Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 30

Subiect: Sistemul de reputație a fost tweakuit.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit Sistemul de reputație a fost tweakuit.

Până acum, un user vechi (3-4 ani), cu reputație mare (toate stelele verzi > 10.000 reputation points) și posturi multe (câteva mii), indiferent de grupul de care aparține (utlizator normal, ambasador, moderator sau administrator) putea influența extrem de mult reputația acordată sau luată unui alt utilizator.

Ca să exemplific, o singură reputație pozitivă din partea unui utilizator descris mai sus, putea aduce reputația unui alt utilizator nou la 4 stele verzi. Mai mult, aproape orice utilizator care are măcar câteva luni și 100-200 pisturi, putea aduce pe cineva la 2 buline roșii, cu un singur vot.

Începând de acum, aproape toate criteriile de mai sus au fost modificate. Câteva mențiuni:

• Criteriul cel mai influent de până acum era reputația curentă. Pentru X puncte de reputație curentă, un utilizator avea 1 punct de reputation power. Acum, s-a înzecit. Aceleași puncte de reputație care dădeau anterior 1 punct, acum dau 0,1.
    • Restul criteriilor s-au modificat minor spre mediu, iar pragurile de reputație (dintre buline, verzi sau roșii) au fost mărite și ele.

Ce înseamnă asta pentru voi, pe scurt ? Bulinele (verzi sau roșii) se vor câștiga/pierde mai greu.

Modificările tocmai s-au aplicat retroactiv, tuturor utilizatorilor, inclusiv echipei de moderare/administrare. Reputația veche dată (nu asignată automat conform criteriilor de mai sus) s-a păstrat (dacă aveai 10.000 puncte de reputație pozitivă, sau negativă, încă le ai).

PS: Am re-adăugat link-ul de Spy în meniul de navigare.

Dacă aveți nelămuriri, comentați mai jos.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    40

Implicit

Neata,

Erata : acum, s-a înzecit = acum s-a decimat.

Cheers
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Daca tot ai adus in discutie sistemul de reputatii, personal as scoate posibilitatea de a se oferi reputatie in sectiunea de market. Si cred ca ar mai fi cateva sectiuni unde sistemul de reputatii nu ar trebui sa fie functional. Exista useri care nu au deschis nici un thread interesant dar in schimb au o buna reputatie pentru ca au oferit in market o serie de articole gratuite pe siteurile proprii. E totusi un forum de seo, iar cine alege sa ofere gratuit comunitatii ceva, consider ca o face drept multumire pentru informatiile primite de la ceilalti membri, nu pentru a "cersi" ceva puncte de reputatie in plus. Pentru market cred ca se poate implementa, daca se va dori, ceva gen iTrade.

Deasemenea, nu stiu exact cum lucreaza noul algoritm, dar ar trebui totusi ca userii noi sa aiba o putere de alterare mai mica, asta pentru a nu risca sa ajungem la anarhie pe aici Exista uneori tendinta ca unii dintre juniori sa incerce sa abuzeze de acest tool.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Zimbru Vezi Post
    Erata : acum, s-a înzecit = acum s-a decimat.
    decima - definitie | DEX online
    "DECIMÁ2, decimez, vb. I. Tranz. 1. (În Roma antică și evul mediu) A pedepsi o unitate militară, executând pe fiecare al zecelea soldat."
    a-l omori pe fiecare al zecelea inseamna de fapt ca din 1 ramai cu 0.9, nu cu 0.1 ca aici;

ps. eu am inteles ca era vb de reputatia curenta (cea care genereaza rep power).. si valoarea asta (de fapt cantitatea necesara) s-a inzecit pentru a genera acelasi efect ca pana acum

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    decima - definitie | DEX online
    "DECIMÁ2, decimez, vb. I. Tranz. 1. (În Roma antică și evul mediu) A pedepsi o unitate militară, executând pe fiecare al zecelea soldat."
    a-l omori pe fiecare al zecelea inseamna de fapt ca din 1 ramai cu 0.9, nu cu 0.1 ca aici;

ps. eu am inteles ca era vb de reputatia curenta (cea care genereaza rep power).. si valoarea asta (de fapt cantitatea necesara) s-a inzecit pentru a genera acelasi efect ca pana acum
    Corect. Era prea de dimineata si am citit eu crucis.
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de Zimbru Vezi Post
    Corect. Era prea de dimineata si am citit eu crucis.
    Erata la erata, te rog.

Poate va-nvatati minte sa mai scrieti inainte de cafea.
    Retired

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Ma intreb... n-ar fi oaare util ca numarul bulinelor verzi sa fie direct proportional cu "putere reputatie"?
    Si sa fie in asa fel incat, la inceputul fiecarei luni, numarul maxim de buline sa fie "echivalat" cu "putere rep" maxim din acel moment, celelalte sa fie calculate ca procent.
    De exemplu daca la 110 'putere rep' maxima pe forum sa fie 11 buline. Astfel, cine are 54 putere rep, sa aiba 5 buline.
    Daca spun prostii ignorati-ma, oricum n-am inteles niciodata legatura intre bulinele verzi si restul lucrurilor.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Si inca o chestie.
    Personal as inchide threadul cu doresc sa imi schimb usernameul. As lasa aceasta portita deschisa doar pentru situatii exceptionale. Eventual cu ceva conditii pentru a putea solicita acest lcru. Majoritatea celor care la un moment dat calca pe bec, imediat isi schimba usernameul.
    Pana la urma, consider ca un username pe care ti-l alegi in comunitate este nicknameul care te reprezinta in online. My 2 cents.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Daca tot ai adus in discutie sistemul de reputatii, personal as scoate posibilitatea de a se oferi reputatie in sectiunea de market. Si cred ca ar mai fi cateva sectiuni unde sistemul de reputatii nu ar trebui sa fie functional. Exista useri care nu au deschis nici un thread interesant dar in schimb au o buna reputatie pentru ca au oferit in market o serie de articole gratuite pe siteurile proprii. E totusi un forum de seo, iar cine alege sa ofere gratuit comunitatii ceva, consider ca o face drept multumire pentru informatiile primite de la ceilalti membri, nu pentru a "cersi" ceva puncte de reputatie in plus. Pentru market cred ca se poate implementa, daca se va dori, ceva gen iTrade.
    Ar fi mult de discutat aici. Reputația în comunitatea SeoPedia este în principiu doar un indiciu general asupra popularitații unui utilizator. Nu este nici strict legată de calitatea postărilor, nici strict legată de Marketplace. Pentru că nu avem două sisteme diferite pentru Marketplace și pentru restul activitații pe forum, cred că va trebui să continuăm pe ideea curentă. Consideră reputația ca un fel de Alexa Rank.

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Deasemenea, nu stiu exact cum lucreaza noul algoritm, dar ar trebui totusi ca userii noi sa aiba o putere de alterare mai mica, asta pentru a nu risca sa ajungem la anarhie pe aici Exista uneori tendinta ca unii dintre juniori sa incerce sa abuzeze de acest tool.
    Nu este un "nou" algoritm. Este doar o modificare a celor 7-8 criterii de acordare a reputației. Juniorii au o putere de acordare atât de mică încât nici nu merită să o discutăm. Ca exemplu concret, dacă Tom avea o putere de acordare de aproximativ 670 puncte, acum este pe la 90. Insă nu poti multiplica sau împarți să afli cu cât s-a micșorat/mărit, pentru că sunt multe criterii. Poate altora, li s-a micșorat puterea cu peste 10-12X.

Citat Postat în original de Dan
    Ma intreb... n-ar fi oaare util ca numarul bulinelor verzi sa fie direct proportional cu "putere reputatie"?
    Si sa fie in asa fel incat, la inceputul fiecarei luni, numarul maxim de buline sa fie "echivalat" cu "putere rep" maxim din acel moment, celelalte sa fie calculate ca procent.
    De exemplu daca la 110 'putere rep' maxima pe forum sa fie 11 buline. Astfel, cine are 54 putere rep, sa aiba 5 buline.
    Daca spun prostii ignorati-ma, oricum n-am inteles niciodata legatura intre bulinele verzi si restul lucrurilor.
    Din păcate, Vbulletin nu poate fi configurat în acest fel.

Să încerc să te lămuresc:

1) Ai puncte totale de reputație primite (bulinele verzi) - care se afișează sub numele de utilizator.
    2) Ai puncte totale de putere de reputație (cu cât poti influența reputația cuiva, pozitiv sau negativ) - care nu se afișează nicăieri în forum (decât în interfața de moderare/administrare). Este un metric ascuns.
    3) Pentru buline, verzi sau roșii, ai praguri de reputație. Dacă ai între 0 - 5 puncte, ai o bulină, între 5 și 100, două buline, între 100 și 10000 3 buline, șamd (cifre random).

Citat Postat în original de Roby
    Personal as inchide threadul cu doresc sa imi schimb usernameul. As lasa aceasta portita deschisa doar pentru situatii exceptionale. Eventual cu ceva conditii pentru a putea solicita acest lcru. Majoritatea celor care la un moment dat calca pe bec, imediat isi schimba usernameul.
    A tot fost discutată situația. În general, trebuie să permitem ca un user să-și schimbe numele de utilizator. Dar tocmai pentru a nu crea confuzie, am implementat acel câmp special, în care se specifică fostul username. So, astfel, se știe cine a fost și cine a devenit.

Vechiul username se poate vedea pe profilul utilizatorului.

Pentru alte nelămuriri, postați mai jos.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Ar fi mult de discutat aici. Reputația în comunitatea SeoPedia este în principiu doar un indiciu general asupra popularitații unui utilizator. Nu este nici strict legată de calitatea postărilor, nici strict legată de Marketplace. Pentru că nu avem două sisteme diferite pentru Marketplace și pentru restul activitații pe forum, cred că va trebui să continuăm pe ideea curentă. Consideră reputația ca un fel de Alexa Rank.
    Cristi, da, inteleg perfect punctul tau de vedere. Dar, fiind totusi un forum de seo, cred ca "popularitatea" unui utilizator nu trebuie influentata de activitatea sa in market place. Bazarul, dupa cum parca la un moment dat chiar tu bine spuneai, e un bonus, pentru cei care aduc un aport pozitiv comunitatii.

Daca nu scoti reputatia din acea zona, seopedia o sa se transforme in ... nu mai spun in care forum, ca iar imi iau injuraturi. Probabil ca ai observat, chit ca nu esti la fel de prezent ca altadata, ca intr-o proportie covarsitoare, discutiile s-au mutat in market. Iar asta nu faca decat sa scada calitatea forumului.

Daca m-as pune in pielea unui vizitator, as cauta in primul rand raspunsurile celor cu o buna reputatie. Pentru ca asa consider normal. O sa il dau exemplu pe tom, ca tot a devenit saracul cal breaz. Chit ca este de departe cel mai acid, omul chiar nu vorbeste prostii atunci cand discuta de seo. Are in spate totusi experienta a mii de ore de experimente.

De cealalta parte, insa, sunt oameni cu o buna reputatie construita in bazar, care atunci cand discuta de seo, bat campii cu gratie. Si exista posibilitatea ca vizitatorul sa ia de bune sfaturile lor, ca deh, au reputatie ....

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 23rd May 2012, 15:50
  2. Sistemul de reputatie este abuzat?
    De Dragos Nicu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 25th July 2011, 21:48
  3. La cat evaluati sistemul?
    De Federals în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 35
    Ultimul Post: 20th August 2008, 15:27
  4. Sistemul itrader