Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: "am un magazin online"

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    51
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Lightbulb

Citat Postat în original de andreic Vezi Post
    Pareri noi?Opinii?
    Asa de repede ?
    Sa stii ca acest topic este citit , dar nimeni nu posteaza doar de dragul de a posta !
    Eu am dat un reply ca sa-ti raspund la cele doi noi intrebari pe care le-ai scris , si anume :
    1. Se pare ca nu mai exista noi pareri !
    2. Nici opinii noi nu mai sunt , eu mi-am expus punctul de vedere in postarea anterioara , si cred ca o sa vina putine lamuriri care sa te invete punctual , cum sa-ti construiesti un magazin de electronice si electrocasnice online !
    Eu de abia astept sa vad ce se mai posteaza in topicul asta , ca poate imi deschid si eu o bodega online , unde sa vand te miri ce !
    Pana acuma nu am auzit de solutii opensurce la magazine online !

B3aT este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th August 2007
    Locaţie
    Berceni
    Posturi
    185
    Putere Rep
    35

Implicit

eu unu am facut propriul script deci nu stiu despre alte scripturi.
    In legatura cu pretul mic totusi exista o piata pe orice nisa deja stabilita, nu o poti debalansa si crea probleme, si oricum te vei lovi de suspiciuni si mai multe probleme decat avantaje. O cifra de 30% cred ca este mult prea mare.

Pana acuma nu am auzit de solutii opensurce la magazine online !
    mi se pare ca exista cateva scripturi free si opensource, cel mai cunoscut este OSCommerce, un soft greoi din ce am auzit, si zen cart daca nu ma insel.

si ca sa iti raspund la intrebari cat pot :
    probleme : doar la partea de logistica poate si marfa
    suma : calculeaza stocurile, firma si cheltuielie ei , angajatii daca sunt la inceput, scriptul daca il cumperi + hosting + domeniu + design
    poate da o suma infima sau foarte mare

kardinal este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th October 2007
    Posturi
    29
    Putere Rep
    0

Implicit

Ai dreptate..
    Am posibilitatea de a obtine electronice foarte ieftine dar cred ca numarul magazinelor este destul de mare pe acest profil si desi tentatia este destul de mare riscurile sunt la fel de mari.In principal vroiam sa stiu problemele generale cu care se intalneste un magazin online si softul de la care s-a plecat in caz ca este unul public gen com2.
    Cand spui "probleme" te referi strict la treburile legate de prezenta online, sau in general de afacere ? Daca e vorba de afacere per total, deja sunt foarte multi jucatori pe piata de retail online electronice si va fi greu sa o transformi in ceva de succes fara investitii maricele, oameni capabili si foarte multa munca. Baga la cheltuieli minime 5 salarii medii, o masina, buget de marketing incepand de la cateva sute de euro lunar.

Lucrand in domeniu, posibilitatea de a obtine produse cu 30% mai ieftine mi se pare undeva intre ireala si suspecta. Presupunand ca exista un lant solid de aprovizionare pe care te poti baza si practica preturile astea, nu va dura prea mult pana va lucra si cu ceilalti retaileri, ca doar respectivul furnizor nu o sa se bazeze doar pe tine ca si client. Daca insa nu e un lant de aprovizionare solid (probabil provenind din piata neagra) atunci nici nu merita sa te implici, castelul se va darama mai repede decat crezi. Oricare ar fi insa, e un singur furnizor si mai mult ca sigur are o gama relativ restransa de produse, limitandu-ti posibilitatile de extindere.

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    369
    Putere Rep
    39

Implicit

In principal vroiam sa stiu problemele generale cu care se intalneste un magazin online
    Problema nr. 1: neintelegerea afacerii. Un magazin virtual e altceva decat un magazin obisnuit.

Problema nr. 2: lipsa personalului. Desi tu poti sa aduci chestiile alea cu 30% mai ieftin, o sa vezi foarte rapid ca pentru operarea magazinului ai nevoie de 5-6 oameni (pe documentare, preluare comenzi, livrare etc.) care o sa-ti urce rapid pretul de vanzare. Plus profitul tau. Si avantajul de 30% se va evapora si s-ar putea sa devina de numai 3-4%.

Problema nr. 3: lipsa de notorietate. Ai preturi cu 30% mai mici, dar nu stie nimeni de tine. Pentru asta iti trebuie publicitate. Pe o asemenea nisa e nevoie de un buget de cel putin 10.000 de euro in anul 1 de functionare si asta doar asa, ca sa fii bagat in seama... sa nu crezi ca vei concura emagul cu bugetul asta.

Problema nr. 4: incapacitatea de a-si asuma cresterea. Cunosc magazine care o duc "ca-n sanul lui Avraam" cu 1000 de vizitatori unici pe saptamana. De ce? Simplu: fiindca la 20-30 de comenzi pe saptamana, maxim maximorum, cat au ele, e arhisuficient sa le iasa de-o ciorba si-un mic patronilor, care sunt de altfel si om de vanzari, si om de livrari etc. Pe oamenii astia incepe sa-i doara capul cand au prea multe comenzi si se panicheaza.

Parerea mea e ca daca ai posibilitatea sa aduci marfa la preturi asa de bune, dar nu esti pregatit sa dezvolti o afacere online, mai bine te faci tu insuti funizor si contactezi puzderia de magazine existente la ora actuala rugandu-i sa-ti preia oferta.
    Lucian

andreic este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    21st October 2007
    Posturi
    55
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de kevinro Vezi Post
    Problema nr. 1: neintelegerea afacerii. Un magazin virtual e altceva decat un magazin obisnuit.

Problema nr. 2: lipsa personalului. Desi tu poti sa aduci chestiile alea cu 30% mai ieftin, o sa vezi foarte rapid ca pentru operarea magazinului ai nevoie de 5-6 oameni (pe documentare, preluare comenzi, livrare etc.) care o sa-ti urce rapid pretul de vanzare. Plus profitul tau. Si avantajul de 30% se va evapora si s-ar putea sa devina de numai 3-4%.

Problema nr. 3: lipsa de notorietate. Ai preturi cu 30% mai mici, dar nu stie nimeni de tine. Pentru asta iti trebuie publicitate. Pe o asemenea nisa e nevoie de un buget de cel putin 10.000 de euro in anul 1 de functionare si asta doar asa, ca sa fii bagat in seama... sa nu crezi ca vei concura emagul cu bugetul asta.

Problema nr. 4: incapacitatea de a-si asuma cresterea. Cunosc magazine care o duc "ca-n sanul lui Avraam" cu 1000 de vizitatori unici pe saptamana. De ce? Simplu: fiindca la 20-30 de comenzi pe saptamana, maxim maximorum, cat au ele, e arhisuficient sa le iasa de-o ciorba si-un mic patronilor, care sunt de altfel si om de vanzari, si om de livrari etc. Pe oamenii astia incepe sa-i doara capul cand au prea multe comenzi si se panicheaza.

Parerea mea e ca daca ai posibilitatea sa aduci marfa la preturi asa de bune, dar nu esti pregatit sa dezvolti o afacere online, mai bine te faci tu insuti funizor si contactezi puzderia de magazine existente la ora actuala rugandu-i sa-ti preia oferta.

Merci mult pentru sfaturi.

Iwina Guest

Implicit

As vrea sa-ti dau cateva sfaturi. Am incercat sa-ti trimit un private message, dar sunt noua pe forum si nu pot. Se poate sa-mi trimiti tu unul cu adresa ta de mail?

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. consultanta "city guide" online
    De vladimir în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 27th April 2017, 13:34
  2. Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 26th March 2010, 21:38
  3. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  4. Seminar "Cum sa vinzi software online"
    De Manuela în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 19th May 2008, 21:19
  5. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •