Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 30

Subiect: Problema cu Logo Furat

LikeMike este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2015
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit Problema cu Logo Furat

Buna ziua,

De cateva zile ma confrunt cu o problema destul de mare.
    Am fost contactat de o firma pentru a crea un logo.
    Am facut aproape 5 versiuni , din care una a fost ok.
    Am trimis imaginile catre firma respectiva , au inceput sa foloseasca logo-ul , au facut si niste panouri publicitare cu el , dar pe mine refuza sa ma plateasca , nu mai raspund la telefon ... nu ii mai pot contacta si nu reusesc sa mai dau de ei.
    Pot dovedi ca logo-ul este 100% original si este facut de mine , am toate fisierele psd si toate datele.
    Ce as putea face ?

marcos29 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    27th September 2007
    Posturi
    239
    Putere Rep
    33

Implicit

de acum trimite si tu logourile cu watermark pe ele. iao ca pe o invatatura..de acum stii ce trebuie facut
    desi cred ca adac ii dai in judecata ai putea proa prin sursa logoului (fisiere psd) ca esti autorul.

o idee ar fi sa consulti siteul OSIM si sa vezi cat costa sa-ti inregistrezi logoul. obtii drept de autor si apoi castigi sigur in judecata. poti scoate si chetuielile cu OSIM cerand despagubiri.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    64

Implicit

Versiunea rapida: umple internetul cu "firma X foloseste logo furat/nu isi achita contractele/datoriile", cat timp poti dovedi ca iti apartine.
    Sa vedem totusi ce raspund colegii specializati pe legislatie.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Ei au primit doar fisierul final, fara sursa? Daca tu ai sursa, atunci, sansele sunt mai mari.

Eu nu inteleg, ce fel de firma e asta, au bani de panouri publicitare dar de logo, nu? Daca nu se rezolva nimic, ne poti spune si numele firmei, ar fi surprinsi sa afle ce inseamna sa te zgarcesti la niste euro si sa ai zeci de articole despre zgarcenie....

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

1. Ai contract? Daca nu, poti merge pe "opera de arta", doar ca un logo nu valoreaza toata bataia de cap si cheltuielile viitoare.
    2. Mergi pe sfatul lui Sorin, 2-3 articole cu firma X + furat si iti incasezi banii singur + penalizari.

Intrebarea cu "de ce", nu-si are rostul. Eu am clienti cu cifre de afaceri de peste 1 mil euro lunar, dar nu-si platesc facturile cu lunile, sau DELOC!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    332
    Putere Rep
    26

Implicit

Doar instanta poate decide ca esti autorul, daca vrei neaparat sa ti se revendice acest drept. Daca le-ai trimis logo-ul prin mail, asta e o dovada suficient de importanta pentru a avea castiga de cauza. Daca ai si alte dovezi, cu atat mai bine!

Daca faci ce ti s-a sugerat pana acum - sa scrii articole ca ti s-a furat logo-ul, poti impinge firma sa te dea in judecata pe cheltuiala lor, dar daca nu poti dovedi ca esti autorul, vei avea o reala problema.

SFATUL MEU. Daca e o firma mare si are buget sa iti promoveze logo-ul, stai in expectativa, asteapta sa se apropie termenul de prescriptie si da-i in judecata. Daca vei dovedi ca e logo-ul tau, castigul va fi maxim (de imagine ... si cam tot profitul pe care se va considera ca l-au obtinut de pe urma logo-ului, cred). Daca vei pierde, vei suporta cheltuielile de judecata. Daca trece termenul de prescriptie (care cred ca e cel general, de 3 ani) nu ii vei mai putea da in judecata pentru ca se vor apara cu exceptia de prescriptie.

LikeMike este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th May 2015
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Ei au primit doar logo-ul prin intermediul Facebook-ului pentru vizualizare...
    Doar eu am fisierele PSD.

Ce cunoasteti despre inscrierea la OSIM ?

Multumesc mult.
    Cu stima, LikeMike !

Floki este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    15th March 2015
    Vârstă
    56
    Posturi
    301
    Putere Rep
    22

Implicit

Cam la ce suma apreciezi pierderea ta?

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    32

Implicit

@LikeMike
    E tardiv sa inscrii ceva la OSIM. Toata procedura dureaza aproximativ 6 luni, plus ca ei au dovada ca folosesc produsul tau inainte de inregistrarea la OSIM. E ca si cum eu vad acum ultima reclama la Coca Cola si fug la OSIM sa inregistrez ideea lor.

Tu trebuie sa te concentrezi acum pe a demostra ca opera iti apartine, nu pe protejarea ei (stiu, ideal era sa o faci inainte, dar astea sunt discutii inutile acum).

Fara sa cunosc legislatia, cred ca ideea colegilor de a le face reclama negativa este buna. Veti ajunge in punctul in care fiecare va trebui sa dovedeasca sursele si acolo tu ai un avantaj. Insa intrebarea este, merita efortul? Daca contractul are minim 3 zerouri poate da, insa daca vorbim de 50-100-200 de euro, considera-i plata pentru o lectie de viata si mergi mai departe.

Daca n-ai contract, atunci lucrurile se complica. Ai incasat banii la "negru"? Te au la mana. Ai incasat prin firma, dar nu ai contract? Tot te au la mana.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    56
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    30

Implicit

Nu-l au la mana cu nimic. In primul rand el nu a livrat nimic, a oferit doar niste fisiere pentru vizualizare. Cat despre venituri, functie de forma de organizare, nu exista modalitati legale de plata fara a exista un contract prealabil?

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Continut furat - ce pot sa fac?
    De John în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 30th September 2012, 16:51
  2. Am nevoie de un logo - LOGO CONTEST
    De Vali D în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 20th December 2011, 20:32
  3. Problema cu paypal logo
    De Wonders în forumul PayPal
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 5th April 2011, 14:48
  4. Continut furat
    De mihhu în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 26th July 2007, 13:51
  5. Vi s-a furat continutul? ce ati facut?
    De dojo în forumul Continut web
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 29th March 2007, 20:42

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •