Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 30 din 30

Subiect: Problema cu Logo Furat

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Robert Vezi Post
    Ciprian, m-ai inteles gresit, sau poate nu m-am exprimat eu destul de coerent (n-am terminat cafeaua inca si posibil sa nu ma fi trezit bine).
    nu era o acuza si cu atat mai putin la adresa mesajului tau (si eu incerc sa imi gasesc coerenta inaintea micului dejun ).

din mesajul lui likemike am dedus ca e la una dintre primele tepe.. asa ca am incercat sa il ajut macar cu o informatie si cu un mesaj de incurajare.
    stiu ca pt noi probabil nu mai reprezinta mare lucru o teapa la un logo, insa mi-as dori ca situatiile astea sa nu fie banale.
    daca ar fi zis "un coleg de pe forum nu mi-a platit un logo - teapa!!!" jumatate si ceva de forum l-ar fi cerut afara pe cel are n-a platit fara macar sa ii asculte versiunea.
    asa.. "o firma" nu e vazuta ca un pericol atat de apropiat ca "un coleg" pt ca e putin probabil sa dam si noi peste exact acea firma.
    totusi.. incurajand situatiile astea prin necombaterea lor.. inevitabil vom da si noi peste "o firma" care face acelasi lucru pt ca poate si pt ca e banal

LikeMike este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2015
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu am avut un contract, dar detin o firma ( SRL ) prin care incasez toate platile .
    Repet, am fisierul .psd la logo si pot dovedi ca este facut de mine.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2015
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Totusi, am reusit astazi sa ii contactez si voi avea o intalnire cu ei.

Multimesc foarte mult tuturor pentru ajutor !

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

O intrebare importanta: ai zis ca ai trimis prin facebook, ce anume si cum anume ai trimis prin facebook, a ramas dovada pe facebook ca ai trimis logo prin facebook (nu un fisier zip sau link catre un folder unde era fisierul)
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2015
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    O intrebare importanta: ai zis ca ai trimis prin facebook, ce anume si cum anume ai trimis prin facebook, a ramas dovada pe facebook ca ai trimis logo prin facebook (nu un fisier zip sau link catre un folder unde era fisierul)
    Am conversatia de pe Facebook , in care se vede clar ca am trimis logo-ul , am trimit imaginea .png .
    Dupa cum am zis, am astazi o intalnire cu ei ...

Cu stima, LikeMike !

Alex Florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    6th July 2011
    Locaţie
    Italy
    Vârstă
    38
    Posturi
    131
    Putere Rep
    26

Implicit

Bine ca ai specificat ca ai SRL(dar e mai nasol ca nu ai factura sau contract), in cazul asta daca poti dovedii atat cu fisierul PSD, cat si cu conversatiile, cu siguranta poti sa faci plangere la organele competente(nu stiu daca sunt in stare ai nostrii sa rezolve).
    Vezi ce fel pui problema asta la intalnirea cu ei si daca nu merge, incearca sa le spui ca vei merge sa depui plangere + reclama negativa pe internet.
    Pana la urma nu mai ai nimic de pierdut.

Succes!
    Ma uit la frecvent la Clipuri/Trailere/Filme si castig bani in timp ce scurtez link-uri.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    332
    Putere Rep
    26

Implicit

Haide sa clarificam niste lucruri pentru a nu mai creea confuzii!

1. Dreptul de autor are doua componente - una morala si una patrimoniala.

2.Componenta morala se refera strict la stabilirea celui care a creat opera (nu ne intereseaza de contract, factura si alte chestii). Exista o prezumtie relativa ca e autor cel care a facut publica opera primul. Aceasta prezumtie poate fi rasturnata prin mijloace de proba.

In cazul nostru. In momentul asta exista prezumtia ca firma care foloseste logoul e autoarea lui. LikeMike trebuie sa demonstreze contrariul (nu se pune problema de contracte, facturi si alte chestii). Reuseste sa faca asta !? Daca da, putem trece la punctul trei. Nu reuseste sa faca asta? Ne oprim aici si am terminat orice discutie.

3. Componenta patrimoniala se refera strict la cine are dreptul de a exploata opera. Acest drept il stabileste doar autorul moral (anterior sau ulterior creeari operei). Aici se poate pune problema unor contracte sau facturi.

In cazul nostru. Daca LikeMike demonstreaza ca e autorul moral, firma care foloseste logoul trebuie sa demonstreze, la randul ei, ca LikeMike i-a cedat acest drept.

Concluzie. Contractul sau factura (pe ce anume nu prea am inteles) nu ar trebui sa il intereseze pe LikeMike decat pentru a nu fi acuzat de evaziune fiscala si nu pentru a ii fi recunoscut dreptul de autor.

Mentiune! Latura morala a dreptului de autor nu poate fi cedata sub nici o forma.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Cel mai bun raspuns
    Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post

2.Componenta morala se refera strict la stabilirea celui care a creat opera (nu ne intereseaza de contract, factura si alte chestii). Exista o prezumtie relativa ca e autor cel care a facut publica opera primul. Aceasta prezumtie poate fi rasturnata prin mijloace de proba.

In cazul nostru. In momentul asta exista prezumtia ca firma care foloseste logoul e autoarea lui. LikeMike trebuie sa demonstreze contrariul (nu se pune problema de contracte, facturi si alte chestii). Reuseste sa faca asta !? Daca da, putem trece la punctul trei. Nu reuseste sa faca asta? Ne oprim aici si am terminat orice discutie.

3. Componenta patrimoniala se refera strict la cine are dreptul de a exploata opera. Acest drept il stabileste doar autorul moral (anterior sau ulterior creeari operei). Aici se poate pune problema unor contracte sau facturi.

In cazul nostru. Daca LikeMike demonstreaza ca e autorul moral, firma care foloseste logoul trebuie sa demonstreze, la randul ei, ca LikeMike i-a cedat acest drept.

Concluzie. Contractul sau factura (pe ce anume nu prea am inteles) nu ar trebui sa il intereseze pe LikeMike decat pentru a nu fi acuzat de evaziune fiscala si nu pentru a ii fi recunoscut dreptul de autor.

Mentiune! Latura morala a dreptului de autor nu poate fi cedata sub nici o forma.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2015
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post

Multumesc mult pentru ajutor tuturor !
    Sper sa se rezolve , de indata ce vorbesc cu ei va anunt si pe voi .

iasivezi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    26th August 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    162
    Putere Rep
    22

Implicit

Totusi daca nu ajungi la o intelegere cu ei ne poti spune si noua despre cine este vorba, nu de altceva dar pe viitor sa ne putem feri de aceasta firma...
    Scriu despre Tehnologie si Gadgeturi si ofer servicii de design bannere

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Continut furat - ce pot sa fac?
    De John în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 30th September 2012, 16:51
  2. Am nevoie de un logo - LOGO CONTEST
    De Vali D în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 20th December 2011, 20:32
  3. Problema cu paypal logo
    De Wonders în forumul PayPal
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th April 2011, 14:48
  4. Continut furat
    De mihhu în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 26th July 2007, 13:51
  5. Vi s-a furat continutul? ce ati facut?
    De dojo în forumul Continut web
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 29th March 2007, 20:42

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •