nu "scapa" diverse evenimente ce ar putea aparea pe web, Google acorda bonificatii site-urilor tinere, iar, dupa expirarea acestei perioada de gratie, de obicei unica in viata unui website, acesta este trimis la locul meritat.
    In rest mai totul tine de algoritmul lui Google, iar de identificarea parametrilor si ponderea acestora in punctajul final acordat fiecarui combinatii (link,keyword) incearca si utilizatorii acest forum sa se apropie.

Si totusi ....
    Am experimentat urmatorul fenomen: pagina index a unui site ce ocupa pozitii bune ptr principalele cuvinte dorite, pe un domeniu foarte competitiv, a fost "trimisa" undeva dupa pozitia 30 ptr aboslut toate din ele. Pozitiile paginilor interioare au ramas neschimbate. Si astfel, daca mai inainte apaream pe prima pagina si eventual a doua din Google pe aceste cuvinte cu pagina mea index, iar paginile interioare pe acelesi cuvinte ocupau pozitii mai de jos (paginile 2-4) s-a ajuns ca cele interne sa fie plasate mai sus decat cea index.
    Dupa vreo 3-4 saptamani au revenit la loc, apoi dupa vreo alte 3 s-au dus iar in jos ptr vreo alte 2 saptamani. Acum si-a revenit si pare a se stabiliza.
    Am analizat la momentul respectiv cauzele posibile (am si operat modificari in consecinta ptr a fi sigur ca ele nu vor reprezenta o pata neagra), am gasit unele motive ptr care si eu m-as fi penalizat, dar nu as fi avut certitudinea ca am procedat bine.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 8th April 2009 la 00:13.

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Pai care pot fi motivele pentru care pagina index sa fie mai in spate?
    Eu ma gandesc ca relevanta, pentru ca in general paginile secundare sunt mai relevante pentru un anumit keyword, decat pagina principala, unde continutul se si schimba des daca e site-ul dinamic.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de cristi Vezi Post
    Pai care pot fi motivele pentru care pagina index sa fie mai in spate?
    Eu ma gandesc ca relevanta, pentru ca in general paginile secundare sunt mai relevante pentru un anumit keyword, decat pagina principala, unde continutul se si schimba des daca e site-ul dinamic.
    Pagina index e statica si nu sufera modificari (Am schimbat in ea doar cateva elemente [titlu, ceva in continut] in cele 2 perioade de "penalizare"). In afara de acele doua perioade tot timpul a fost asa: ptr majoritatea cuvintelor cheie dorite pagina index cu vreo 10-30 de pozitii mai in fata de cele secundare, desi acestea din urma sunt mai reprezentative ptr cuvantul respectiv. Aceasta s-a datorat raportului de IBL-uri net superior catre cea index fata de cele secundare. Ulterior am mai diminuat din acest raport si paginile interne s-a mai apropiat fata de cea index.

giovanni12345 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    264
    Putere Rep
    0

Implicit

Domnul Google se joaca cu noi cum vrea el.
    Unde nu te uiti vezi numai discutii despre google.
    Si ginditiva ca acum multi ani in urma doi baieti simpli (care nu aveau bani) ci dorinta puternica au inceput sa faca acest proiect.
    Am auzit ca la momentul actual google valoreaza 160 miliarde $ nu e rau de loc.
    Uitativa ce face vointa.
    Resprect pentru baietii de la Google.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  2. model: "termeni si conditii" si "confidentialitate"
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2009, 15:28
  3. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 27th September 2008, 14:40
  4. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01
  5. "suge" Sau "fura" Trafic ?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 28th December 2005, 13:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •