@ Cristian. (si eu tot Cristian, de asta preferam Mezei).
Eu sunt de acord cu DAN. Consider ca "verzile" sunt ceea ce observa orice vizitator sau user si nu "putere reputatie".
Daca eu vin astazi pe seopedia, si vad doua posturi de la 2 useri de genul:
O sa consider ca oricare dintre useri ofera sfaturi bune, le urmez, pentru ca na au "valoare" mare pe forum. Nimeni nu stie sa se uite la Putere Reputatie, pentru ca "verzile" sunt valoarea pe un forum.
Pot scrie numai prostii, atat timp cat am verzi, sunt sfaturi bune. E forumul plin de prostii de la "verzi", mai ales ca multi se victimizeaza evitand negativele.
In cazul asta, poti considera ca Roby fiind ambasador este un user mai "de incredere", dar valoarea sfaturilor in "verzi" este identica.
Sau asa:
Intre noi doi nu exista diferenta! Daca cineva citeste un post scris de mine, (sa zicem ok), si citeste alt post citit de lat user cu acelasi numar de "verzi", indiferent de parerea lui, considera postul util.
Se aplica si la negative, nu poti da negative unui user cu multe "verzi", pentru ca e posibil ca el sa aiba dreptate, altfel de ce ar avea asa de multe verzi.
Nu sta nimeni sa vada ca multi au "verzi" de la afiliere, bancuri, marketplace, etc. Faptul ca cineva isi castiga "verzile" din afiliere sau marketplace, este gresit, dar asta este.
Cine alege un sfat seo de la cineva care se ocupa cu "ponturi domenii" sau ultimele magazine intrate in 2P sau PS (unde isi primesc zeci de puncte de reputatie), nu stie daca este ok sau nu, dar se bazeaza pe "verzi".
Diferenta intre mine si userul nou, NU EXISTA. Suntem de aceeasi valoarea "informationala" sau "marketplace"!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sunt useri pe forum cu 90% din reputatie primita pentru: ponturi domenii, un nou magazin in 2P, o noua campanie in PS, un nou newslleter, o noua stire despre emag, etc. Toti au multe verzi. SEO nu?
Ofer un domeniu gratuit, un pont, 5 articole, etc. SEO nu?
Toti isi fac cele 30 de posturi cu diverse informatii intuile, care noua, celor care verifica "what's new" nu ne plac. Daca ofeream negative pentru astfel de posturi, apareau victimele, asa ca am renuntat.
---------------------------------------------------------------------
Seopedia are multi vizitatori, care incearca sa invete seo, un domeniu complicat. Toti cauta sfaturi si "inspiratie" de la cei mai buni, lucru normal. Forumul defineste "cei mai buni" prin verzi!
Este vorba de "design", userul vede bulinele, nu reputatie in puncte.
----------------------------------------------------------------------
Propun ca fiecare punct verde sa fie egal cu reputatia noua (10 puncte).
Ai 5 puncte, ai 0 buline.
Ai 25 de puncte, ai 2 buline.
ai 92 de puncte, ai 9 buline.
Esti user nou, ai 0 buline.
Pentru negativ la fel. Ai -25, ai 2 buline rosii.
-----------------------------------------------------------------------
Stim cu totii importanta unor sfaturi seo, care pot distruge o afacere. Daca un vizitator citeste "prostiile" unui user cu multe verzi, isi creeaza automat impresia ca seopedia este un forum de 2lei, ce ofera informatii false sau gresite. Stie cineva ca x are verzile din topicul cu 2parale? NU. Dar stie ca pe seopedia nu sunt informatii utile.
Exact ceea ce unii dintre noi, incercam sa oferim.
Prefer oricand sa citesc un post util, de la un user cu "experienta". Cum se reflecta "experienta" pe seopedia? "Prin verzi".
Dar cum seopedia este si forum de afiliere, dar si un marketplace, atunci e greu sa faci diferenta.
Ultima modificare făcută de Tom; 19th November 2013 la 14:23.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
@Roby, o să mă gândesc la scoaterea reputației de pe aria Marketplace. Mersi pentru argumente.
@Tom, am uitat că am adăugat un modul pentru afișarea puterii reputației fiecăruia. Mai mult, din păcate, am spus, că sistemul de reputație nu poate funcționa astfel, standard, în Vbulletin, fără development extra. Nu pot seta bulinele verzi sau roșii, conform cu puterea reputației. Și mai mult, nu poți avea Reputation power negativă, doar pozitivă. Deci ce ai spus pe la sfârșitul postului, nu prea se poate implementa, indiferent.
Also, spune-mi cum dorești tu, dacă te simți mai bine
@Puthre, bună idee. O să măresc ultimele 3 praguri (ultimele 3 buline verzi) în așa fel încât să fie mai clar.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
eu sustin si marirea primelor praguri astfel incat sa nu mai fie asa de simplu de ajuns la prea multe buline verzi;
in felul in care sunt desenate bulinele are putea fi usor / logic / normal interpretate ca o crestere liniara si nu exponentiala; astfel, un user care nu se documenteaza serios despre sistem o sa il considere pe cel cu 5 buline cam la fel cu cel cu 7 buline, chiar daca cel cu 7 e de cateva ori mai mare decat cel cu 5;
de asta.. poate ar fi util ca inclusiv primele buline sa se obtina mai greu, chiar daca nu facem liniara scara
later edit: se pare ca intre timp a spus si @dan acelasi lucru in cuvinte mai putine![]()
Ok, deci nu se poate, fara ca cineva sa faca modificari. Intrebarea este: se vrea? Sau nu stie nimeni sa modifice un script in vbulletin?
Nu trece pe -, iar asta inseamna ca diferenta intre un user cu reputatie 0 (pe minus) si altul cu reputatie 0 (nou) nu exista
Poti adauga inca 10 buline verzi, design-ul este acelasi. Toti sunt useri cu reputatie pozitiva, verde, rosie, galbena, deci toti sunt de incredere. (Hai sa cumparam niste pr8, zic.)
Negative se dau rar si in cele mai multe cazuri de userii vechi, restul nu dau, pentru ca se "victimizeaza" prea mult, asa ca toata lumea este "pozitiva"Asa ca, ramanem cu mult content de "calitate", inutil si in cazul de fata (seo), periculos.
Daca schimbam 100 cu 5000 (cinci mii), eu am 6,6 verzi!Cod PHP:$reputationbars = intval($reputation_value / 100); // award 1 reputation bar for every 100 points
if ($reputationbars > 10)
(33125 punct(e) în total am eu)
Nu sunt programator, dar am gasit aici.
Ultima modificare făcută de Tom; 19th November 2013 la 15:12.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Propun urmatoarele praguri :
Buline - puncte de reputatie
1 - 3
2 - 7
3 - 16
4 - 39
5 - 98
6 - 244
7 - 610
8 - 1526
9 - 3815
10 - 9536
11 - 23842
Adica solutia la log2.5(x) = 11 - vedeti grafic aici - solve log2.5(x)=11 - Wolfram|Alpha
In prima faza nici lui Tom nu cred ca i-ar da 11, ceea ce e un lucru bun, o stimulare in plus![]()
Caut cu jingle.ro.
Cu formula ta, Tom (încă) ar da 5 stele verzi oricărui user absolut nou. Pe indicii vechi de reputație, cu formula ta, ar fi dat 7 stele verzi, cu un singur vot
Pragurile sunt bune în acest moment. Singura problema este că nu se actualizează bulinele verzi la useri. Am făcut toate setările și recalculările generale, însă nu se actualizează.
Concret, dacă te duci cu mouse-ul peste bulinele tale verzi, Puthre, spune "is a splendid one to behold" (Afișat corect, conform setărilor), care înseamnă 8 buline verzi. Dar tot 10 afișează.
O să mai sap. Avem atât de multe modificări și module în forum-ul ăsta, ca îmi stă inima în loc.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
@ Mezei. Am pus un cod mai sus, nu stiu daca e corect.
Tu zici ca e un bug de afisare buline verzi? Adica ciprian olaru (mai sus) cu putere 18, nu are 11 verzi, doar 2-3? Dar site-ul afiseaza 11? Dar la buline rosii merge![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)