o fi, poate ca ai inceput bine, si nu ai modificat title'u... dar ai facut alte optimizari seo care au dus la ascensiune![]()
Cum reusesc? E simplu... Link
Eu sunt de parere ca e bine sa ai asa. Sau macar title si h1 cu aceleasi keyword-uri, chiar daca nu identice.
Inclinam sa cred acelasi lucru, dar iata ce zice Aaron Wall la SEOmoz - SE Ranking Factors:
Probabil Google merge pe principiul "ce e prea mult nu e relevant, e artificial".Keyword Use in H1 Tag [...] May hurt your rankings if it is too well aligned with the page title and anchor text.![]()
Eu totdeauna in cazurile astea ma gandesc la un site de stiri si cum ar interpreta un motor de cautare un site de genul asta. Pe un site de stiri, heading-ul si <title>-ul trebuie sa fie exact titlul articolului, deci ar fi identice. In plus, daca primeste link-uri articolul respectiv sunt sanse mari sa le primeasca exact cu anchor-ul titlului. Deci cu tot respectul pentru Aaron Wall, aici iese din logica de bun simt a motoarelor (bine, o fi stiind el ceva ce nu stim noi, sunt convins).
Cand anticipez reactia unui motor de cautare ma gandesc la reactia omului din "spatele" motorului de cautare .Ce ar gandi "motorul uman" despre actiunea mea ?
Omul ,vizitator de site si cititor de carte , nu va considera ceva nefiresc ca titlul din <title> si titlul din <h1> sa fie identic intrucat este obisnuit ca titlul de pe coperta unei carti sa fie identic cu cel de pe prima pagina a cartii .
Nu stiu la ce s-a gandit Aaron , dar e posibil sa se fi gandit la cazul site-urilor care utilizezeaza mai multe taguri <h1> ( identice cu <title> ) pe pagina , situatie care , cel mai probabil ,va fi taxata de motoarele de cautare . Comportamentul uman in acest caz ar fi identic .De asemenea, e posibil sa se fi gandit la un <title> identic cu un <h1> pus intr-un link catre o alta pagina , situatie oarecum contradictorie .
Si eu cred ca asta e unul din principiile Google .
Utilizarea unui keyword in description e bine primita de motoarele de cautare .Conform acestui principiu , " ceea ce e prea mult nu e relevant " , keywordul capata mai multa forta daca description e mai mic, densitatea lui in tag fiind mai mare .
Am putea intelege ca daca reducem description pana la <title> , astfel incat sa le facem identice , ar da forta tuturor cuvintelor din description . Totusi nu e asa intrucat intervine acelasi principiu in cea de-a doua parte a sa si anume "ceea ce e prea mult e artificial " .
Ce deosebeste cele doua cazuri ? Rolul tagurilor si comportamentul uman .
In primul caz cele doua taguri au un rol asemanator iar comportamentul uman tolereaza acelasi text in cele doua taguri .In acest caz as spune ca identitatatea de continut face chiar " mai vizibil" titlul .
In al doilea caz rostul tagului description ar fi anulat (daca ar avea un continut identic cu cel din <title>) .Asteptarea vizitatorului este ca descrierea sa dezvolte titlul.
@Broscoi: Sunt de acord cu cele spuse de tine, insa m-a pus pe ganduri avertizarea lui Aaron Wall. Ma gandesc daca n-ar fi mai indicat sa avem:
Meta title: main keyword phrase | company name
H1: main keyword phrase
Practic ar aparea numele firmei in meta title (questie de branding, pana la urma), iar H1 ar avea aceeasi keyword phrase, minus numele, pt un plus de greutate data cuvintelor-cheie. N-ar fi buna o astfel de combinatie?
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)